Pētera Korsaka stāstījums RJCSestdien, 29. aprīlī,  plkst. 13.00 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina iepazīt jūgendstila periodā lietotus fotoaparātus, apmeklējot foto vēsturnieka Pētera Korsaka stāstījumu. Izstādē "Fotoaparāti" ir redzamas 20. gadsimta sākuma fotokameras no muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" un Latvijas Fotogrāfijas muzeja kolekcijām. Izstāde ir pagarināta un apmeklētājus priecēs līdz 2017. gada 21. maijam.
Jūgendstila perioda sabiedrības, pasaules uzskatu un mākslas attīstība ir nesaraujami saistīta ar zinātniskajiem atklājumiem un tehnoloģiju attīstību. Jau tradicionāli gada sākumā muzejā tika atklāta izstāde, kas saistīta ar šiem jaunievedumiem. Jūgendstila perioda mākslā nozīmīga daļa ir fotogrāfijas tehnoloģijas attīstībai. Izstādē "Fotoaparāti" ir iespēja aplūkot dažādus 20. gadsimta sākuma fotoaparātus un citus artefaktus, kas saistīti ar fotogrāfijas izgatavošanas daudzajiem soļiem. Muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" krājumā atrodas saliekama statīva fotokamera ar fotoplatēm, kas ražota Vācijā firmā "C.P. Goerz Berlin" 20. gadsimta sākumā. Apskatāma arī Drēzdenē firmā "Hüttig A-G" ražota pārnēsājama, rokasstatīva fotokamera "Toska", kā arī īpaši dāmām 1928. gadā radīts firmas "Kodak" fotoaparāts "Petite" no Fotogrāfijas muzeja kolekcijas.
Ekspozīciju papildina grezni jūgendstila fotoalbumi un apmeklētāji var uzzināt, kādas ir atšķirības starp fotogrāfijas vizītformātu un kabinetformātu, kā izmantoja fotogrāfijas stikla plašu žāvēšanas ierīci un retušas instrumentus. Izstādē eksponēti priekšmeti no muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" un Latvijas Fotogrāfijas muzeja kolekcijas
Sestdien,  29. aprīlī,  plkst. 13.00 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" piedāvā iespēju interesentiem ielūkoties fototehnikas attīstībā 20. gadsimta sākumā, apmeklējot foto vēsturnieka Pētera Korsaka vadītas ekskursijas izstādē "Fotoaparāti". Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par fotomākslas attīstību un fotogrāfu darbnīcām Rīgā, kā arī aplūkot izstādē eksponētos fotomākslas nozares izstrādājumus, fotosalonu reklāmas un tehnisko literatūru.