Samsung NX 85mm f/1.4 P ED SSA objektīvsJa Samsung NX īsti nebija nekāds jaunums, jo dikti maz uzlabojumu, tad bez labiem objektīviem labam fotoaparātam nav nekādas vērtības. Un Lielākais Samsung NX fotoaparātu sērijas trūkums ir labu objektīvu trūkums, jeb viņu izvēles trūkums. Kā jau minējām pie Samsung NX11, tad šim fotoaparātam ir Samsung NX bajonete un jūs šādus tādus fotoobjektīvus vairs nepiemontēsiet. Tieši tādēļ šis jaunums varētu iepriecināt daudzus šī fotoaparāta lietotājus - labs fiksēta fokusa attāluma portreta objektīvs Samsung NX 85mm f/1.4 P ED SSA.

Objektīvā ir gan asfēriskā lēca, gan arī lēca no zemas dispersijas stikla. Burts P nosaukumā nozīmē Premium, jeb augstas kvalitātes objektīvu sērija. SSA ir saīsinājums ultraskaņas fokusēšanās motoram. Filtru diametrs 67mm, kas šķiet tīri sakarīgi APS-C izmēra sensoram. Objektīvs atbalsta i-funkciju un tam pat ir atsevišķs gredzens šai funkciju izmantošanai - mainīt fotoaparāta uzstādījumus, jo citiem objektīviem i-funkcija tiek nodrošināta ar fokusēšanās gredzenu.
Pagaidām baumo, ka uz CES 2011 kompānija prezentēšot vēl divus NX sērijas objektīvus. Viens būs platleņķu "pankūka" ar fokusa attālumu 16mm un otrs būs makroobjektīvs ar fokusa attālumu 60mm.