VitruvianVai esat vēlējušies uzzināt tehniskos noslēpumus perfektā portreta iegūšanai? Tā pirmsākumi meklējami jau Ēģiptes faraonu laikos pie piramīdas celtniecības, vēlāk zinātniski to pamatoja Leonardo da Vinči, kas bija arī lielisks gleznotājs un uzgleznoja pasaulē perfektāko portretu - "Mona Liza".


Tīri tehniskās zināšanas vien jums nedos iespēju iegūt perfekto portreta fotogrāfiju, bet tomēr tas būs solis pretī perfektā portreta iegūšanai. Sejas ir jāanalizē un portretēšanai parasti jāizvēlas labākās. Bet kā atšķirt labākas sejas no sliktākām? Senie Grieķi analizēja skaitļa Pī (Pi) nozīmi un "zelta griezuma" izmantošanu kompozīcijā un cilvēka anatomijas perfektajās proporcijās. Pat NASA mūsdienās izmantojusi DaVinčī rasējumus, lai izvēlētos pirmo cilvēku (ideālo), ko sūtīt kosmosā. Trešdaļu likums (rule of thirds) ir vienkāršota "zelta griezuma" interpretācija. Ja kādam tiešām interesē vairāk šie gadsimtiem pētītie un apstiprinātie pamatprincipi, tad lielisks resurss būs šis: super.nova.org

Tas tiešām nav garants perfektam portretam, bet ja sekosiet zinātniskiem principiem kā Leonardo da Vinči, tad sniegums būs labāks nekā tiem, kas tam pieiet pavirši.