fujifilm x pro 1"Fujifilm" paziņo ilgi gaidīto jaunumu: kompānija piedāvā "X-Pro1" fotoaparātu ar maināmiem objektīviem. Jaunajam fotoaparātam ir 16 milj. izšķirtspējas punktu "APS-C X-Trans CMOS" sensors, jaunais piedāvātais "Fujifilm" "X" objektīvu savienojums, hibrīda video skatu meklētājs, kas pielāgojas pie atšķirīgiem objektīviem, un trīs ļoti augstas kvalitātes objektīvi.

"Fujifilm" izveidojis jaunu "CMOS" sensoru - "X-Trans CMOS", kas citu starpā izceļas ar savu izšķirtspēju un met izaicinājumu pat pilna kvadrāta video sensoram. Tas ir tādēļ, ka, pateicoties jaunajam krāsu filtra punktu izvietojumam, sensoram vairāk nav vajadzīgs mazas caurlaidības optiskais filtrs. Šis filtrs līdz šim bija obligāts, tiecoties izvairīties no "moire" efekta un krāsu saliešanās, taču tas mazināja izšķirtspēju. "Fujifilm" izveidoja jaunu krāsu filtru, kam ir raksturīgs punktu gadījuma izvietojums. RGB punkti tiek izvietoti gadījuma pēc 6x6 komplektos. Šādā veidā tiek likvidēta galvenā, ierastajam izvietojumam raksturīgā "moire" efekta un krāsu saliešanās problēma, kas izveidojas, fotografējot ierakstus vai citus elementus, kas atkārtojas. R, G un B punktu atrašanās katrā vertikālajā un horizontālajā rindā samazina nepareizu krāsu izveidošanos un piešķir labāku krāsu atjaunoša!
nos.

"X-Trans CMOS" sensora iespējas nostiprina jaunais "EXR Processor Pro" procesors, kas piešķir ļoti ātru un precīzu video sakārtojumu.

Fotoaparāts "Fujifilm X-Pro1" tiek piedāvāts kopā ar trīs "XF Fujinon" ātras diafragmas augstākās klases objektīviem, kas, pateicoties savai diafragmas lapu formai, piešķir precīzu izteiksmes kontroli un lielisku nesafokusēta attēla "bokeh" efektu: "XF18mmF2 R", "XF 35mmF1.4 R" un "XF60mmF2.4 R Macro".

Piedāvātais "X" savienojums ļauj samazināt attālumu starp galējā objektīva lēcu un sensoru līdz 17.7 mm. Savienojums ļauj piefiksēt objektīvu dziļāk korpusā (līdz 7.5 mm) un līdz minimumam samazina katra objektīva galējās fokusēšanas attālumu. Tas nodrošina vislabāko izšķirtspēju arī kadra malās.

Hibrīda video skatu meklētājs, kas pazīstams kā revolucionārais "Fujifilm" skatu meklētājs ar raksturīgo iezīmi uzreiz pārslēgties uz optisko vai elektronisko video skatu meklēšanu, pirmo reizi tika piedāvāts kopā ar fotoaparātu "Fujifilm X100". Optiskais video skatu meklētājs ļauj pamanīt visgaišāko attēlu un līdz pat minumam samazina slēdža aizkavēšanos, savukārt elektroniskais video skatu meklētājs ir piemērots tiem, kuri vēlas panākt fokusēšanas apstiprinājumu, izturēšanu, baltās krāsas balansa informāciju un dziļuma rādītājus.

Izmantojot "Fujinon XF" sērijas objektīvus, "X-Pro1" fotoaparāta optiskā video skatu meklētāja pietuvināšana un fotografējamā skata ierobežojuma izmērs automātiski tiek saskaņots ar objektīva fokusa attālumu. Izmantojot 18 mm objektīvu, video skatu meklētāja pietuvināšanās pārslēdzas 0.37x režīmā, savukārt izmantojot 35 mm un 60 mm objektīvus, video skatu meklētāja pietuvināšanās pārslēdzas 0.60x režīmā. Tas ļauj fotografēt, redzot gaišu un diezgan skaidru optisko attēlu.

Japānā izgatavotais fotoaparāts ievērojams ar kompaktu alumīnija sakausējuma korpusu un visām iepriekš precīzi pārdomātām detaļām, kas izveidotas, lai nodrošinātu vislielāko fotografēšanas baudu. Papildus tam, jaunajā "X-Pro1" fotoaparātā izmantotas profesionālo filmu fotoaparātu tehnoloģijas, funkcijas un filmu imitēšanas režīmi.

Papildus atsevišķi var iegādāties šādus fotoaparāta "X-Pro1" aksesuārus: fotoaparāta turētāju "HG-XPro1", zibšņa paliktni "EF-X20", ādas futlāri "LC-XPro1" un aizsargājošo filtru (39 mm un 52 mm).

 

Par kompāniju

"Fujifilm" ir Japānas video un audio atskaņošanas tehnoloģiju, produktu un pakalpojumu kompānija, viena no pasaules līderiem digitālās fotogrāfijas tirgū, iekļaujot digitālos fotoaparātus, foto attēlu izgatavošanas materiālus un iekārtas, digitālās informācijas datu saglabāšanas iekārtas, kasetes, drukāšanas sistēmas un tml.

Kompānija mērķtiecīgi paplašina digitālās fotogrāfijas uzņēmējdarbību un piedāvā apbalvoto video atskaņošanas tehnoloģiju "Fujifilm EXR", kas ļauj fotoaparātam piemēroties apkārtējās vides apstākļiem, pirmo pasaulē 3D video sistēmu, kas sniedz iespēju izbaudīt 3D skatus bez speciālajām 3D brillēm. Kompānija paplašina progresīvo fotoaparātu sēriju - "Fujifilm X", kuru pulkā jau ir "Fujifilm X100" un "X10" fotoaparāti, decembrī piedāvātais "X-S1" un šobrīd piedāvājamais fotoaparāts ar maināmiem objektīviem - "X-Pro1".

Fujifilm X pro 1 ar objektīviem