Nikon Coolpix P7000Nikon Europe paziņo par augstas veiktspējas COOLPIX modeļa P7000 izlaišanu. Šis modelis nosaka jaunu kvalitatīvas fotografēšanas standartu, kas pieejams neuzkrītošā un stilīgā korpusā. Plašu pētījumu, ko veikuši profesionāli fotogrāfi, rezultātā ir izveidota kamera COOLPIX P7000, kas nodrošina izcilus attēlus un nav tik sarežģīta kā vienobjektīva spoguļkamera.

P7000 izcilo attēlu kvalitāti nodrošina platleņķa 7,1x tālummaiņas NIKKOR objektīvs, kura diapazons ir no 28 mm līdz 200 mm (35 mm formāta ekvivalents) un kurš ir aprīkots ar optisko vibrāciju samazināšanu (VS), diviem ED stikla elementiem un Nikon jauno EXPEED C2 attēlu apstrādes sistēmu. Lielais 10,1 efektīvo megapikseļu 1/1,7 collu CCD sensors nodrošina plašu dinamisko diapazonu un izcilu veiktspēju vājā apgaismojumā, bet 7,5 cm (3,0 collas) augstas izšķirtspējas šķidro kristālu displejs (920 tūkstoši punktu) monitors palīdz veidot attēla kompozīciju, uzņemt video un atskaņot saturu izcilās detaļās.

Nikon Europe B.V. klientu produktu daļas vadītājs Marks Pekelharings (Mark Pekelharing) saka: "COOLPIX P7000 ir aprīkota ar daudzām uzlabotām funkcijām un ergonomiku, kas pieejama vienobjektīva spoguļkamerās, padarot to par labāko kompakto izvēli profesionālo vienobjektīva spoguļkameru lietotājiem un profesionāliem fotogrāfiem, kuru prasība ir augstas kvalitātes attēli neuzkrītošā un ātri reaģējošā korpusā." Viņš piebilda: "Mūsu profesionālie klienti ir ievērojami palīdzējuši pieņemt ar funkciju komplektu saistītus lēmumus, un rezultāti runā paši par sevi - lieliskas kvalitātes fotogrāfijas neatkarīgi no atrašanās vietas."

Tikai vislabākie attēli

Kamera P7000 ir pilnībā aprīkota ar modernu tehnoloģiju, kas nodrošina labāko pieejamo attēla kvalitāti, lielu 1/1,7 collu sensoru un EXPEED C2 attēlu apstrādes sistēmu, tādējādi nodrošinot uzlabotu veiktspēju vājā apgaismojumā un video ierakstīšanu. Kameras 7,1x tālummaiņas NIKKOR objektīvam ir divi ED stikla elementi, kas, izmantojot lielāku fokusa attālumu, samazina krāsu aberāciju un interferenci. Tajā ir arī iebūvēts ND filtrs, kas paplašina ekspozīcijas opcijas ļoti spilgtā apgaismojumā.

Kameras P7000 plašo ISO jutības diapazonu (100-3200) var paplašināt, iestatot režīmu Hi 1 (ISO 6400 ekvivalents), bet nakts režīms ar zemu trokšņu līmeni nodrošina lieliskus rezultātus ļoti vājā apgaismojumā, piemēram, telpās ar sveču gaismu. Turklāt trokšņu samazināšanas (NR) pielāgošanas funkcija ļauj fotogrāfiem pārvaldīt trokšņu ietekmi uz attēliem.

Situācijās, kurās ir grūti izvēlēties pareizo iestatījumu, D-Lighting automātiski nodrošina, ka attēli izskatās dabiski, koriģējot nepietiekami eksponētas ēnas, ko izraisa ļoti augsta kontrasta apgaismojums. COOLPIX kamerā esošā Picture Control sistēma, kas balstīta uz Nikon godalgoto vienobjektīva spoguļkameru tehnoloģiju, ļauj lietotājam pārvaldīt apstrādi kamerā atbilstoši personiskajai gaumei, bet jaunās vairākkadru uzņemšanas tehnoloģijas ļauj uzņemt secīgus attēlus ar nedaudz atšķirīgiem iestatījumiem, mainīgu ekspozīciju, ISO jutību vai baltā balansu un atlasīt funkciju, kas vislabāk atbilst paredzētajam efektam. Nesen pievienoto režīmu Virtual Horizon (Virtuālais redzesloks) var parādīt arī šķidro kristālu displejā, lai pārliecinātos, ka kamera ir ideāli novietota.

Uzlabota ierakstīšana un atskaņošana

Dažos gadījumos ir jāuzņem vairāk nekā tikai attēls, tāpēc kamera COOLPIX P7000 ir aprīkota ar HD video ierakstīšanas (720 p) funkciju. Izmantojot iebūvētu mikrofonu, var vienlaicīgi ierakstīt stereo formāta skaņu, turpretim mikrofona ligzdai var pieslēgt ārēju mikrofonu. Īpaši lielais 7,5 cm (3,0 collas) augstas izšķirtspējas (920 tūkstoši punktu) šķidro kristālu displejs piedāvā gandrīz 100 % sRGB krāstelpu, lai attēlu pārskatīšanu padarītu patīkamu, un optiskais skatu meklētājs ir aprīkots ar dioptriju regulēšanu. Turklāt, izmantojot HDMI portu, datus var tūlītēji kopīgot ārējā HD displejā.

Izmantojot kamerā P7000 iebūvēto rediģēšanas iespēju, varat kontrolēt attēlus. Toņu līmeņa informācija tiek parādīta histogrammā, un ekspozīcijas kompensāciju, apertūras atvērumu, aizvara ātrumu un ISO jutību var pielāgot dažu minūšu laikā, kamēr apstiprināt iezīmētos vienumus, ēnas un vidējos toņus.

Tiem, kuri labprātāk attēlus pārskata datorā vai Mac: attēlus var saglabāt uzlabotajā NRW+ (COOLPIX RAW) formātā, kas nodrošina nesaspiestu digitālo negatīvu un ļauj veikt papildu rediģēšanu. NRW+ faili ir saderīgi ar Nikon komplektācijā ietverto programmatūru ViewNX 2, kā arī attēlu rediģēšanas papildu programmatūru Capture NX2.

Ērta darbība - visur.

Kamera P7000 ir izstrādāta tiem, kuri vēlas pilnīgu kontroli pār fotografēšanas procesu, izmantojot pazīstamo un intuitīvo Nikon digitālo vienobjektīva spoguļkameru pogu un ciparripu izkārtojumu (piemēram, komandu ciparripa un AE-L/AF-L pogas). Tāpat kamera P7000 ir aprīkota ar analogu ciparpogu retro stilā, kas paredzēta ekspozīcijas kompensācijas līmeņu pārvaldībai 1/3 EV soļos. Manuālu vadību pār citām bieži izmantotajām funkcijām var iegūt, izmantojot ātrās izvēlnes ciparripu. Izmantojot funkciju User-Setting (Lietotāja iestatījumi), var pārslēgt tālummaiņas pozīciju uz iepriekš iestatītu fokusa attālumu, līdzīgi kā izmantojot maināmos objektīvus. Arī katras tālummaiņas pozīcijas iestatījumus var pielāgot atbilstoši lietotāja iecerēm. Jaunā funkcija Zoom Memory (Tālummaiņas atmiņa) ar vienu pieskārienu ļauj pārslēgt uz jebkuru fokusa attāluma iestatījumu, izmantojot jaunu manuālā režīma ciparripu.

Kamera ar kompaktu sistēmu

Kamera COOLPIX P7000 veido mazas sistēmas kodolu un ir i-TTL saderīga ar Nikon plaši atzītajām zibspuldzēm, jaunu WC-75A platleņķa pārveidotāju, kas paredzēts 21 mm ekvivalenta redzeslauka iegūšanai, un infrasarkano staru tālvadības pulti ML-L3. Kameras P7000 komplektācijā ir ietverta arī programmatūra ViewNX 2, akumulators ar ilgu darba mūžu MH-24 un lādētājs EN-EL14. Kameras darbību var paplašināt, izmantojot ārēju mikrofonu (nav pieejams uzņēmumā Nikon). Lai aizsargātu kameru, ir pieejams arī papildu futrālis pārnēsāšanai (CS-P06).

EXPEED C2

Sākotnējā EXPEED attēlu apstrādes sistēmā bija ietvertas visas Nikon ilgstošās pastāvēšanas laikā izstrādātās tehnoloģijas un uzkrātā pieredze. Tagad jaunākā Nikon izslavētās sistēmas versija EXPEED C2 sniedz vēl plašākas fotografēšanas iespējas, nodrošinot uzlabotu video ierakstīšanu, augstas jutības veiktspēju un maksimālu attēla kvalitāti. EXPEED C2 maksimāli palielina sensora veiktspēju, nodrošinot skaidrus, reālistiskus fotoattēlus un video ar košām krāsām, samazinātu trokšņu līmeni un vienmērīgām toņu pārejām.

ViewNX 2

ViewNX 2 ir universāla programmatūras pakotne, kas lietotājiem ļauj ātri importēt, pārlūkot, rediģēt un koplietot nekustīgus attēlus un video. Uz īpaši veiksmīgās programmatūras ViewNX balstītais ViewNX 2 ir lietotājam draudzīgs komplekts. Tas nodrošina ļoti plašu funkciju klāstu, kas ievērojami pārsniedz datora operētājsistēmā ietverto. Jaunās uzlabotās video rediģēšanas funkcijas ir tādas pašas kā Nikon godalgotajām digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām, un tās lietotājiem ļauj apgriezt video un apvienot nekustīgus attēlus izcilos videoierakstos. Programmatūras pakotne ViewNX 2 ir ietverta visu Nikon digitālo kameru komplektācijā, kā arī to var lejupielādēt bez maksas.

Nikon my Picturetown

Tagad varat droši dublēt savus attēlus, izmantojot my Picturetown - bezmaksas tiešsaistes digitālo fotogrāfiju uzglabāšanas un koplietošanas pakalpojumu, ko nodrošina Nikon. Ērti kopīgojiet fotogrāfijas ar draugiem un kārtojiet īpašās atmiņas tiešsaistes kolekcijās. Jūs iegūstat 2 GB brīvas vietas, ko varat izmantot, lai glabātu tūkstošiem atmiņu. Ja ir nepieciešams saglabāt vairāk attēlu, jebkurā brīdī varat jaunināt dalību uz zelta kontu.