AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR IINikon Europe iepazīstina ar jaunu profesionālo telefoto objektīvu AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II, kurš aizstās AF-S VR NIKKOR 200 mm f/2G IF-ED. Jaunajā objektīvā izmantots nanokristālu pārklājums, jaunās paaudzes vibrāciju samazināšanas sistēma (VR II) un jauns A/M fokusēšanās režīms, un tas viss padara to par ideālu objektīvu profesionāliem fotogrāfiem, kuriem galvenais ir darbība bez atteicēm.

Objektīvs saglabājis sava priekšgājēja optisko konstrukciju un nodrošina nepārspējamu attēla kvalitāti ar teicamu asumu, kontrastu un izšķirtspēju, kā arī ļoti vienmērīgu Bokē pāreju. Vispilnīgāk objektīva kvalitāte izpaužas, uzņemot notikumus uz skatuves vai sporta aktivitātes telpās.

Zurabs Kiknadze, Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras nodaļas vadītājs, saka: "Jaunajā versijā iestrādātie augstu novērtētā 200 mm objektīva atjauninājumi un uzlabojumi paceļ to vienā līmenī ar jaunākajām NIKKOR tehnoloģijām, nodrošinot vēl lielākas uzņemšanas ērtības un stabilitāti, vienlaikus radot nepārspējamas kvalitātes attēlus."

Populārā objektīva atjauninājums izstrādāts, ņemot vērā vairāku profesionālu fotogrāfu ierosinājumus. Uzlabota ergonomika un lietošana kopā ar teicamu attēlu kvalitāti apliecina Nikon vēlmi apmierināt profesionālo fotogrāfu vajadzības, nemitīgi uzlabojot un papildinot profesionālo augstas veiktspējas NIKKOR objektīvu klāstu.

Sevišķi asi darbību attēli

AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II tagad ir aprīkots ar otrās paaudzes vibrāciju samazināšanas tehnoloģiju (VR II), kas nodrošina par četrām pozīcijām lielākam aizvara ātrumam atbilstošu kompensāciju, kas dod iespēju vieglāk iegūt asus attēlus, turot kameru rokās. Sistēma spēj darboties divos režīmos: Parastais - uzņemšanai, turot kameru rokās normālos apstākļos, un aktīvais režīms, kompensējot vibrācijas, kuras rada, piemēram, braucošas automašīnas.

Klusā viļņa motors (SWM) nodrošina klusu un precīzu autofokusa darbību, kas neiztraucēs objektu vai notikumu.

A/M režīms papildina jau esošos M/A un M režīmus. Šis papildu fokusēšanas režīms ļauj jums izmantot autofokusa prioritāti arī tad, ja uzņemšanas laikā tiek veiktas operācijas ar fokusēšanas gredzenu.

Kristāla skaidrums

Objektīva konstrukcijā iekļauti 13 elementi deviņās grupās, tostarp trīs ED stikla un viens super ED stikla elements, kuri kopā ar Nikon unikālo nanokristālu pārklājumu nodrošina visaugstākās kvalitātes uzņēmumus. ED stikla konstrukcija nodrošina asus attēlus ar bagātīgām kontrasta niansēm, kā jau tas tiek gaidīts no NIKKOR objektīviem, bet nanokristālu pārklājums efektīvi mazina attēla dubultošanos un uzliesmojumus, un šī iemesla dēļ jūs bez bažām varat uzņemt arī pretgaismā. Objektīvs izceļas, arī pateicoties tā patīkamajām Bokē pārejām un spējai atdalīt objektus no to fona, kas tiek iegūts, kombinējot lielo f/2 apertūru ar deviņu noapaļoto lapiņu diafragmu.

Apmierina visstingrākās prasības

AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II ir konstruēts atbilstoši profesionālo fotogrāfu visstingrākajām prasībām. Izturīgs magnija korpuss un blīvējums aizsardzībai pret apkārtējās vides iedarbību, kas pasargā no putekļiem un mitruma, padara to par piemērotu objektīvu vissmagākajiem uzņemšanas apstākļiem. Lai atbrīvotu īpašnieku no liekām raizēm, Nikon unikālais, noņemamais meniska stikls pasargā lielo priekšējo lēcu no skrambājumiem.

Objektīvs ir pilnīgi savietojams ar visiem piedāvājumā esošajiem Nikon telepārveidotājiem, kas ļauj vēl vairāk palielināt objektīva tālummaiņu un padara to vēl universālāku. AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II tiek komplektēts ar objektīva pārvalku HK-31, trijkāja savienotāju, filtra kabatiņu un augstas kvalitātes ballistiska neilona futrāli CL-L1, kas izveidots kā plecu soma.