Canon EF 300 mm f/2.8 L IS II USMCanon papildina savu izcilo L sēriju ar jaunu EF 300 mm f/2,8L IS II USM un EF 400 mm f/2,8L IS II USM - diviem augstas kvalitātes supertelefoto objektīviem, kas piemērotas profesionālu fotogrāfu prasībām. Jaunie objektīvi piedāvā optisko izcilību un konstanti lielisku sniegumu, tie apvieno supertelefoto fokusa attālumus, ātrdarbīgu diafragmu un augstu attēlu kvalitāti, nodrošinot fotogrāfiem uzticamus un profesionālus rezultātus.
Jaunie modeļi ir atzinību guvušo EF 300 mm f/2,8L IS USM un EF 400 mm f/2,8L IS USM pēcteči, abi ir piemēroti dabas, savvaļas dzīves un sporta fotogrāfiem. Katram objektīvam ir pilnībā pārstrādāta optiskā sistēma un jaunākā Canon oriģinālās IS tehnoloģijas versija, savukārt pavisam jaunais magnija sakausējuma korpuss un titāna detaļas nodrošina, ka dizains ir gan izturīgs, gan viegls. EF 400 mm f/2,8L IS II USM ir vieglākais objektīvs savā klasē , kas, pateicoties 28% svara samazinājumam salīdzinājumā ar savu priekšteci (1,5 kg), ir neticami ērti pārnēsājams, savukārt EF 300 mm f/2.8L IS II USM svars samazināts par 8%.

Īpaši izcila snieguma optika
Jaunie EF 300 mm f/2,8L IS II USM un EF 400 mm f/2,8L IS II USM ir ražoti, izmantojot vislabākos optiskos komponentus, tāpēc tie iezīmē ievērojamu soli uz priekšu Canon L sērijas izstrādē. L sērija jau šobrīd ir pazīstama ar savu izcilo kvalitāti. Abiem objektīviem 12 dažādās grupās ir 16 elementi, kas izmanto izcila snieguma fluora lēcu elementus, kuri koriģē hromatisko aberāciju, lai nodrošinātu vislabākās kvalitātes augstas izšķirtspējas kontrastainus attēlus, ļaujot fotogrāfiem uzņemt detalizētus attēlus.
Optiskajam elementam ir arī Canon jaunākais Super Spectra pārklājums, kas uzlabots atbilstoši katra lēcas elementa novietojumam un veidam. SubWavelength Structure pārklājums (SWC), kurā izmantotas mikroskopiskas konusveida struktūras, kas ir mazākas par redzamās gaismas viļņu garumu, samazina attēla dubultošanos, ko izraisa gaismas atspīdums no attēlveidošanas sensora. Fluora pārklājums izmantots arī priekšējos un aizmugurējos objektīva elementos, pasargājot tos no netīrumiem un putekļiem. Tāpat pārklājums nodrošina, ka ūdens ātri notek no objektīva, neatstājot uz priekšējā elementa ūdens pēdas un traipus.

Jauna, uzlabota IS un ātra AF
Abiem modeļiem ir Canon jaunā IS sistēma, kas nodrošina lieliskus rezultātus pat apstākļos, kad fotogrāfs pārvietojas un fotografē kustīgus objektus. Ja fotogrāfs uzņem kadrus, turot kameru rokās, 4 iedaļu priekšrocība piedāvā labāku attēlu kvalitāti, ļaujot lietotājiem izmantot līdz pat četras reizes mazāku ātrumu nekā parasti, turklāt ar minimālu miglainuma efektu. Kustīgu panorāmu uzņemšanas nolūkā ir uzlabota otrā IS režīma darbība, un ir pievienots trešais IS režīms, palīdzot lietotājiem, kad nepieciešams ātri mainīt objektus, aktivizējot IS tikai ekspozīcijas laikā.
Abiem objektīviem ir pastāvīga f/2,8 diafragma, kas ļauj fotogrāfiem uzņemt ar lielāku aizslēga ātrumu, turklāt skaidrus kustīgu objektu attēlus. Platā diafragma ļauj lietotājiem radoši izcelt savus objektus uz fona, deviņu asmeņu apaļajai diafragmai radot dramatisku un satriecošu fona miglainumu, kas izceļ attēla skaistumu.
Ātru, klusu automātisko fokusēšanu (AF) nodrošina gredzenveida USM, jauni, īpaši AF algoritmi un jauns ātrdarbības CPU, kas nodrošina ātru un precīzu fokusēšanu uzņemšanas laikā. Fotogrāfi var izmantot arī pilna laika manuālas fokusēšanas funkciju, kas ļauj regulēt un pielāgot fokusu pat tad, kad ir aktivizēta AF sistēma, nodrošinot vēl lielāku kontroli pār attēla veidošanu. Jauns Power Focus režīms palīdz fokusēt video uzņemšanas laikā, lai fotogrāfi varētu vienmērīgi regulēt fokusu filmēšanas gaitā, pagriežot fokusa gredzenu.

Pavisam jauns, izcils L sērijas dizains
EF 300mm f/2,8L IS II USM, gan EF 400mm f/2.8L IS II USM ir izstrādāti saskaņā ar Canon izsmalcinātās L sērijas filozofiju. Tiem ir uzlabots dizains, kas ataino to tirgū vadošo objektīvu statusu. Abiem objektīviem ir jauna dizaina izvietojums ar pārdomāti izkārtotiem vadības elementiem, kas uzlabo to lietojumu ikdienā. AF apturēšanas pogu izvietojums tagad ir regulējams, ir uzlabota ergonomika, kas ļauj lietotājiem izvēlēties objektīva turētāja novietojumu, kur atrodas AF pogas.
Īpašu statīva stiprinājumu izvēle nodrošina papildu iespējas, ļaujot fotogrāfiem izmantot vienkāja vai trijkāju statīva garo vai īso pēdu. Jauns rotācijas mehānisms statīva pamatnē nodrošina vienmērīgāku kustību, pagriežot objektīvu no portreta ainavas pozīcijā. Abiem modeļiem ir arī jauna augstas kvalitātes tekstūras apdare, savukārt jaunais baltās krāsas tonis akcentē uzlaboto dizainu un lielisko precizitāti, kādu piedāvā šie objektīvi. Lai fotogrāfi ērti varētu nostiprināt savus objektīvus un strādāt notikuma vietā, tiem ir pievienots jaunais Kensington veida drošības slēdzis.
Izturīgs, ūdensdrošs dizains ļauj izmantot abus objektīvus ekstremālos apstākļos, lietojot ūdensdrošo EOS korpusu.

Papildu augstas kvalitātes objektīvu paplašinātāji
Abi jaunie modeļi ir saderīgi ar jaunajiem paplašinātājiem, kas paredzēti L sērijas supertelefoto objektīviem, - ar paplašinātāju EF 1,4x III un paplašinātāju EF2x III. Paplašinātājs EF 1,4x III un paplašinātājs EF2x III ir izstrādāti, lai papildinātu jaunās optiskās sistēmas, kas izmantotas objektīvos. Tie ļaus profesionāļiem nekavējoties izvērst katra objektīva fokusa attālumu attiecīgi 1,4x vai 2x - nodrošinot augstas kvalitātes detalizētus tādu objektu uzņēmumus, kas parasti nav aizsniedzami.

Canon EF 400 2.8L IS II USM