Panasonic DMC-FT3Rīga, Latvija (2011. gada 25. janvārī) - viena no vadošajām pasaules tehnoloģiju kompānijām Panasonic izstrādājusi jaunu LUMIX FT klases fotoaparātu - DMC-FT3, kas īpaši paredzēts lietošanai ārpus mājas. Tagad tas ir vēl izturīgāks - ūdens tam nav šķērslis pat līdz 12 metru dziļumam, aparāts spēs izturēt triecienu, kas radies, krītot no divu metru augstuma, un arī -10 grādu sals tam nekaitēs, nemaz nerunājot par putekļiem.

Iestrādātā GPS funkcija, kompass, altimetrs un pat barometrs būs lielisks palīgs, ja fotokameras īpašnieks ir iecienījis aktīvu atpūtu dabā. Savukārt 28 mm platleņķa LEICA DC VARIO-ELMAR objektīvs ar 4,6 kārtīgu telefoto tālummaiņu ļaus uzņemt skaidrus attēlus gan ārpus mājas, gan zem ūdens, kur skata leņķim ir vēl lielāka nozīme.

DMC-FT3 aprīkots ar jaunu 12,1 megapikseļa ātrdarbīgu CCD sensoru, tādēļ ierīce spēj ātri apstrādāt lielu daudzumu signālu, kas nepieciešams 1920 x 1080 pilnas augstas izšķirtspējas videomateriālu uzņemšanai AVCHD formātā. Uzlabotais LSI attēlu procesors un Venus Engine FHD attēlu apstrādes sistēma nodrošinās teicamu kvalitāti gan fotografējot, gan filmējot. Savukārt inteliģentā tālummaiņa spēj palielināt tālummaiņu no 4,6 līdz 6 reizēm.

Uzlabojumi veikti arī inteliģentajam autorežīmam. Optiskais attēla stabilizētājs papildināts ar aktīvo režīmu, kas spēj novērst attēla izplūdumu un citus kropļojumus, pat ja kameras lietotājs atrodas kustībā. Turklāt ierīce to spēj gan foto, gan videoieraksta režīmā. Sejas atpazīšanas, sejas noteikšanas, autofokusa sekošanas funkcija, inteliģentā ISO kontrole, inteliģentais fotografēšanas režīma atlasītājs un inteliģentā ekspozīcija sāks darboties automātiski, tiklīdz tiks aktivizēts inteliģentais autorežīms, un būtiski atvieglos kvalitatīvu attēlu uzņemšanu.

Lai arī ko Jūs neizvēlēsities - doties pārgājiena, snorkelēt, peldēt, slēpot vai slidot, vienmēr varēsit paļauties uz DMC-FT3.

Videomateriāls par jauno kameru: