Panasonic DMC-FX77Rīga, Latvija (2011. gada 25. janvārī) - kompānija Panasonic nule kā izstrādājusi jaunu kompaktklases hibrīdkameru DMC-FX77, kuru var lietot, izmantojot tikai gudrā skāriena funkciju. Proti, ar vienkāršu pieskārienu 3,5 collu lielajam šķidro kristālu ekrānam iespējams pilnībā kontrolēt fotoaparāta darbību. Šādā veidā var mainīt, piemēram, tālummaiņu, uzlikt autofokusu un palaist slēdzi.

Jaunais 24 mm platleņķa LEICA DC VARIO-SUMMART objektīvs (35 mm ekvivalents: 24 mm - 120 mm) ar pieckārtīgu optisko tālummaiņu un teicamu gaišumu (F2,5) ir īpaši izstrādāts, lai būtu kompakts un nepalielinātu fotokameras izmērus. Turklāt objektīvs ir īpaši piemērots plašu ainavu uzņemšanai un ne tikai. Tas lieliski tiks galā arī ar kustīgiem objektiem pat vājā apgaismojumā.

Ierīcē ar nolūku iestrādāts 12,1 megapikseļa ātrdarbīgs CCD sensors, jo tādējādi fotoaparāts spēj īsā laikā apstrādāt lielu daudzumu signālu, kas nepieciešams, lai uzņemtu teicamas kvalitātes 1920 x 1080 pilnas augstas izšķirtspējas videomateriālus AVCHD formātā. Uzlabotais LSI attēlu procesors un Venus Engine FHD attēlu apstrādes sistēma nodrošinās teicamu kvalitāti gan fotografējot, gan filmējot. Savukārt inteliģentā izšķirtspēja palīdzēs saglabāt nevainojumu attēla kvalitāti, pat lietojot inteliģentās tālummaiņas funkciju, kas tālummaiņu paaugstina no 5x līdz 6,5x. Ierīcei ir būtiski uzlabots autofokuss. Salīdzinot ar DMC-FX70, šim modelim tas ir pat par 33% ātrāks, kas atvieglo dinamisku objektu iemūžināšanu.

Modernizācija veikta arī inteliģentajam autorežīmam, kas palīdz uzņemt skaidrus un asus attēlus dažādos fotografēšanas un filmēšanas apstākļos. MEGA O.I.S. jeb optiskais attēla stabilizētājs kopā ar jauno objektīvu novērš jebkāda veida attēla miglošanos, vienalga, vai to izraisījusi roku trīcēšana vai objekta kustība.

Kā jau tas Panasonic fotokamerām ierasts, arī šī spēj atpazīt cilvēku sejas un automātiski iestatīt asumu uz tām, turklāt ierīce spēj atcerēties arī cilvēku sejas un pat rādīt viņu vārdus ekrānā. Kameras lietotājam vairs nav vajadzības manuāli iestatīt filmēšanas režīmu. Ierīce pati spēj noteikt, vai fotoaparāta saimnieks iecerējis uzņemt portretfotogrāfiju vai ainavu.

Ja esat aktīvs sociālo mediju lietotājs, tad, iegādājoties šo kameru, varēsit dalīties ar savām fotogrāfijām, izmantojot attēlu augšuplādi, kas ļaus izvēlētos attēlus un videomateriālus automātiski augšuplādēt vai nu portālā Youtube, vai nu Facebook. Turklāt kamera spēj iemūžināt attēlus arī 3D formātā pateicoties jaunajam 3D fotografēšanas režīmam.

DMC-FX77 piedāvā elegantu dizainu savienojumā ar teicamu veiktspēju.
Panasonic DMC-FX77