AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8GNikon iepazīstina ar jaunu 50 mm standarta NIKKOR objektīvu ar ātru f/1,8 apertūru. Šis objektīvs aprīkots ar nesen izstrādātu optisko sistēmu, kas paredzēta darbam ar mūsdienīgām spoguļkamerām, un nodrošina pārsteidzošu attēlu, piedāvājot lietotājam bez lieliem izdevumiem baudīt ātras apertūras priekšrocības.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris komentē:
"Šis 50 mm jaunums ir ideāls otrais objektīvs. Tas piedāvā lielisku iespēju zinātkāriem spoguļkameru lietotājiem nomainīt komplektā iekļauto objektīvu un iepazīties ar ātras apertūras piedāvātajām radošajām iespējām, piemēram, patīkami izplūdinātu fonu, uzņemot portretus, un ērtu uzņemšanu pieticīga apgaismojuma apstākļos."

Ātrs un dzidrs

Ātrā maksimālā diafragma f/1,8 padarījusi jauno Nikon 50 mm objektīvu par lielisku izvēli gadījumos, kad nepietiekamā apgaismojumā jāiegūst neliels asuma dziļums. Jūs varat izcelt atsevišķus objektus, lai iegūtu portretus ar vienmērīgu bokē efektu, vai arī uzņemt pārsteidzoši skaidrus attēlus dabīgā apgaismojumā. Ātrā apertūra nodrošina spilgtu attēlu arī skatu meklētājā, tādējādi palīdzot jums veidot attēla kompozīciju.

Pilnīgi jauns dizains

Pilnīgi jauna veida optiskajā konstrukcijā iekļauti septiņi elementi sešās grupās, kā arī viens asfērisks elements teicamas attēla kvalitātes nodrošināšanai. Īpaši konstruēts kluso viļņu motors (SWM) nedzirdami, bet precīzi darbina autofokusu. Saderīgs ar Nikon FX formāta spoguļkamerām un nodrošina fokusa attālumu (ekvivalento) 75 mm, ja objektīvu lieto kopā ar Nikon DX formāta spoguļkameru.

Atvieglojiet dzīvi

Šis ievērojami atvieglotais un kompaktais, "visur līdz ņemamais" objektīvs sver tikai 185 gramus un, pateicoties laika apstākļu drošajam metāla korpusam, ir ideāli piemērots portretu un ikdienas fotoattēlu uzņemšanai. Objektīvs sevī apvieno klasisku fokusa attālumu, ātrumu un kvalitatīvu optiku un ir godam nopelnījis vietu ikviena fotogrāfa somā.

Objektīva komplektā ietilpst objektīva pārsegs HB-47 un mīkstā somiņa CL-1013.

Tehniskie dati

Fokusa attālums 50 mm
Maksimālais diafragmas atvērums f/1,8
Minimālais diafragmas atvērums f/16
Attēla leņķis 47°00' (31°30′ Nikon DX formātā)
Objektīva uzbūve 7 elementi 6 grupās (ar vienu asfēriskas lēcas elementu)
Minimālais fokusa attālums 0,45 m
Maksimālais atveides koeficients 0,15x
Diafragmas lāpstiņu skaits 7 gab. (noapaļotas)
Fokusēšanas sistēma Autofokuss ar iebūvētu SWM un manuālo fokusu
Fokusa režīmi M/A un M
Filtra pierīces izmērs 58 mm
Diametrs x garums Aptuveni 72 x 52,5 mm
Svars Aptuveni 185 g (6,6 unces)