Nikon mikrofons ME-1Nikon paziņo, ka šodien tiek laists klajā pirmais Nikon ārējais stereomikrofons ME-1. Mikrofons ir izstrādāts tā, lai paplašinātu video uzņemšanas iespējas ar Nikon digitālo vienobjektīva spoguļkameru. Šis vienvirziena uztveramības mikrofons nodrošina izteiksmīgu, skaidru skaņu un novērš nevēlamu troksni kameras darbības laikā.

Šis mikrofons ir nozīmīgs papildinājums jebkura lietpratīga videogrāfa komplektā - tas sniedz iespēju veikt kvalitatīvākus skaņas ierakstus, nodrošinot, ka ar digitālo vienobjektīva spoguļkameru uzņemto video skaņa ir tikpat laba kā to attēls.



Skaņas kvalitātes līmeņa celšana digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām

Mikrofona ME-1 laišana klajā ir vēl viens solis uz priekšu Nikon centienos piedāvāt daudzpusīgas video ierakstīšanas iespējas. Mikrofons ir izstrādāts tā, lai nodrošinātu profesionālas kvalitātes stereoskaņu dažādos apstākļos. Turklāt tas ļauj uzlabot funkcijas D-video - slavenās Nikon digitālās vienobjektīva spoguļkameras video funkcionalitātes - izsmalcināto kvalitāti un piedāvā labu alternatīvu kamerā iebūvētajam mikrofonam.

Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras nodaļas produktu grupas vadītājs Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze) saka: "Mikrofons ME-1 ir lielisks jauns papildinājums Nikon augstas kvalitātes video ierakstīšanas sistēmā, kas nepārtraukti tiek attīstīta. Šis mikrofons sniedz iespēju kā profesionāļiem, tā arī entuziastiem ierakstīt skaņu pilnīgi jaunā līmenī un radīt iespaidīgākus video."

Kristālskaidra stereoskaņa

Mikrofons ME-1 ir izstrādāts, domājot par digitālās vienobjektīva spoguļkameras lietotājiem. Tas ir aprīkots ar vibrāciju samazināšanas mehānismu, lai mazinātu nevēlamu troksni, kas var rasties kameras autofokusa darbības laikā. Vienvirziena uztveramības mikrofons precīzi uztver skaņu virzienā, kur tas ir pavērsts, nodrošinot tikai vēlamās skaņas ierakstu. Izmantojot komplektā iekļauto vēja aizsarga ekrānu, iespējams novērst ārējo trokšņu radītos traucējumus, savukārt zemo frekvenču trokšņu filtra slēdzis nodrošina papildu kontroles iespējas zemas frekvences trokšņiem. Izmantojot kameras izvēlni, iespējams pielāgot mikrofona jutību apkārtējā trokšņa vai vides skaņas kontrolei.

Mikrofonu ME-1 var viegli uzstādīt uz kameras pieslēgvietas, un tā enerģijas padeve tiek nodrošināta no kameras, turklāt tā pārdomātais un ergonomiskais dizains ļauj ērti uzņemt video, kameru turot rokā. Mikrofona īsais korpuss ļauj vienkārši piekļūt skatu meklētājam, un tas ir aprīkots ar parocīgu vada fiksatoru, lai vads netraucētu uzņemšanas laikā.

Mikrofons ME-1 ir izmantojams ar visām Nikon digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām un COOLPIX kamerām, kurām ir 3,5 mm savienotājs ārējiem mikrofoniem. Komplektā ir iekļauts vēja aizsargs un mīksta soma.

Galvenās funkcijas

Vienvirziena uztveramības stereomikrofons: nodrošina ļoti kvalitatīvu stereo skaņas ierakstīšanu.

Skaidra stereo skaņa: tiek mazināts troksnis, kas rodas kameras autofokusa darbības vai kameras turēšanas laikā.

Nepārspējama ergonomika: nemanāma darbība Nikon D-SLR kamerās; nelielā garuma korpuss ļauj vienkārši piekļūt skatu meklētājam un ērti turēt kameru rokās.

Kabeļa fiksēšanas mehānisms: fiksē kabeli, neļaujot tam radīt nevēlamu troksni, nejauši saskaroties ar kameras korpusu.

Vēja aizsardzības ekrāns (iekļauts komplektācijā): mazina vēja radīto troksni, nodrošinot skaidru skaņu.

Zemo frekvenču trokšņu filtra slēdzis: nodrošina papildu kontroles iespējas zemas frekvences trokšņiem.

Laika apstākļu izturība: piemērots uzņemšanai dažādos apstākļos.

Enerģija tiek padota no kameras, tāpēc mikrofons ir ērti lietojams.

Saderīgs ar Nikon D-SLR un COOLPIX kamerām ar ārējiem mikrofoniem paredzētu 3,5 mm savienotāju.

Tehniskie dati

Produkta nosaukums ME-1
Tips Melns elektrteta kondensatora mikrofons
Kanālu skaits 2 (stereo)
Virzieni Vienvirziena uztveramības
Reakcija uz frekvenci 70-16 000 Hz
Jutība -42 dB (0 dB=1 V/Pa,1 kHz)
Signāla/trokšņa attiecība 60 dB un vairāk
Zemo frekvenču trokšņu filtrs Kontrole, izmantojot zemo frekvenču trokšņu filtra slēdzi
Enerģijas padeve Nodrošina kamera (1-10 V)
Spraudnis Pārklāts ar zeltu, L formas stereo mini kontakta spraudnis (φ3,5 mm)
Kabeļa garums Aptuveni 300 mm/11,8 collas
Izmēri (P x A x Dz) Aptuveni 38 x 79 x 87 mm/1,5 x 3,1 x 3,4 collas (tikai ierīce ME-1, bez kabeļa un izvirzījumiem); aptuveni 38 x 79 x 100 mm/1,5 x 3,1 x 3,9 collas (ar vēja aizsardzības ekrānu, bez kabeļa un izvirzījumiem)
Svars Aptuveni 92 g/3,3 mārciņas (tikai ierīce ME-1); aptuveni 93 g/3,3 mārciņas (ar vēja aizsardzības ekrānu)
Komplektācijā iekļautie piederumi Vēja aizsardzības ekrāns, mīksts futlāris