lumix GH1Kompānija Panasonic atkārtojusi iepriekšējā gada rezultātu, saņemot Eiropas attēlveidošanas un skaņas asociācijas (EISA) balvas četrās nominācijās. Elektronikas ražotāja fotokamera DMC-GH1 saņēma godalgu kategorijā Eiropas multivides kamera 2009-2010, nominācijā Eiropas plazmas televizors 2009-2010 uzvarēja Panasonic VIERA TX-P42V10E, videokamera HDC-TM300 ieguva pirmo vietu nominācijā Eiropas augstas izšķirtspējas videokamera 2009-2010, savukārt kompaktklases mūzikas atskaņotājs SC-HC3 ieguva balvu nominācijā Eiropas mikrosistēma 2009-2010.

Gluži tāpat kā tās priekšgājējam, arī kamerai GH1 ir maināmi objektīvi, un tā pilnībā balstīta uz Micro Four Thirds sistēmu, kas nodrošina neliela korpusa savietojamību ar modernizētām funkcijām un lielisku kvalitāti. Jaunā ierīce tiek dēvēta par radošu HD hibrīdu, jo ar to iespējams uzņemt ne vien augstas kvalitātes fotogrāfijas, bet arī augstas izšķirtspējas (1080/24p) videomateriālus AVCHD formātā.

"Mums ir liels prieks un gods, ka mūsu fotoaparātu GH1 pamanījusi un novērtējusi tāda plaši zināma un cienīta organizācija kā EISA. Šī godalga lieliski atspoguļo Eiropas labāko elektronikas žurnālistu domas par mūsu ieceri integrēt augstas izšķirtspējas videomateriālu uzņemšanu maināmu objektīvu fotokamerā," saka Panasonic Latvijas pārstāvniecības vadītāja Santa Māgure.

"Panasonic LUMIX GH1 apvieno kompaktklases kameras priekšrocības ar spoguļkameru privilēģijām: tas ir viegls, mazs fotoaparāts ar augstas izšķirtspējas elektronisko skatu meklētāju. Turklāt GH1 ir ātras darbības fotokamera ar maināmiem objektīviem, kas ļauj uzņemt nevainojamas kvalitātes attēlus un pilnas augstas izšķirtspējas videomateriālus," tā par GH1 izsakās konkursa žūrija.

EISA balvu saņēma high-end televizors TX-P42V10E, kas aprīkots ar jaunajiem NeoPDP paneļiem un pārstāv jaunu plazmas paneļu paaudzi, kura piešķir citu mērogu televīzijai. V10 sērijas Panasonic televizoriem ir neticami plāns, viegls un kompakts korpuss, turklāt tie ir īpaši energotaupīgi. Plazmas televizors nodrošina 6 144 pakāpju gradāciju no gaišiem līdz tumšiem toņiem, piešķirot neparastu asumu gan gaišiem, gan tumšiem laukiem. V10 sērijas televizoriem augsto attēla kvalitāti nodrošina arī augsts dinamiskais kontrasts 2 000 000:1 līmenī (dabiskais kontrasts 40 000:1).

"Ar P42V10E mēs esam radījuši jaunu augstākās kvalitātes premium klases televizoru, kas apvieno jaunāko NeoPDP tehnoloģiju ar lietotājam ērtu un draudzīgu tīklošanas iespēju," uzsver S. Māgure. Savukārt EISA žūrija, raksturojot plazmas televizoru, norādīja, ka Panasonic izdevies atrast līdzsvaru starp attēla kvalitāti, funkcionalitāti un mūsdienīgu tehnoloģiju un, protams, konkurētspējīgu cenu. Televizors atveido kinoteātra cienīgu attēlu, ar lielisku kontrastu un dabīgām krāsām.

Novērtēta tika arī TM300 pusprofesionālā videokamera, kas paredzēta lietotājiem ar padziļinātām zināšanām par filmēšanu, kuru vēlas uzņemt izteiksmīgākus videomateriālus. Ierīce ļauj lietotājiem precīzāk manuāli kontrolēt tālummaiņu, fokusu, slēdža ātrumu un citus videomateriālu uzņemšanai nozīmīgus raksturlielumus, tāpat kamerā iestrādāts elektroniskais skatu meklētājs. TM300 iebūvēta arī 3MOS sistēma, kurā ir trīs pilnas augstas izšķirtspējas sensori, ar 9 150 000 pikseļu. Lai gan augsts pikseļu skaits, filmējot vājas gaismas apstākļos, padara trokšņus manāmākus, tomēr Panasonic šo problēmu atrisinājusi, izmantojot augstas jutības MOS sensorus.

Konkursa žūrija videokameru novērtējusi jaunāko tehnoloģiju, profesionālo funkciju un, svarīgākais, vieglās vadības dēļ. "Teicamā izšķirtspēja, augstā 3MOS attēla sensora sistēmas jutība kopā ar optisko attēla stabilizācijas funkciju garantē augstas kvalitātes attēlu pilnīgi jebkādos filmēšanas apstākļos," norādīja žūrijas komisija.

Tāpat galveno balvu nominācijā Eiropas mikrosistēma 2009-2010 ieguva mūzikas atskaņotājs SC-HC3. "Kopumā ņemot, šī ir sistēma, kas ir maza izmēros, bet varena skaņā," uzsvēra EISA žūrija.