AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–5,6G ED VRNikon šodien iepazīstina ar jaudīgu DX formāta tālummaiņas objektīvu ar diapazonu no platleņķa līdz supertelefoto un vibrāciju samazināšanu. Pateicoties sevišķi augstajai tālummaiņas attiecībai - 16,7x un izcilajam fokusēšanās diapazonam - 18-300 mm, šis jaunais objektīvs ir ideāli piemērots fotogrāfiem ar plašu interešu loku.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: "Vispatīkamākā ziņa attiecībā uz jauno 18-300 mm DX objektīvu ir tā, ka cilvēks var pavadīt visu dienu fotografējot un viņam šim nolūkam nav jānēsā līdzi ar piederumiem pilna soma. Fotogrāfiem, kuriem patīk ceļot ar nelielu bagāžu, nebūs jāuztraucas par tehnisko nodrošinājumu, jo objektīva lielais fokusēšanās diapazons atrisina lielāko daļu situāciju."

Viss vienā

Pateicoties plašajam diapazonam no platleņķa līdz supertelefoto, šis 16,7x tālummaiņas objektīvs lieliski noderēs ceļojumā, ja jūs vēlaties ņemt līdz tikai vienu objektīvu. Ievērojamais fokusēšanās attālums: 18-300 mm (FX formāta/35 mm ekvivalents: no 27 līdz 450 mm) stabili pārsedz visbiežāk izmantotos fokusēšanās attālumus un piedāvā vairāk nekā citi šīs klases objektīvi: 300 mm diapazonu un maksimālo apertūras atvērumu f/5,6 diapazona telefoto tālummaiņas zonā. No plašām ainavām līdz tuvumā uzņemtiem portretiem un dažādu aktivitāšu foto - šis objektīvs spēt tvert to visu.

Asums un stabilitāte

Plašās robežās maināmo fokusa attālumu papildina Nikon otrās paaudzes vibrāciju samazināšanas sistēma (VRII) — kas, turot kameru rokās, ļauj iegūt daudz asākus attēlus visā tālummaiņas diapazonā un būtiski samazina objektu izplūšanu, pat uzņemot sevišķi pietuvinātus telefotoattēlus. Trīs īpaši zemas dispersijas (ED) stikla elementi un trīs asfēriskās lēcas nodrošina augstu izšķirtspēju un izcilu kontrastu, bet deviņu segmentu diafragmas atvērums ļauj tiem objektiem, kuri nav fokusā, vienmērīgi saplūst kopā. Nikon kompaktā Klusā viļņu motora (SWM) tehnoloģija apvieno ātru un precīzu autofokusu ar īpaši klusu darbību.

Konstruēts ceļojumiem

Praktisks objektīva fiksatora slēdzis rūpējas par objektīva drošību laikā, kad tas netiek lietots, un tā konstrukcija sastāv no metāla savienojuma un gumijas blīvējuma, kas pasargā no putekļiem un mitruma.

Objektīva komplektācijā ietilpst futrālis CL-1120 un pārsegs HB-58.

Tehniskie dati

Fokusa attālums 18–300 mm
Maksimālais apertūras atvērums f/3,5–5,6
Minimālais apertūras atvērums f/22–32
Objektīva uzbūve 19 elementi 14 grupās (ieskaitot 3 asfērisku lēcu elementus un 3 ED objektīva elementus)
Skata leņķis 76 °-5 °20 '
Fokusēšana Nikon iekšējā fokusēšanās (IF) sistēma ar autofokusu, kuru kontrolē klusais viļņu motors un atsevišķs fokusa gredzens manuālajam fokusam
Minimālais fokusa attālums 300 mm fokusa attālums: 0,45 m (1,48 pēdas) no fokusēšanās plaknes
Maksimālais atveides koeficients 1/3,2x
Diafragmas lāpstiņu skaits 9 (apaļš diafragmas atvērums)
Filtra pierīces izmērs 77 mm
Izmēri Apm. 83 mm diametrs x 120 mm (attālums no kameras objektīva uzstādīšanas atloka)
Svars Apm. 830 g (29,3 unces)