AF-S NIKKOR 24-85 mm f/3,5-4,5 G ED VRNikon šodien iepazīstina ar jaunu FX formāta tālummaiņas objektīvu ar plašu 24–85 mm fokusēšanas diapazonu, kompaktu uzbūvi un vibrāciju samazināšanas sistēmu. Pateicoties plašajam diapazonam – no platleņķa līdz telefoto – un vieglajam korpusam, šī ir gudra izvēle FX formāta kameru lietotājiem, kuri vēlas iegūt savā īpašumā daudzfunkcionālu objektīvu, kas vienlaikus spēj garantēt arī teicamu attēla kvalitāti.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: "Šī objektīva izstrādes pamatā bija vēlme apvienot visai iespaidīgu fokusēšanas diapazonu ar kompaktu un vienlaikus robustu korpusu, nezaudējot neko no attēla kvalitātes, kas ir moderno Nikon spoguļkameru raksturīga iezīme. Šis objektīvs paplašina Nikon ne visai dārgo, plaši pielietojamo FX formāta NIKKOR tālummaiņas objektīvu klāstu, un tā būs veiksmīga izvēle Nikon cienītājiem, kuri vēlas rast vienotu risinājumu dažādās situācijās."

Daudzpusīgums

Konstruēts kā sevišķi kompakts FX formāta tālummaiņas objektīvs, šis 24–85 mm NIKKOR ir ideāli piemērots cilvēkiem, kuri vēlas iegūt ceļojumam piemērotu objektīvu, kas ļauj uzņemt plašu, ikdienā sastopamu objektu un notikumu klāstu. Plašais 24–85 mm diapazons bez problēmām nodrošina visus biežāk lietotos fokusēšanas attālumus: no dabas ainavām līdz portretiem, kam jūs varat iegūt gan visai platu uzņemšanas leņķi, gan pietuvināt attālus objektus bez objektīva nomaiņas.

Asums un stabilitāte

Plašās robežās maināmo fokusa attālumu papildina Nikon otrās paaudzes vibrāciju samazināšanas sistēma (VR II) — kas, turot kameru rokās, ļauj iegūt daudz asākus attēlus visā tālummaiņas diapazonā un būtiski samazina objektu izplūšanu, pat uzņemot sevišķi pietuvinātus telefotoattēlus. VR II dod iespēju uzņemt attēlus ar tādu aizvara ātrumu, kas ir par līdz pat 4 soļiem lēnāks, līdz ar to radot iespēju daudz sekmīgāk darboties nepietiekama apgaismojuma apstākļos.

Nikon īpaši integrētais pārklājums nodrošina nepārspējamu krāsu atveidi, bet īpaši zemas dispersijas (ED) stikls un trīs asfēriski lēcas elementi garantē nepārspējamu asumu un kontrastu pat pie maksimāla diafragmas atvēruma.

Labs ceļabiedrs

Lieliski sabalansēts izmēru, svara, cenas un attēla kvalitātes jomās, aprīkots ar pret atmosfēras iedarbību aizsargātu uzstādīšanas ierīci, šis objektīvs apvieno sevī precīzu NIKKOR optiku, plašu fokusēšanas diapazonu un atvieglotu konstrukciju, kas piemērota ceļojumiem.

Objektīva komplektācijā ietilpst futrālis CL-1118 un pārsegs HB-63.

Tehniskie dati

Fokusa attālums 24–85 mm
Maksimālais diafragmas atvērums f/3,5–4,5
Minimālais diafragmas atvērums f/22–29
Objektīva uzbūve 16 elementi 11 grupās (tostarp 1 ED objektīva elements un 3 asfēriski objektīva elementi)
Skata leņķis Nikon filmu vienobjektīva spoguļkameras un FX formāta digitālās vienobjektīva spoguļkameras: 84°–28° 30′ Nikon DX formāta digitālās vienobjektīva spoguļkameras: 61°–18° 50′ IX240 sistēmas kameras: 71°–22° 50′
Fokusēšana Nikon iekšējā fokusēšanās (IF) sistēma ar autofokusu, kuru kontrolē klusais viļņu motors un atsevišķs fokusa gredzens manuālajam fokusam
Minimālais fokusa attālums 0,38 m (1,25 pēdas) no fokusa plaknes visās tālummaiņas pozīcijās
Maksimālais atveides koeficients Aptuv. 0,22x
Diafragmas lāpstiņu skaits 7 (apaļš diafragmas atvērums)
Filtra pierīces izmērs 72 mm (P = 0,75 mm)
Izmēri Aptuv. 78 mm (maksimālais diametrs) x 82 mm (attālums no kameras objektīva uzstādīšanas atloka)
Svars Aptuv. 465 g (16,4 unces)