PowerShot G15 TELE CONVERTERCanon iepazīstina ar PowerShot G15 un PowerShot SX50 HS – divām jaunām, inovatīvām kompaktkamerām, kas apliecina Canon pieredzi nākamās paaudzes objektīvu izstrādē. PowerShot G15 ir līdz šim spilgtākais PowerShot G-sērijas modeļa objektīvs ar jaunu f/1.8-2.8, 5x tālummaiņas objektīvu, kas fotogrāfiem nodrošina īpaši platu atvērumu visā kameras fokusa diapazonā. PowerShot SX50 HS ir pasaulē pirmā kompaktā fotokamera ar 50x optisko tālummaiņu1, kas piedāvā augstu veiktspēju, uzlabotu manuālo vadību un RAW formāta atbalstu.

Jaunie PowerShot modeļi ir izstrādāti prasmīgiem lietotājiem, kuri vēlas kvalitāti, klasē vadošo sniegumu un kompaktu korpusu. Tie ietver Canon atzītās attēlveidošanas tehnoloģijas, kas nodrošina augstas kvalitātes fotoattēlus un Full HD video. Abām kamerām ir populārā HS System, kas piedāvā izcilu sniegumu vājā apgaismojumā un ļoti zemu traucējumu līmeni jebkuros apstākļos. Canon optiskais IS ar Intelligent IS nodrošina asus attēlus visā kameras tālummaiņas diapazonā, savukārt manuālā vadība un RAW failu atbalsts fotogrāfiem nodrošina maksimālu kontroli pār attēlu uzņemšanu un pēcapstrādi.

Nākamās paaudzes objektīva dizains

PowerShot G15 un PowerShot SX50 HS ir jauni precīzas darbības Canon objektīvi, kas paver plašas radošās brīvības iespējas. PowerShot G15 ir īpaši spilgts f/1.8-2.8 objektīvs, kas ir izstrādāts, izmantojot jaunu, refraktīvu stiklu ar unikālu vairāku materiālu pārklājumu – tas paredzēts, lai uztvertu specifisku gaismas viļņu garumu nanometru skalā. Tā 5x optiskā tālummaiņa nodrošina neticamu daudzveidību ar f/1.8 atvērumu pie 28 mm plata leņķa un f/2.8 atvērumu pie maksimālā 140 mm fokusa attāluma. Tas piedāvā fotogrāfiem papildu brīvību attēlu uzņemšanai vājā apgaismojumā, iespēju izmantot lielu aizslēga ātrumu kustības palēnināšanai vai piešķirt noskaņu fotoattēliem, izmantojot seklāku lauka dziļumu, visā kameras tālummaiņas diapazonā.

Fotogrāfiem, kuri vēlas uzņemt tālāku objektu detaļas, PowerShot SX50 HS piedāvā līdz šim jaudīgāko Canon kompaktkameras optisko tālummaiņu. Klasē vadošajai optiskajai konstrukcijai ir 13 elementi. Trīs UD lēcas ir ietvertas 10 grupu optiskajā izkārtojumā, nodrošinot lielisku sniegumu visā plašajā 50x optiskās tālummaiņas diapazonā. No jauna izstrādātais Ultrasonic Motor (USM) un Voice Coil Motor (VCM) nodrošina ātru tālummaiņu no 24 mm platā leņķa līdz 1200 mm2 maksimālajai sniedzamībai gandrīz bez skaņas, savukārt ZoomPlus digitāli paplašina tālummaiņu līdz 100x, saglabājot augstu attēla kvalitāti.

PowerShot SX50 HS uzlabotais Zoom Framing Assist tagad ietver jaunas Seek un Lock funkcijas, kas ir paredzētas, lai palīdzētu fotogrāfiem atrast un fiksēt objektus telefoto sniedzamībā. Lietotāji var izmantot īpašo Seek pogu, kas novietota uz objektīva korpusa, lai mainītu objektīva tālummaiņu, atrodot objektus. Tiklīdz objekts ir atrasts, lietotājs var atlaist pogu, lai objektīvs automātiski atgūtu telefoto fokusa attālumu. Lock pogu var arī izmantot, lai aktivizētu jaudīgu optisko IS režīmu, kas notur objektīvu kadrā līdz pat uzņemšanas brīdim.

Neticams asums ar optisko IS

Canon nozares vadošā optiskā IS tehnoloģija abos modeļos samazina kameras sakustēšanos, mazinot fotoattēlu miglainumu un video nevienmērību. 4 iedaļu (PowerShot G15) un 4,5 iedaļu (PowerShot SX50 HS) optiskais IS nodrošina, ka telefoto fokusa sniedzamībā vai vājā apgaismojumā uzņemti attēli ir asi, skaidri un detalizēti. Turklāt Intelligent IS automātiski nosaka uzņemšanas situāciju un izvēlas piemērotāko no septiņiem IS režīmiem.

PowerShot SX50 HS ir arī jauns un uzlabots Dynamic IS režīms, kas samazina kameras sakustēšanos, ja video tiek uzņemts kustībā vai ejot.

Izcila attēlu kvalitāte un ātrums

Abiem modeļiem ir Canon HS System – lielas jutības 12,1 MP CMOS sensora un jaudīgas DIGIC 5 attēlu apstrādes apvienojums. PowerShot G15 ir jauns Canon 1/1.7 veida lielas jutības CMOS sensors, kas piedāvā vēl jaudīgāku gaismas uztveršanas spēju nekā priekšgājējam, rezultātā nodrošinot augstu pielāgojamību vājā apgaismojumā. Augsts ISO, uzņemot ar ātrumu līdz ISO 12 8003, ļauj izmantot lielu aizslēga ātrumu un ātrāku nepārtraukto uzņemšanu pat vājā apgaismojumā. Jaudīgā DIGIC 5 apstrāde katrā modelī ir optimizēta, lai nemanāmi darbotos ar augstas izšķirtspējas sensoriem, nodrošinot minimālu traucējumu līmeni visos apgaismojuma apstākļos.

Uzlabota automātiskās fokusēšanas (AF) sistēma abiem modeļiem ļauj viegli uzņemt fotoattēlus ar asu fokusu. PowerShot G15 AF ātrums4 piedāvā izcilu sniegumu – tikai 0,17 sekundes pie platā leņķa – kas ir par 53% labāks rādītājs5 salīdzinājumā ar PowerShot G12, tādējādi padarot to par līdz šim ātrāko Canon kompaktkameru.

Ātrdarbīgais Burst HQ režīms, kas pieejams abiem modeļiem, ļauj arī uzņemt augstas kvalitātes, pilnas izšķirtspējas kadrus ar objektiem, kuri atrodas ātrā kustībā. PowerShot SX50 HS spēj uzņemt 13 kadrus sekundē, kas to padara piemērotu brīvdabas fotogrāfiem, savukārt PowerShot G15 nepārtrauktās uzņemšanas ātrums 10 kadri sekundē ļauj iemūžināt arī ļoti ātru darbību.

Radoša pielāgojamība ar manuālu vadību un automātiskie režīmi

Ar līdzīgu manuālās vadības līmeni kā Canon EOS DSLR, abas kameras ļauj fotogrāfiem mainīt tādus iestatījumus kā atvērums, aizslēga ātrums, baltās krāsas balanss un ISO jutība. Abu modeļu RAW tagad ietver vispusēju atbalstu, ļaujot fotogrāfiem pēcapstrādē izmantot dažādas attēla malu attiecības.

Arī dažādas automātiskās uzņemšanas funkcijas ļauj lietotājiem uzņemt vislabāko kadru. Smart Auto izmanto uzlabotu ainu atpazīšanas tehnoloģiju un izvēlas vispiemērotākos no 58 iestatījumiem, savukārt Face ID gudri atpazīst iepriekš noteiktas radu un draugu sejas, lai atbilstoši pielāgotu iestatījumus vislabākajam rezultātam. Daudzzonu baltās krāsas balanss automātiski pielāgo krāsu toņus iekštelpās, kur atrodas vairāki gaismas avoti, lai uzņemtie kadri būtu dabiskāki.

Izstrādāta nopietniem fotogrāfiem

PowerShot G15 ir PowerShot G sērijai raksturīgais dizains, kas nodrošina ērtu ikdienas lietojumu. Tās vieglais, izturīgais alumīnija korpuss ir par aptuveni 17% mazāks kā PowerShot G12, tādēļ tas ideāli papildina DSLR kameru.

PowerShot G15 ir izstrādāta vadībai ar vienu roku, tai ir priekšējais taustiņš, īpaša Movie Record poga un īsceļu pogas, kas ļauj viegli piekļūt kameras iestatījumiem, lai tos pielāgotu starp kadriem. 920k punktu izšķirtspējas 7,5 cm (3,0 collu) PureColor II G ekrāns ir piemērots kompozīcijai un attēlu aplūkošanai, savukārt platais skatu leņķis un rūdīta stikla pārklājums piedāvā uzlabotu redzamību un izturību. Optiskais skatu meklētājs nodrošina arī alternatīvu tiešā skata kompozīcijai, piedāvājot tradicionālāku attēlu uzņemšanas iespēju, skatoties "caur objektīvu".

PowerShot SX50 HS ir izteiksmīgs dizains ar rokturi, kas ērti iegulst plaukstā un ir piemērots attēlu uzņemšanai ar maksimālu tālummaiņu. 50x optiskās tālummaiņas diapazona pielāgojamībai PowerShot SX50 HS piedāvā vadības taustiņu ērtai piekļuvei un navigācijai caur sistēmas izvēlnēm, kā arī viena pieskāriena darbības pogas, tostarp īpašo Movie Record pogu. Elektroniskais skatu meklētājs apvienojumā ar 7,1 cm (2,8 collu) grozāmo PureColor II VA LCD ekrānu ļauj lietotājiem kadrēt attēlus sev ērtākā veidā un uzņemt kadrus no dažādiem leņķiem.

Tūlītēja Full HD filmu uzņemšana

PowerShot G15 un PowerShot SX50 HS atbalsta Full HD (1080p) filmu uzņemšanu ar 24 kadriem sekundē, un ir piemērotas īpaši asu video uzņemšanai. Kameru optisko tālummaiņu var izmantot ierakstīšanas laikā, savukārt AF filmām nodrošina asus, skaidrus un fokusā esošus objektus. Abi modeļi atbalsta arī augstas kvalitātes stereo skaņu.

Eksperimentējiet ar Canon aksesuāriem

Abi jaunie PowerShot modeļi ir saderīgi ar plašu Canon aksesuāru klāstu, ļaujot lietotājiem papildināt savu fotografēšanas piederumu somu. Stiprinājums ļauj fotogrāfiem eksperimentēt radošā fotografēšanā ar zibspuldzēm, izmantojot Canon Speedlite klāstu, savukārt objektīvu filtru adapteri piedāvā saderību ar Canon EOS filtru klāstu. Abi modeļi ir saderīgi ar tālvadības slēdzi RS-60E3, kas ir piemērots ilgu ekspozīciju kontrolei vai uzņemšanai naktī, lai samazinātu kameras sakustēšanos. PowerShot G15 ir pieejams arī jauns ūdensizturīgais korpuss WP-DC48 – tas ir noderīgs lietotājiem, kuriem patīk uzņemt satriecošus zemūdens kadrus.

PowerShot G15 – galvenās funkcijas:

• Spilgts f/1.8-2.8, 28 mm, 5x tālummaiņas Canon objektīvs

• 12,1 MP CMOS; HS System ar DIGIC 5

• Intelligent IS ar 4 iedaļām

• 7,5 cm (3,0 collu) LCD; OVF

• Front Dial, Full Manual un RAW

• Full HD video, HDMI-CEC

• Ātra automātiskā fokusēšana

• Smart Auto un Face ID

• HDR režīms

• Piederumu klāsts

PowerShot SX50 HS – galvenās funkcijas:

• 50x īpaši plata leņķa tālummaiņa

• 4,5 iedaļu optiskais IS Intelligent IS

• 12,1 MP HS System ar DIGIC 5

• Full HD video, HDMI

• 7,1 cm (2,8") grozāmais LCD, EVF

• Manuāli režīmi, RAW

• Uzlabots Zoom Framing Assist

• Smart Auto, Multi-area WB

• Ātrdarbīgas nepārtrauktās uzņemšanas HQ

1Informācija precīza uz 2012.gada 17.septembri

235 mm ekvivalents

3PowerShot G15 var uzņemt ar līdz ISO 12 800. PowerShot SX50 HS var uzņemt ar līdz ISO 6 400

4Balstīts uz jauno CIPA standartu

5Salīdzinājumā ar PowerShot G12 AF 0,36 sekundēm pie 28 mm platā leņķa. AF laika noteikšana atbilst jaunajām CIPA vadlīnijām (no 2012.gada aprīļa)

PowerShot G15

PowerShot G15 BCK

PowerShot G15 TOP

PowerShot SX50 HS

PowerShot SX50 HS BCK LCD

PowerShot SX50 HS TOP