AF-S NIKKOR 35mm f/1.8GNikon iepazīstina ar FX formāta primāro objektīvu, kuru ar nepacietību gaida ielu fotogrāfiju cienītāji — AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G.
Izmantojot ātru maksimālo apertūras atvērumu un optiku, kas piemērota D-SLR kamerām ar lielu megapikseļu skaitu, Nikon jaunais 35 mm objektīvs tver pievilcīgus, apbrīnojami skaidrus un kontrastainus attēlus. Ideāli piemērots ielu fotogrāfiju uzņemšanai, kā arī vides, ainavu un pilsētas skatu uzņemšanai, šis vidēja platleņķa objektīvs ļauj pēc sirds patikas un ilgi veikt objekta kadrēšanu, kā arī spēj tvert fona kontekstu, nezaudējot neko no objekta intimitātes. Vēl vieglāks un kompaktāks, par pieejamāku cenu nekā tā profesionālā līmeņa līdzinieks, NIKKOR 35mm f/1.8G ātri kļūs populārs vērīgu fotogrāfu vidū, kuri vēlēsies strādāt ar klasisko 35 mm fokusa attālumu.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras produktu daļas vadītājs, Nikon Europe, stāsta: „35 mm fokusa attālums ieņem īpašu vietu daudzu ielu, dokumentālo un reportāžas fotogrāfu sirdīs jau kopš fotografēšanas pirmsākumiem. Sekojot nesenajam Nikon profesionālā objektīva 35mm f/1.4 atjauninājumam, mēs vēlējāmies to pašu piedāvāt arī mūsu izstrādājumu cienītājiem — amatieriem. Izstrādājot objektīvu mūsdienīgām augstas izšķirtspējas digitālajām spoguļkamerām, mēs ievērojami uzlabojām optisko dizainu un aprīkojām jauno objektīvu ar ātrāku f/1.8 apertūras atvērumu — un tas viss par pievilcīgu cenu, kas ļaus daudziem lietotājiem uzzināt, kādēļ 35 mm fokusa attālums pelnīti ieņem godpilnu vietu klasiskajā fotogrāfēšanā.”

Klasiska estētika, klasisks fokusa attālums
Jaunais NIKKOR 35mm f/1.8 izcili tver jebkuru skatu vai objektu — pārpilnas ielas, portretus dažādos apstākļos, ainavas gaišā dienas laikā, pilsētas skatus naktī. 35 mm fokusa attālums vienmēr ir bijis viens no fotografēšanas pamatelementiem — pateicoties veidam, kādā tas nodrošina objekta kadrēšanu. Fotogrāfiem, kuri vēlas tvert ielu enerģiju un ritmu, vidēji plašais skata lauks piedāvā emocionāli saistošu perspektīvu, kura novieto skatītāju tieši darbības centrā. Savukārt portretētāji, kuri vēlas attēlot saikni starp objektu un apkārtējo vidi, var uzņemt fotoattēlus no neliela attāluma un vienlaikus iekļaut attēlā arī raksturīgu fonu. Ātrs, daudzpusīgs un viegli pārnēsājams, ar nepārspējamu optisko dizainu un vieglu konstrukciju — šīs jaunā NIKKOR objektīva pārliecinošās īpašības vienmēr radīs jums vēlmi to ņemt līdzi, lai kurp arī jūs dotos.

Ātrs un smalks
Pateicoties ātram f/1.8 apertūras atvērumam, šis objektīvs piedāvā iespēju sevišķi plašās robežās regulēt asuma dziļumu, lai bez problēmām izceltu objektu uz fona. Kā jau to var sagaidīt no ātra NIKKOR primārā objektīva, sevišķa uzmanība tika pievērsta tā attēla atveidošanas spējai: bokē efekts ir apļveida un patīkami vienmērīgs, pateicoties noapaļotajam apertūras atvērumam un attēla izplūdināšanas smalkajām gradācijām no fokusēšanas punkta līdz fonam. Lielas maksimālā apertūras atvēruma priekšrocības ļauj arī uzņemt fotogrāfiju ar lielāku aizvara ātrumu, iegūt skaidrus uzņēmumus vāja apgaismojuma apstākļos un baudīt spilgtāku attēlu skatu meklētājā, kas nodrošina precīzāku kompozīcijas veidošanu.

Izcilā NIKKOR kvalitāte
Konstruēts darbam kopā ar mūsdienu augstas izšķirtspējas attēla sensoriem, jaunais NIKKOR 35mm f/1.8 nodrošina pārsteidzošu dzidrumu un kontrastu visā kadra laukumā. Pateicoties optiskajai konstrukcijai, kura aizgūta no tā vecākā „brāļa” (profesionālā NIKKOR 35mm f/1.4), punktveida gaismas avoti tiek attēloti ar minimālu bultveida oreolu — faktors, kas ļauj iegūt pārsteidzošas nakts ainavas. Optiskā sistēma sastāv no 11 elementiem 8 grupās, kas ietver vienu asfērisku lēcu un vienu ED stikla elementu, lai mazinātu krāsu aberāciju un ļautu iegūt asus, kontrastainus attēlus. Autofokuss darbojas plūstoši, klusi un ātri, pateicoties Nikon SWM (klusais viļņu motors), bet minimālais fokusa attālums ir 0,25 m.

Pārvietošanās brīvība
Viegls, kompakts un par pieņemamu cenu, NIKKOR 35mm f/1.8 objektīvs ir pelnījis ieņemt vietu ikviena apķērīga fotogrāfa somā. Pateicoties tā nelielajam svaram un teicamai ātrdarbībai, šis ērti pārnēsājamais objektīvs var kļūt par iemeslu veiksmīgi aizvadītai dienai un dot iespēju izpētīt vēl pāris ielas, kurās var atgadīties viss kas. Īpaši optimizēts darbam ar Nikon FX formāta kamerām, NIKKOR 35mm f/1.8 ir arī lieliska papildiespēja fotogrāfiem, kas izmanto Nikon DX formātu un kuri meklē ātru objektīvu klasisku fotogrāfiju uzņemšanai ar pārsteidzošām krāsām un kontrastu.
AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G komplektācijā ir iekļauta mīksta objektīva somiņa CL-0915 un objektīva pārsegs HB-70.