Canon DP-V3010 ekrāns FSL w controllerCanon šodien paziņoja par kompānijas debiju displeju tirgū ar DP-V3010 – 30 collu displeju, kas īpaši izstrādāts krāsu nianšu pielāgošanai un augstas kvalitātes 4K video atainošanai. Jaunais DP-V3010 kopā ar Canon Cinema EOS sistēmu piedāvā augstākās klases ievades-izvades risinājumu 4K digitālajam kino un plašākām darbplūsmām video veidošanā.

DP-V3010 tehniskās iespējas nodrošina precīzu krāsu nianšu pielāgošanu, jo kopējai attēla kvalitātei un vienmērīgumam ir īpaši liela nozīme. DP-V3010 piedāvā augstas izšķirtspējas 4K attēlu atainošanu un dažādas krāsu iespējas, tādēļ tas ir lieliski piemērots darbam filmēšanas laukumā vai notikuma vietā, kā arī citiem digitālās attēlveidošanas uzdevumiem, piemēram, datoranimācijai, datorizētai projektēšanai un 3D animācijai.

Canon Europe Profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors Kīrans Magī (Kieran Magee) stāsta: "Jaunais DP-V3010 lieliski papildina Canon esošo 4K klāstu. Izstrādes procesā mēs uzklausījām tirgus pieprasījumu un izgatavojām displeju, kas ir piemērots pat visaugstākās kvalitātes ražošanai. Tas piedāvā īpaši augstu precizitāti, uzticamību un pielāgojamību, kā arī profesionālu darbību apvienojumā ar mūsu Cinema EOS kamerām."

Precīza krāsu atveide

DP-V3010 ir izstrādāts, lai nodrošinātu kvalitatīvu 4K izšķirtspēju un precīzu krāsu atveidi pat starp vairākiem displejiem. Tas darbojas ar īpaši Canon izveidotu un ražotu attēlu procesoru, kas apvienojumā ar RGB LED fona apgaismojuma sistēmu un IPS LCD paneli nodrošina pastāvīgu kvalitāti un krāsas gan uzņemšanas, gan pēcapstrādes laikā. DP-V3010 attēlu procesors palīdz nodrošināt konsekventu spilgtumu un krāsas, tā radot augstāka līmeņa viendabīgumu visā displejā. Turklāt 10 bitu paneļa draiveris nodrošina katrai RGB krāsai 1024 gradācijas, lai jebkura veida satura krāsu nianses būtu vienmērīgas un precīzas.

DP-V3010 RGB LED fona apgaismojuma sistēma nodrošina bagātīga krāsu diapazona atainošanu. Apvienojumā ar IPS LCD paneli displejs atbalsta biežāk lietoto kino krāsu diapazonu - DCI-P3 1, kā arī dažādu apraides standartu (ITU-R BT.709, EBU un SMPTE-C) specifikāciju krāsu gammas un Adobe RGB krāsu diapazonu 2. 30 collu DP-V3010 paredzēts uzstādīšanai uz darba galda vai pie sienas, tādēļ ir ideāli piemērots video montāžai, krāsu niansēšanai, specefektiem un 4K digitālās kino ražošanas augošo vajadzību atbalstam.

Augsta izšķirtspēja un kontrasti

IPS LCD panelis nodrošina DCI 4K izšķirtspēju (4096 x 2160 piks.) bez attēla mērogošanas. Pateicoties 16:10 paneļa skata koeficientam, displejs ir piemērots arī PC rediģēšanas uzdevumiem, piemēram, augstas izšķirtspējas foto attēlu apstrādei un vizuālo efektu veidošanai. Turklāt Canon attēlu apstrādes tehnoloģija, apvienojumā ar izcilu kontrastu IPS LCD paneli, nodrošina vairāk nekā 2000:1 kontrasta koeficientu, kas ir Pilnmetrāžas filmu un televīzijas inženieru savienības (SMPTE) ieteiktais minimums digitālo kameru pēcapstrādes darbam 3. Attēlojot naktī un tumsā uzņemtas ainas, DP-V3010 precīzi ataino nianses tumšajos attēla laukos, kas digitālā kino ražošanā ir īpaši svarīgi.

DP-V3010 arī atbalsta platleņķa skatu, piedāvājot efektīvu risinājumu montāžas telpām, kā arī īpašus iestatījumus, ja vairāki lietotāji vēlas pārbaudīt attēlu kvalitāti vienlaikus.

Monitorēšana uzņemšanas vietā

Ar īpašu attēlu režīmu, kas atbalsta Canon Log gammu 4, aprīkotais DP-V3010 nodrošina uzņemtā materiāla konversiju, izmantojot Cinema EOS sistēmas kameras, attēlos, kas ir piemēroti monitorēšanai uzņemšanas vietā.

Papildus kino standarta 24p kadru ātruma atbalstam jaunais Canon displejs pieņem dažādus 4K video ievades signālus no 23,98p līdz 60p, ietverot 50p kadru ātrumu populārākajiem EMEA apraides ražošanas formātiem. ASC CDL 5 metadatu formāta un 1D/3D-LookUp Tables (LUT) atbalsts ļauj precīzi salāgot krāsas uzņemšanas vietā vai pēcapstrādes laikā.

DP-V3010 piedāvā arī trīs mērogošanas režīmus 2K un Full HD video ražošanai, tostarp Canon Shape Tracing tehnoloģiju, kas novērš diagonālo līniju nelīdzeno izskatu, kad saturs tiek palielināts un atainots pilnekrāna izšķirtspējā.

Uzlabota uzticamība un vadāmība

Lai nodrošinātu augsta līmeņa uzticamību, DP-V3010 pirms piegādes tiek rūpīgi pielāgotas krāsas. Darbības laikā iebūvētie sensori uzrauga temperatūru un gaišumu un izmanto šo informāciju, lai automātiski labotu fona gaismas krāsu un spilgtumu, nodrošinot stabilu sniegumu.

DP-V3010 ietver vadības ierīci, kas nodrošina intuitīvu vadību ar saprotamu pogu un taustiņu izvietojumu, to var izmantot uz darba galda vai uzstādīt uz standarta 19 collu aprīkojuma statīva.

Vadāmību un apkopi vēl vairāk uzlabo baltā līdzsvara, spilgtuma, krāsu temperatūras, krāsu gammas un diapazona kalibrēšanas atbalsts bez datora, ja tiek izmantots saderīgs trešās puses sensors.

Pieejamība

Plānots, ka DP-V3010 būs pieejams Eiropā 2014.gada 1.ceturksnī.

Canon DP-V3010 ekrāns FRT

1Digital Cinema Initiatives ir lielāko pilnmetrāžas filmu studiju kopuzņēmums, kas izveidots, lai noteiktu digitālo kameru sistēmu standarta arhitektūru.

2Nesatur visus RGB krāsu punktus.

3SMPTE RP 431-2:2011

4Tikai Canon digitālajām kino kamerām raksturīgs ierakstīšanas režīms, kas palielina dinamisko diapazonu un nodrošina plašas ekspozīcijas robežas.

5 Amerikas kinematogrāfu savienības krāsu izvēles saraksts.