Kwanon anniversary Kwanon 1934Pasaules attēlveides risinājumu līderis Canon Europe šodien paziņo, ka tā mātes uzņēmums Canon Inc. atzīmē Canon pirmās kameras Kwanon 80.gadadienu. Kwanon prototips tika izgatavots 1934.gadā, kļūstot par pirmo Japānā ražoto 35 mm FPS (focal-plane-shutter) kameru.

Kameras izgatavotāji nolēma to nodēvēt budistu žēlsirdības dievietes Kvanonas vārdā, tādējādi cerot, ka dieviete būs žēlīga un piepildīs viņu sapni – izgatavot pasaulē labāko kameru. Arī kameras objektīvs, ko dēvē par Kasyapa (Budas māceklis Mahakasjapa), savu vārdu ieguvusi no budisma. Turklāt kameras korpusa augšējā daļā redzams gravējums – dieviete Kvanona ar tūkstots rokām.

1936. gadā, divus gadus pēc Kwanon izgatavošanas un vairākām pārbaudēm tika ievesta pirmā Canon komerciāla 35 mm FPS kamera Hansa-Canon1.

Kwanon simbols, kas tika iegravēts kameras korpusa virspusē

1959. gadā Canon laida klajā savu pirmo SLR (single-lens reflex) kameru Canonflex, kurai sekoja 1961. gadā izlaistā Canonet – īpaši populārā tālmēra kamera. Pēc šīs panākumu sērijas uzņēmums turpināja dominēt tirgū ar dažādiem labi pazīstamiem kameru modeļiem, piemēram, 1971. gadā ražoto augstvērtīgo 35 mm SLR kameru F-1 un 1976. gadā radīto AE-1, kas bija pasaulē pirmā SLR kamera ar iebūvētu mikrokompjūteru.

Kwanon anniversary - history in pictures

Līdz ar tehnoloģiju attīstību 1987. gadā Canon laida klajā EOS – pirmo autofokusa (autofocus - AF) SLR kameru ar pilnīgi elektronisku montēšanas sistēmu. 1995. gadā EOS uzsāka savas gaitas digitālajā pasaulē, un šie produkti turpina attīstīties vēl šodien. 2012. gadā uzņēmums izgatavoja Cinema EOS sistēmu, kas ir profesionālu digitālās kinomatogrāfijas kameru un objektīvu pēctece ar dažādām tehnoloģiskām inovācijām, kuras radītas uz citu, kopš uzņēmuma dibināšanas radītu, optisko tehnoloģiju bāzes.

Canon Inc. attēlu komunikācijas produktu daļas rīkotājdirektors un vadītājs Masaja Maeda (Masaya Maeda) skaidro: "Šo 80 gadu laikā, kopš Kwanon kameras prototipa izgatavošanas, Canon ir nemitīgi attīstījies, lai sasniegtu uzņēmuma mērķi – radīt pasaulē labākās kameras. Piesaistot tehnoloģijas un gadu gaitā gūto pieredzi, Canon turpinās attīstīt fotogrāfiju un video attēlveidošanas kultūru."

1 Īstenota pateicoties sadarbībai ar Nippon Kogaku K.K. (mūsdienās - korporācija Nikon). Hansa bija kameru un fotopreču vairumtirrgotāja Omiya Photo Supply preču zīme. Ņemot vērā līgumsaistības, tā tika iegravēta kameras virspusē.