Nikon D5Nikon iepazīstina ar jauno D5 — FX formāta digitālo vienobjektīva spoguļkameru, kas profesionāļiem un prasīgiem fotografēšanas entuziastiem nodrošina plašas iespējas un precizitāti. Neatkarīgi no tā, cik tālu sniedzas jūsu iecere, šī kamera ir gatava doties vēl tālāk.
Kamera D5 ir pilnībā aprīkota, lai jūs savas ambiciozās ieceres varētu realizēt izcilos attēlos — tā tiek galā ar vissarežģītākajiem fotografēšanas izaicinājumiem. Kameras nākamās paaudzes 153 punktu AF sistēma nodrošina īpašu plašu pārklājumu, kas palīdz gan sacīkšu iemūžināšanā, gan fotografējot cilvēkus uz sarkanā paklāja. Nikon vēsturē lielākais paplašinātais jutības diapazons ļauj fotografēt pat to, ko acs ne vienmēr spēj saskatīt. Savukārt videooperatoriem, kuri vēlas augstāko kvalitāti, D-video tagad ļauj kamerā ierakstīt 4K UHD (īpaši augstas izšķirtspējas) video.
Dērks Džespers (Dirk Jasper), Nikon Europe Profesionālo produktu nodaļas vadītājs, komentē: "Kamera D5 pārbīda attēlu ieguves iespēju un ierīces izturības robežas. Ja fotografējat ekstrēmos apstākļos, kad īstā attēla iegūšanai ir tikai viena iespēja, šī kamera ļauj to īstenot. Kameras D5 attēlveidošanas iespējas ir patiesi pārsteidzošas. Profesionāļi, kas strādā dažādās fotografēšanas jomās, novērtēs kameras ergonomiskos un darbības uzlabojumus. Visi šie uzlabojumi ir ieviesti, ņemot vērā fotogrāfu atsauksmes, un tie ievērojami samazinās stresa faktorus, kas raksturīgi profesionālas fotografēšanas jomā."


Galveno funkciju kopsavilkums

Nākamās paaudzes AF: ar neticamu 153 fokusa punktu skaitu un 99 krustveida sensoriem. AF jutība ir samazināma līdz –4 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F), un tā nodrošina lieliskus rezultātus sliktā apgaismojumā. Pateicoties krustveida sensoru novietošanai fokusēšanas apgabala malās, objekti perifērijā tiek viegli noteikti un vertikālā fotografēšana ir ievērojami uzlabota. Savukārt jaunā AF ASIC ierīce nodrošina, ka autofokusam katrreiz tiek piešķirta maksimālā skaitļošanas jauda.
Jauni mērīšanas un attēla sensori: jaunais 20,8 megapikseļu FX formāta CMOS attēla sensors un 180 tūkst. pikseļu RGB mērīšanas sensors nodrošina ļoti precīzu objekta atpazīšanu un detalizētus attēlus. Toņu pārejas ir bagātīgākas un precīzākas, un jaunā attēlu apstrādes programma EXPEED 5 nodrošina vēl nepieredzēti augstu attēla kvalitāti standarta ISO diapazonā.
Jauda un precizitāte: uzņemiet līdz 12 kadriem/s ar AE/AF paredzēšanu vai arī uzņemiet līdz 14 kadriem/s ar paceltu spoguli. AF paredzēšana un skatu meklētāja redzamība ir ievērojami uzlabotas, iemūžinot ātras un neparedzamas darbības.
Augstas veiktspējas buferis: uzņemiet līdz 200 NEF (RAW) vai lieliem JPEG attēliem vienā lielātruma sērijveida uzņemšanas reizē, kas ir pietiekami, lai iemūžinātu 100 m sprinta skrējiena finālu, nenoņemot pirkstu no aizvara atbrīvošanas pogas.
Izcila jutība gan spilgtā saules gaismā, gan astronomiskajā krēslā: pārbīdiet iespēju robežas tik tālu, cik nepieciešams, izmantojot ISO diapazonu 100–102 400, ko var palielināt līdz ISO 3 280 000 Hi 5 iestatījuma ekvivalentam. Standarta ISO diapazonā darbība ir īpaši kvalitatīva.
Augstas izšķirtspējas 4K/UHD video: uzņemiet 4K video (3840x2160 pikseļi) ar 30p/25p/24p parastajā pikseļu apcirpšanas formātā, kas nodrošina augstāko attēla kvalitāti. Uzņemiet pilnas augstas izšķirtspējas (1080p) video ar kadru uzņemšanas ātrumu līdz 50p/60p dažādos formātos.
Ātra attēlu uzņemšana un četrreiz ātrāka datu pārsūtīšana: darbība ir ievērojami uzlabota ar diviem jaunajiem XQD kartes slotiem, jaunu USB 3.0 portu ātrai liela apjoma datu pārsūtīšanai un četrreiz ātrāku bezvadu, divreiz ātrāku Ethernet savienojumu.