nikon coolpix compact camera w100Nikon kompaktkameru COOLPIX saimi papildināja 13,2 megapikseļu COOLPIX W100 — jauna kamera, kas ir radīta piedzīvojumiem gan savā zemē, gan ārzemēs. Šo kameru var ņemt līdzi peldot vai nirstot līdz 10 m dziļumam¹, turklāt tā ir triecienizturīga, spēj izturēt kritienu no 1,8 m augstuma², tā ir aukstumizturīga temperatūrā līdz -10 °C³ un izturīga pret putekļiem⁴, tāpēc kameru var ņemt līdzi jebkādos piedzīvojumos.
Kamerā var uzņemt augstas kvalitātes fotogrāfijas un uzreiz kopīgot tās, izmantojot lietotni SnapBridge, kas automātiski pārsūta attēlus uz viedierīci ērtākai glabāšanai un kopīgošanai sociālajos tīklos, kamēr atrodaties ceļā. Bluetooth®⁵ zema enerģijas patēriņa (BLE) tehnoloģija un lietotne SnapBridge nodrošina nepārtrauktu mazjaudas savienojumu starp kameru COOLPIX W100 un viedtālruni vai planšetdatoru, tādējādi ļaujot ērti pārvaldīt uzņemtās fotogrāfijas. Ar vienas pogas pieskārienu kamerā var ierakstīt pilnas augstas izšķirtspējas video (1080p) ar stereoskaņu, savukārt elektroniskā vibrāciju samazināšanas (VR) funkcija nodrošina videoieraksta vienmērīgumu un skaidrību.
COOLPIX W100 vadība ir ļoti vienkārša, pateicoties vienskāriena pogām un ērti lietojamajai saskarnei, savukārt īpaša bērnu izvēlne padara kameru piemērotu jebkura vecuma fotogrāfiem. Atlasiet vienkāršo automātisko režīmu un optimizējiet visus kameras iestatījumus automātiski, lai uzņemtie attēli ikreiz būtu lieliski. Savukārt kameras 230 tūkstošu punktu 6,7 cm/2,7 collu TFT šķidro kristālu ekrāns ļauj skaidri kadrēt uzņēmumus pat vājā apgaismojumā vai spožā saulē.
Ideālu portretu uzņemšana — gan virs ūdens, gan zem tā — nekad nav bijusi tik vienkārša. Viedportretēšanas sistēma aktivizē tādas funkcijas kā sejas prioritātes AF, kas automātiski nosaka objekta sejas apgabalu un fokusējas uz tā, un zemūdens seju kadrēšana, kas automātiski uzņem fotogrāfijas, nosakot cilvēku sejas jūrā vai baseinā.

Prezentējot šo jauno ūdensnecaurlaidīgo un triecienizturīgo kameru, Nikon Europe COOLPIX produktu ražošanas vadītāja Inese Bernardesa (Ines Bernardes) teica: "Kamera COOLPIX W100 nodrošina kvalitatīvas fotogrāfijas un pilnas augstas izšķirtspējas video un ir izturīga, tāpēc var neraizēties par to, ka tā nejauši nokritīs uz zemes vai iekritīs baseinā. Lai kurp jūs dotos, lietotne SnapBridge⁵, izmantojot tehnoloģiju Bluetooth®⁶ Smart Ready, var automātiski sinhronizēt attēlus ar jūsu viedtālruni vai planšetdatoru tūlītējai kopīgošanai vai ērtākai glabāšanai. Pateicoties vienkāršai un intuitīvai vadībai, šī kamera ir ideāli piemērota fotogrāfiju uzņemšanai, kad atrodaties ceļā, savukārt bērniem pielāgota izvēlne nozīmē, ka fotografēšana var kļūt par izklaidi visai ģimenei."

¹ Līdzvērtīgi JIS/IEC 8. aizsardzības klasei (IPX8: uzņemšana iespējota 60 min zem ūdens 10 m/33 pēdu dziļumā).
² (Pārbaude veikta saskaņā ar NIKON triecienizturības testa nosacījumiem atbilstoši MIL-STD 810F metodei 516.5-Shock).
³ Aptuveni līdz -10 °C (14 °F).
⁴ Līdzvērtīgi JIS/IEC 6. aizsardzības klasei (IP6X).
⁵ SnapBridge aplikācija iOs ierīcēm darbosies vienīgi ar W100 atjauninājumu, kas būs pieejams 2016.gada oktobrī
⁶ Vārdiska preču zīme Bluetooth® ir reģistrēta preču zīme, kas pieder uzņēmumam Bluetooth SIG, Inc., un uzņēmums Nikon Corporation lieto šādas preču zīmes saskaņā ar licenci.