Z7 Z6 24 70 4 tilt monitorNikon ar prieku paziņo par pilnrāmja kadra Nikon FX formāta bezspoguļa kameru Z 7 un Z 6, kā arī NIKKOR Z sērijas objektīvu ar jaunu lielāka diametra savienojumu izlaišanu.
Plašāka informācija par NIKKOR Z sērijas objektīviem ir atrodama šeit.


Mirrorless Reinvented — Nikon Z sērijas savienojuma sistēma

Z sērijas savienojuma sistēmā ietilpst bezspoguļa kameras ar jaunu, lielāka diametra savienojumu, kā arī saderīgi NIKKOR objektīvi un piederumi. Sistēma ir radīta, tiecoties sasniegt jaunu optiskās veiktspējas līmeni. Tā ir mantojusi Nikon raksturīgo kvalitāti, un no digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām aizgūtās inovācijas ir izcilā attēlveidošanas tehnoloģija, ērtā lietojamība un augstā uzticamība.
Jaunās Z sērijas savienojuma sistēmas galvenais elements ir jauns, lielāka diametra savienojums, kurš nodrošina plašākas objektīvu konstrukcijas iespējas, kā arī jaunas radošās iespējas. Z sērijas savienojuma sistēma ļaus izmantot plašu augstas veiktspējas objektīvu klāstu*, tostarp ātrāko objektīvu uzņēmuma Nikon pastāvēšanas vēsturē, ar apertūru f/0,95. Jaunais savienojuma adapteris arī nodrošina saderību ar NIKKOR F sērijas savienojuma objektīviem, sniedzot fotogrāfiem plašākas izvēles iespējas.
“Z” ir jauna posma sākums. Nikon Z ir rezultāts Nikon mēģinājumiem nodrošināt nepārspētu veiktspēju. Sistēma paver jaunas iespējas un nodrošina rīkus fotogrāfiem plašākām radošuma izpausmēm.
Nikon uzlabos bezspoguļa kameru vērtību, saglabājot tradicionālo kvalitāti, kā arī reaģējot uz attēlveidošanas tehnoloģijas attīstību. Nodrošinot fotogrāfiem stimulējošus jaunus produktus, uzņēmums Nikon turpinās savu darbību kā fotografēšanas pasaules līderis.
*Maināmus objektīvus, kas paredzēti Nikon vienobjektīva spoguļkamerām un uzlabotajām kamerām ar maināmu objektīvu

Produktu Z 7 un Z 6 pārskats

Kameras Z 7 un Z 6 ir aprīkotas ar jaunu, no aizmugures izgaismotu pilnrāmja kadra Nikon FX formāta CMOS sensoru ar iebūvētu fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF un jaunāko attēlu apstrādes programmu EXPEED 6.
Kamerai Z 7 ir 45,7 faktisko megapikseļu izšķirtspēja, un tā atbalsta standarta jutības diapazonu ISO 64–25600. Izmantojot to kopā ar NIKKOR Z sērijas objektīviem, kamera nodrošina izcilu asumu un detalizācijas pakāpi visam attēlam līdz pat malām.
Z 6 ir universāla FX formāta kamera ar 24,5 faktisko megapikseļu izšķirtspēju, un tā atbalsta plašo standarta ISO 100–51200 jutības diapazonu. Kamerai Z 6 ir izcila veiktspēja pat pie augstas jutības, tā nodrošina pilnrāmja kadra 4K izšķirtspējas UHD filmu ierakstīšanu pie pilna pikseļu rādījuma un atbilst plašam vajadzību klāstam, piemēram, fotografēšanai vāji apgaismotā vietā un filmu ierakstīšanai.


Kameru Z 7 un Z 6 galvenās funkcijas

1. Aprīkotas ar jaunu, no aizmugures izgaismotu Nikon FX formāta CMOS sensoru ar iebūvētu fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF
Gan Z 7, gan Z 6 kamerai ir no aizmugures izgaismots Nikon FX formāta CMOS sensors ar iebūvētiem fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF punktiem. Kameras Z 7 faktiskais pikseļu skaits ir 45,7 megapikseļi, un tā atbalsta ISO 64–25600 standarta jutības diapazonu (iespējams arī samazinājums līdz ISO 32 ekvivalentam un paplašināšana līdz ISO 102400 ekvivalentam). Kameras Z 6 faktiskais pikseļu skaits ir 24,5 megapikseļi, un tā atbalsta plašu standarta jutības diapazonu no ISO 100 līdz ISO 51200 (iespējams arī samazinājums līdz ISO 50 ekvivalentam un paplašināšana līdz ISO 204800 ekvivalentam).
2. Jauktā AF sistēma, kurā fokusa punkti pārklāj aptuveni 90 % no attēlveidošanas laukuma
Kamerai Z 7 ir 493 fokusa punkti*, bet kamerai Z 6 to skaits ir 273, kas nodrošina plašu aptvērumu — aptuveni 90 % no attēlveidošanas laukuma gan horizontāli, gan vertikāli. Šī jauktā AF sistēma izmanto FX formāta sensoram optimizētu algoritmu, lai automātiski pārslēgtos starp fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF un kontrasta noteikšanas AF ar fokusēšanu. NIKKOR Z sērijas objektīvu izmantošana vēl vairāk uzlabo AF precizitāti gan nekustīgiem attēliem, gan video.
 *Ar iespējotu FX (36×24) attēla apgabalu un viena punkta AF.
3. Jaunā attēlu apstrādes programma EXPEED 6 asiem un skaidriem attēliem un jaunas funkcijas radošām izpausmēm
Kameras Z 7 un Z 6 ir aprīkotas ar jauno attēlu apstrādes programmu EXPEED 6. Izmantojot NIKKOR Z un NIKKOR F sērijas savienojuma objektīvu izcilo izšķirtspēju, objekti tiek atveidoti skaidrāk, nekā jebkad iepriekš. Tiek nodrošināta arī efektīva trokšņu samazināšana.
Sistēmas Picture Control asuma parametriem pievienota vidēja diapazona asuma palielināšanas opcija. Šī opcija kopā ar esošajiem asuma palielināšanas un dzidruma parametriem ļauj lietotājiem ekrānā padarīt dažādas faktūras asākas vai maigākas — gan nekustīgiem attēliem, gan video*. Kameras nodrošina arī 20 Creative Picture Control opcijas, kas paredzētas radošam darbam. Efektu līmenis ir pielāgojams no 0 līdz 100.
*Vidēja diapazona asuma regulēšana ir iespējama tikai tad, ja video iestatījums ir "Augsta kvalitāte".
4. Elektronisks skatu meklētājs, kurš nodrošina skaidru un dabisku skatu, izmantojot Nikon izcilās attēlu apstrādes tehnoloģijas.
Salīdzinot ar optiskajiem skatu meklētājiem, kamerās Z 7 un Z 6 izmantotais elektroniskais skatu meklētājs ir ērts un viegli lietojams. Abas kameras ir aprīkotas ar elektronisku skatu meklētāju, kuram ir aptuveni 3690 tūkstošu punktu OLED panelis. Elektroniskajam skatu meklētājam kadra aptvērums un palielinājums attiecīgi ir aptuveni 100 % un 0,8×, kā arī aptuveni 37,0° diagonālais skatīšanas leņķis. Tas izmanto izcilās Nikon optiskās un attēlu apstrādes tehnoloģijas, salīdzinājumā ar optiskajiem skatu meklētājiem nodrošinot skaidru un ērtu skatu, ar samazinātu aberāciju un minimālu acu sasprindzinājumu pat ilgāku fotosesiju laikā. Turklāt actiņas aizsarglodziņam ir fluora pārklājums, kas efektīvi aizsargā to pret netīrumiem. Papildus elektroniskajā skatu meklētājā var attēlot izvēlni <i>, kurā lietotāji ātri var apskatīt un pielāgot dažādus uzņemšanas iestatījumus, tostarp ISO jutību, AF apgabala režīmu un Picture Control, vienlaikus redzot arī pašu skatu meklētāju.
5. Nikon unikālais ergonomiskais dizains, kas nodrošina intuitīvu lietošanu
Kameras Z 7 un Z 6 ir mantojušas izcilo lietošanas ērtumu, ko uzņēmums Nikon ir gadiem ilgi veicinājis, izstrādājot savas kameras. Kamerām ir kompakti korpusi ar ciešu rokturi, kurus ir viegli satvert, un pogas, piemēram, apakškomandu kursortausiņš, AF-ON, ISO un ekspozīcijas kompensācijas poga, ir izvietotas tā, lai tās visas var ātri un ērti lietot. Papildus kameras augšdaļā ir izvietots displeja panelis, kur var attēlot informāciju par iestatījumiem, — ar tādu ir aprīkoti labākie digitālo vienobjektīva spoguļkameru modeļi.
6. Video funkcijas, piemēram, 10 bitu N-Log žurnāls, kas nodrošina plašu dinamisko diapazonu, un profesionālām vajadzībām atbilstošs laika kodējums
Kameras Z 7 un Z 6 atbalsta ne tikai pilnrāmja kadra 4K UHD (3840 × 2160)/30p video ierakstīšanu, izmantojot FX video formātu, bet arī pilnas HD/120p izšķirtspējas video ierakstus. Iespējams uzņemt arī asāku 4K UHD video, izmantojot pilnu pikseļu rādījumu.*¹ Ierakstot 4K UHD un pilnas HD izšķirtspējas video, papildus var izmantot opciju Active D-Lighting, elektronisko vibrāciju samazināšanu un fokusa pastiprināšanu. Nikon oriģinālo N-Log žurnālu var izmantot arī ar 10 bitu*² HDMI izvadi. Kameras izmanto plašu krāsu dziļumu un divpadsmit pozīciju 1300 % dinamisko diapazonu, lai ierakstītu*³ dažādu informāciju par toņiem, tostarp izgaismotajām daļām un ēnām, nodrošinot efektīvāku krāsu korekciju. Laika koda atbalsts atvieglo video un skaņas sinhronizāciju videoierakstiem, kas ierakstīti vairākās ierīcēs. Turklāt var izmantot NIKKOR Z sērijas objektīvos iebūvēto vadības gredzenu klusai un ērtai iestatījumu, piemēram, apertūras atvēruma un ekspozīcijas kompensācijas, pielāgošanai.
*¹ Atskaitot FX pamata video formātu kamerai Z 7.
*² Vienlaicīga 4K UHD video ierakstīšana ar 10 bitu izvadi kameras atmiņas kartē nav iespējama.
*³ Nav pieejams, filmējot lēnas kustības filmas.
7. Nikon pirmā*¹ kamerā iebūvētā vibrāciju samazināšanas sistēma ar aptuveni 5,0 soļu*² efektivitāti
Kameras Z 7 un Z 6 ir aprīkotas ar iebūvētu vibrāciju samazināšanas (VR) sistēmu. VR ierīce kompensē kustību pa piecām asīm. Vibrāciju samazināšanas ietekme ir līdzvērtīga par 5,0 soļiem lielākam aizvara ātrumam*¹. Šo funkciju var efektīvi izmantot arī ar NIKKOR F sērijas objektīviem, tostarp tādiem, kuri nav aprīkoti ar VR funkciju, izmantojot savienojuma adapteri FTZ (iegādājams atsevišķi)*³.
*¹ Kamerām ar maināmiem objektīviem.
*² Mēra saskaņā ar CIPA standartiem (telefoto tālummaiņas pozīcijā izmantojot NIKKOR Z 24-70 mm f/4 S).
*³ Kompensācijas līmenis, ko var sasniegt, izmantojot NIKKOR F sērijas savienojuma objektīvu, nav tik augsts, kā izmantojot NIKKOR Z sērijas objektīvu.
8. Citas funkcijas
• No Nikon digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām pārmantota operētājsistēma nodrošina intuitīvu pogu un slēdžu lietošanu.
• Tāds pats izturības līmenis, kā arī aizsardzība pret putekļiem un pilieniem, kā kamerai Nikon D850 — kompaktā korpusā
• 8,0 cm (3,2 collu) aptuveni 2100 tūkstošu punktu skārienjutīgs šķidro kristālu monitors ar sasvēršanas mehānismu
• Bezskaņas uzņemšanas režīms novērš drebēšanu un trokšņus, ko izraisa aizvara atbrīvošana. Jauna pastiprināšanas attēlu grupēšanas funkcija*¹ ļauj lietotājam apstiprināt pareizos iestatījumus pēc uzņemšanas, izmantojot fokusa nobīdi. Simulēts monohromais attēls, kura iegūšanai izmantota fokusa pastiprināšanas tehnoloģija, emulē asuma dziļuma izskatu pēc visu attēlu apvienošanas fokusa sapludināšanā rediģēšanas programmatūrā*²
• Lielātruma nepārtrauktā uzņemšana (ilgu laika periodu)*³ ar ātrumu aptuveni 9 kadri/s (Z 7) un 12 kadri/s (Z 6) ļauj iemūžināt ātru kustību
• Uzņemšana laika intervālā, kas ļauj veidot 8K (Z 7) intervāla video ierakstus*²
• Paplašināts vāja apgaismojuma mērīšanas diapazons*⁴ ļauj lietotājiem viegli iemūžināt tādus sižetus kā saulrieta pāreju uz zvaigžņotām nakts debesīm, izmantojot automātisko ekspozīciju
• Iebūvēta Wi-Fi® funkcija tiešam savienojumam ar viedierīci, izmantojot SnapBridge
• Iebūvētā Wi-Fi® funkcija ļauj pārsūtīt attēlus un video uz datoru
• Esošo digitālo vienobjektīva spoguļkameru piederumu, piemēram, WT-7 bezvadu raidītāja (iegādājams atsevišķi), atbalsts attēlu un video lielātruma pārsūtīšanai vadu vai bezvadu lokālajā tīklā, un radiovadāms uzlabots bezvadu apgaismojums, kas ļauj brīvi izmantot fotografēšanai vairākas zibspuldzes
*¹ Var apstiprināt tikai, izmantojot kameru, kura izmantota fokusa nobīdei.
*² Nepieciešama trešās puses programmatūra.
*³ Nepārtraukti lielā ātrumā (ilgu laika periodu) 12 bit RAW, JPEG vai TIFF formātā
*⁴ Veicot uzņemšanu ar intervāla taimeri vai intervāla video ierakstīšanu ar iespējotu bezskaņas uzņemšanas režīmu un ekspozīcijas izlīdzināšanu.


Akumulatora bloka MB-N10 izstrāde

Akumulatora blokā MB-N10, kurš pašlaik tiek izstrādāts, būs divas EN-EL15b uzlādējamās litija jonu baterijas, kas ievērojami, t.i., aptuveni 1,8 reizes, palielinās iespējamo kadru skaitu un/vai video ierakstīšanas laiku. Tam būs tāda pati izturība pret putekļiem un pilieniem, kā kamerām Z 7 un Z 6, un to varēs uzlādēt, izmantojot USB ar uzlādes maiņstrāvas adapteri EH-7P.
Informācija par šī produkta izlaišanu tiks paziņota vēlāk.
Tirdzniecības zīmes (uzņēmumi, produkti, pakalpojumi utt.) ir attiecīgo īpašnieku preču zīmes vai reģistrētas preču zīmes.