nikon af s nikkor 500mm f 5.6 e pf ed vrNikon ar prieku paziņo par AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR —nepārspējama telefoto objektīva ieviešanu, kas saderīgs ar Nikon FX formāta digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām.
AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR ir augstas veiktspējas FX formāta telefoto objektīvs, kas atbalsta 500 mm fokusa garumu. Freneļa fāzes (PF) objektīva elementa pielāgošana ir būtiski samazinājusi objektīva lielumu un svaru, padarot telefoto fotografēšanu bez balsta par vieglu un izklaidējošu nodarbi.
Šī objektīva izmērs ir būtiski samazināts — maksimālais diametrs ir 106 mm un garums — 237 mm. Tā svars ir aptuveni 1460 g (aptuveni tāds pats svars kā objektīvam AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR); citi 500 mm objektīvi parasti sver vairāk nekā 3000 g. Objektīvam AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR ir aizsardzība pret putekļiem un ūdens iekļūšanu, un tas papildus fluora pārklājumam uz priekšējā objektīva elementa virsmas nodrošina plašu rīcībspēju, uzņemot fotoattēlus.
PF objektīva elementa un trīs ED stikla elementu izmantošana ļauj panākt īpaši asu un detalizētu attēlveidošanu, kas ir saderīga ar liela pikseļu skaita digitālajām kamerām. Turklāt materiāli, ko Nikon efektīvi izstrādājis jaunajam PF objektīva elementam, efektīvi samazina PF (difrakcijas) uzplaiksnījumu. Īpaši skaidru attēlu uzņemšanu nodrošina Nikon pārklājumu tehnoloģiju sinerģijas efekti — sākot jau ar nanokristālu pārklājumu, kas ir ļoti efektīvs dubultošanās un uzplaiksnījumu kontrolei.
Ir palielināts arī AF ātrums, jo objektīva elementi fokusēšanas grupā tagad ir vieglāki. Objektīvs AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR ir aprīkots arī ar VR mehānismu, kas kompensē kameras izkustēšanos līdz 4,0 soļu* lielam aizvara ātruma palielinājumam. Turklāt ir pielāgots režīms SPORT VR. Režīms SPORT ir īpaši efektīvs, uzņemot ātri kustīgus un neparedzamus objektus, piemēram, putnus vai sporta notikumus, kā arī uzņemot filmas, jo to nodrošina skatu meklētāja attēla stabilizācijas funkcija.
FTZ savienojuma adaptera izmantošana ļaus izmantot objektīvu ar Z savienojuma bezspoguļa kamerām, kuru ieviešana arī tiek izziņota šodien. Lietotāji varēs fotografēt nepārspējamā telefoto režīmā ar 500 mm fokusa garumu un sistēmu, kas ir pat vēl kompaktāka par iepriekšējām.
Nikon laidīs klajā arī sarkanā punkta reflekso stiklu DF-M1 (pieejams atsevišķi) — piederums, kas ir ļoti efektīvs telefoto fotogrāfijā. Tā kā telefoto režīma uzņemšanas laikā skatu meklētājā ir redzams tikai ļoti šaurs skata lauks, ir viegli palaist garām izsekojamo objektu. Šis piederums palīdz izsekot objektu, pat ja tas pēkšņi pārvietojas.
PF objektīva elementa pielāgošana ir ļāvusi izveidot mazāku un vieglāku objektīvu, ko var paņemt līdzi tur, kur iepriekš tas bija grūti izdarāms ar telefoto objektīviem. Tā kā objektīvs ir mazāks un vieglāks, vairs nav nepieciešams arī trijkājis, tādējādi atvieglojot uzņemšanu telefoto režīmā bez balsta. Objektīvs AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR būtiski paplašina telefoto uzņemšanas režīma iespēju klāstu, apvienojot izcilu veiktspēju ar kompaktu izmēru un nelielu svaru.


Galvenās funkcijas

- Daudz mazāks un vieglāks objektīvs ar Freneļa fāzes (PF) objektīva elementa pielāgošanu
- Putekļu un ūdens pilienu aizsargkonstrukcija un Nikon fluora pārklājums nodrošina efektīvu aizsardzību pret putekļiem, ūdens pilieniem un netīrumiem.
- Augstākās kvalitātes optika ar vienu PF objektīva elementu un trīs ED stikla elementiem ļauj panākt īpaši asu un detalizētu attēlveidošanu, kas ir saderīga ar liela pikseļu skaita digitālajām kamerām.
- Izmantojot telepārveidotāju TC-14E III AF-S, vairs nav jāraizējas par optisko veiktspēju.
- Materiāli, kas izmantoti jaunajam PF objektīva elementam, efektīvi kontrolē PF (difrakcijas) uzplaiksnījumu.
- Nanokristālu pārklājums efektīvi samazina attēlu dubultošanos un uzplaiksnījumu, ļaujot uzņemt skaidrus attēlus.
- Ir palielināts AF ātrums, jo objektīva elementi fokusēšanas grupā tagad ir vieglāki.
- Aprīkots ar VR mehānismu, kas kompensē kameras izkustēšanos līdz 4,0 soļu* lielam aizvara ātruma palielinājumam.
- VR mehānismam ir divi režīmi: NORMAL un SPORT.
- Elektromagnētiskais diafragmas mehānisms nodrošina īpaši precīzu atvēruma vadību.
* Mērīts saskaņā ar CIPA standartiem režīmā NORMAL, izmantojot digitālo vienobjektīva spoguļkameru, kas aprīkota ar pilnkadra 35 mm filmai līdzvērtīgu attēla sensoru.