Sony RX100VIISony izziņojis jaunu papildinājumu godalgoto RX kameru sērijā - RX100 VII (modelis DSC-RX100M7). Ar tehnoloģijām, kas izstrādātas pilnkadra bezspoguļa kamerai Alpha 9, RX100 VII sasniedz jaunu kompaktās kameras veiktspēju gan fotografēšanā, gan video uzņemšanā.
Kamera aprīkota ar jaunizstrādātu 1 collas 20,1 megapikseļa Exmor RS CMOS sensoru un jaunākās paaudzes BIONZ X attēla apstrādes procesoru. Šī kombinācija nodrošina jaunu autofokusēšanas līmeni un sasniedz ātrumu, kas iepriekš bijis tikai Alpha 9 kamerai. Attēlu uzņemšanas elastību nodrošina ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-200mm F2.8-4.5 augsta palielinājuma tālummaiņas objektīvs, kas padara RX100 VII par daudzpusīgi izmantojamu ierīci – daudzveidīgos fotografēšanas scenārijos un piemērotu ļoti dažādiem lietotājiem, gan amatieriem, gan profesionāļiem.
Jauns AF veiktspējas standarts kompakto kameru klāstā
RX100 VII kamera piedāvā 357 fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF punktus un 425 kontrasta noteikšanas AF punktus, kas ir pasaulē lielākais skaits. Turklāt, pateicoties nesen optimizētai objektīva vadībai, ir panākts arī pasaulē lielākais AF ātrums (0,02s). Liels solis uz priekšu ir AF/AE izsekošanas darbībā nepārtrauktas fotoattēlu sērijas uzņemšanas laikā , kas nozīmē, ka kamera veic AF/AE aprēķinus līdz 60 reizēm sekundē un spēj uzņemt kustīgus objektus ar ātrumu 20 kadri sekundē ar AF/AE izsekošanu, līdz ar to nodrošina katra mirkļa notveršanu ātrā un precīzā fokusā.
Turklāt attēla sensors spēj īstenot nepārtrauktu uzņemšanu ar pilnīgi dzīvu un reālistisku skatu, pat ar ātrumu 20 kadri sekundē, gluži tāpat kā ar Alpha 9. RX100 VII debitē arī ar jaunu režīmu – Single Burst Shooting, lai iegūtu perfektus fotoattēlus ļoti ātrā kustībā un uzņemtu līdz pat 90 kadriem sekundē JPEG/RAW formātā, izmantojot pretdeformācijas slēdzi. Šis režīms ļauj fotogrāfam uzņemt ātru kustību un fotografēt tā, it kā uzņemtu vienu kadru, taču kamera faktiski piedāvās 7 fotoattēlus, kas uzņemti ar ātrumu 90 kadri sekundē, 60 kadri sekundē vai 30 kadri sekundē, lai lietotājs varētu izvēlēties īsto momentu.

RX100 VII ir pirmā kompaktā kamera ar moderno reāllaika izsekošanu (Real-time Tracking) un reāllaika acu autofokusēšanas (Real-time Eye AF) iespējām. Reāllaika izsekošana un reāllaika acu AF izmanto mākslīgajā intelektā balstītu objektu atpazīšanas tehnoloģiju, lai esošajā brīdī noteiktu un apstrādātu acu datus, kā rezultātā uzlabojas precizitāte, ātrums un sekošanas spēja, un acu AF attiecas kā uz cilvēkiem, tā uz dzīvniekiem.

Filmēšana profesionālā līmenī
Kompaktās un vieglās kameras RX100 VII raksturlielumi (aptuveni 302g / 102mm x 58mm x 43mm ) nozīmē, ka to vienmēr var paņemt līdzi un izmantot vietās, kur ar lielākām kamerām nav iespējams nokļūt. Bet mazais izmērs nenozīmē, ka ar to nevarētu nodrošināt daudzas profesionālā līmeņa videouzņemšanas iespējas, kas būtu ideāli piemērotas aktīvai filmēšanai, piemēram, videoblogošanā:
- iebūvēta 4K videouzņemšana ar pilnu pikseļu nolasīšanu un bez pikseļu saspiešanas lielā bitu pārraides ātrumā XAVC S™;
- reāllaika izsekošana un reāllaika acu AF filmēšanas laikā;
- 4K Active SteadyShot funkcija, kas ir 8x efektīvāka par 4K standarta SteadyShot vienmērīguma iegūšanai;
- integrēta mikrofona ieeja ;
- Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
- saderība ar video stabilizēšanas un rediģēšanas mobilo aplikāciju Movie Edit add-on no 'Imaging EdgeTM';
- Vertikālās pozīcijas video datu ierakstīšana ;
- intervāla uzņemšana, pārsteidzošu videoierakstu uzņemšanai;
- Palēninājuma ierakstīšana ar Super Slow Motion līdz pat 1000 kadriem sekundē;
- 180 grādu aptveršanas ekrānam, lai atvieglotu lietošanu videoblogošanā.
"RX100 VII ievieš jaunus standartus gan fotografēšanā, gan video ierakstīšanā ar kompakto kameru, un mēs esam pārliecināti, ka šīs fenomenālās ātruma un AF iespējas pircēji novērtēs." Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe produktu mārketinga direktors.