nodibinajums palīdzēsim.lvJaunais projekts ir izveidots, lai atbalstītu bērnus, kuriem nepieciešama jebkāda palīdzība. Vai skaistums izglābs pasauli? Tas ir atkarīgs tikai no mums pašiem. No katra cilvēka atsevišķi. Ikviens no mums var sēdēt, rokas klēpī salicis, un žēloties, ka nekas neiznāks. Un ikviens var kaut ko darīt lietas labā.

Mākslu mēdz uztvert kā tālu no reālās dzīves, kā tālu no cilvēku rūpēm un sāpēm. Tomēr, vairāki Latvijas fotomākslinieki, grib pierādīt pretējo, tāpēc ir izveidojuši sabiedrisku organizāciju, kas palīdz grūtībās nonākušiem un slimiem bērniem. Viņu sāpe tad arī kalpoja par nodibinājuma "Palīdzēsim.lv" tapšanas impulsu, jo sabiedrība reizēm nepamana tos, kam nepieciešama palīdzība tikai tāpēc, ka viņi vienkārši nav redzami. Nav redzama nedz bērniņa nelaime, nedz tas, kā viņa dzīvi var mainīt cilvēku atsaucība. Tāpēc fotomākslinieki tic, ka viņu talants caur fotoobjektīva prizmu atainos konkrēto likteni, tiešāk uzrunās ikvienu līdzcilvēku un ļaus bez kavēšanās atbalstīt tos, kam gadījusies kāda nelaime.


"Palīdzēsim.lv" atšķiras no citām labdarības organizācijām ar to, ka sniedz palīdzību kaut kam konkrētam, kaut kam vienam - vienam bērnam, vienas ģimenes atvasēm, vienam bērnunamam. Mēs piedāvājam iespēju ziedot tiešam un konkrētam mērķim. Par impulsu ziedojumu vākšanai var kļūt ikviena Latvijas fotogrāfa fotostāstiņš par kādu bērniņu un viņa vajadzībām. Kad būsim spējuši mazajam palīdzēt, arī "atskaite" par paveikto taps fotostāsta veidā. Tādējādi ikviens ziedotājs, apmeklējot mājaslapu, varēs tieši un nepastarpināti redzēt, kā, pateicoties ziedojumam, mainījusies bērniņa dzīve.

Nobinājuma veidotāji tic, ka, ziedojot un palīdzot citiem, tiek palīdzēts arī pašiem sev. Mēs palīdzam sev izvērtēt mūsu patieso vērtību skalu. Mēs atgādinām sev, ka esam veselāki, veiksmīgāki un uzņēmīgāki, iespējams, tieši tāpēc, lai sniegtu atbalstu tiem, pret kuriem dzīve nav bijusi tik labvēlīga.

Šis laiks nebūs viegls mums visiem, tomēr jau tagad skaidrs, ka dažiem Latvijā tas būs īpaši grūts. Tāpēc PALĪDZĒSIM!

Gvido Kajons, Juris Dreimanis, Ilmārs Znotiņš, Ēriks Meinarts, Iveta Vaivode, Oļegs Zernovs, Anna Novikova, Jānis Mednis, Raimo Lielbriedis, Valdis, Kaspars Lielgalvis.

Vairāk par šī projekta aktivitātēm var lasīt jaunizveidotajā mājas lapā palidzesim.lv.