Kurzemnieces govju foto portreti31.jūlijā plkst.14.00 Talsu tautas namā atklās zviedru fotogrāfa Hansa Dejnes (Hans Dhejne) fotogrāfiju izstādi "Kurzemnieces". Un portretējamās "personas"- mūsu novadnieces - ir govis.

Kā saka pats autors - " ...ceru, ka portreti ļaus sajust, cik saviļņots un apbrīnas pilns esmu šo Latvijas "meiteņu" priekšā, mēģinot parādīt, cik visas tās ir vienreizējas... Govis ir personības - stūrgalvīgas, prieka pilnas, dusmīgas, ziņkārīgas, slinkas un vienmēr gatavas uz brīdi pozēt, lai tūlīt pat turpinātu plūkt zāli. Latvijas laukos esmu sastapies ar viņām brīvībā pie dabas, kas daudzviet vairs nav tā ..."

Hanss Dejne (1941) ir pensionējies dažādu profesiju konsultants un mūziķis. Aizejot pensijā, ir pabeigta universitāte, kā arī par tik tiešām nopietnu hobiju viņa dzīvē kļuvusi fotogrāfija. Jau daudzas vasaras augustā tiek aizvadītas pie mūsu jūras Mazirbē, te rodas arī idejas fotogrāfiju sērijām. Pagājušajā vasarā Talsos tika eksponēta Hansa foto darbu kolekcija "Spalvas". Šī izstāde būs apskatāma līdz 15.augustam.