Foto izstādes IMANTS GROSS ...šeit un tagad atklāšana izdevniecības NEPUTNS galerijā ceturtdien 3.novembrī, plkst.18.00 Tērbatas ielā 49/51

Izlase no izstādes "Dzīve ir citur" papildināta ar jauniem darbiem.

Imanta Gross fotogrāfiju sērija ir tapusi publiskajā telpā - pilsētvidē, kur saskaras un līdzās pastāv atšķirīgu uzskatu, vecuma un kultūru cilvēki. Sekojot street photography1 tradīcijām, kas paredz situāciju vai notikumu fiksēt, nevis to inscenēt, autors dažādās pasaules pilsētās - Rīgā, Cēsis, Stokholmā un Ņujorkā, fotografē dzīves situācijas un cilvēkus tajās, mēģinot notvert "īpašo mirkli", kas parāda cilvēkus - sava laikmeta lieciniekus un veidotājus, viņu uzvedības raksturu, emocijas un savstarpējās attiecības. Autora radošā pozīcija atspoguļojas fotografējamo objektu un situāciju izvēlē - ko iekļaut kadrā un ko nē. Viņa darbiem raksturīgs viegls ironijas un humora pieskāriens, atvērtība dažādību līdzāspastāvēšanai.

"Fotografēšanas procesam piemīt spēja saskatīt un notvert to, ko cilvēki ikdienas steigā dažreiz nepamana un palaiž garām. Tā nav pasīva notikumu dokumentēšana, bet sava veida personiskā reakcija - mans komentārs uz doto situāciju. Izejot ielās un vērojot tajās cilvēkus viņu ikdienā - vidē, ar fotokameras starpniecību es atveros ārpasaulei, es cenšos saskatīt un uztvert kādu īpašu mirkli, kas mani uzrunā, un fiksēt to kadrā. Kļūstot par attēlu, izolēts no sava konteksta - notikuma vietas un laika, šis mirklis var palīdzēt atklāt un labāk izprast telpu ap mums un to, kā mēs tajā dzīvojam. Tā ir viena no iespējām labāk izprast pašiem sevi šodienas telpas kontekstā - šeit un tagad," atzīst Imants Gross.