1. augustā plkst. 15.00 festivāla "Via Baltica" laikā Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" tiks atklāta ceļojošā fotoizstāde "Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli".

Izstādi veidojusi LR Ārlietu ministrija sadarbībā ar kuratoru fotogrāfu Ilmāru Znotiņu. Tā veltīta vēsturiskajai akcijai Baltijas ceļš, un ir uzskatāma ne tikai par vēsturiskā notikuma liecību, bet arī par emocionālo pārdzīvojumu atspoguļojumu. Ekspozīcijā ir ietvertas 40 Baltijas valstu fotogrāfu uzņemtās fotogrāfijas un foto kolāžas. Tās izvēloties, izstādes kurators I. Znotiņš ir mēģinājis radīt to sajūtu, kāda bija "Baltijas ceļa" dalībniekiem, kuriem bija liela drosme stāvēt šajā cilvēku ķēdē, nezinot, kas būs vēlāk.

Kopš 2009. gada izstāde ir bijusi aplūkojama daudzās pasaules valstīs, taču Latvijā ārpus Rīgas tā būs skatāma pirmo reizi. Interesentiem izstādi būs iespējams aplūkot Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" (K. Ukstiņa ielā 7/9) līdz 2. septembrim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00. Ieejas izstādē ir bez maksas.

Līdz ar izstādes atklāšanu tiks iezīmēta arī festivāla "Via Baltica" pamatdoma – veidot kaimiņvalstu sadarbību kultūras jomā. Festivāls vienkopus pulcēs augstas raudzes mūziķus no valstīm ap Baltijas jūru un līdzās pasaules kamermūzikas paraugiem īpašu vietu atvēlēs Baltijas valstu komponistu mūzikai.

Kā iepriekš ziņots, festivāla "Via Baltica" koncerti notiks no 10. līdz 23. augustam Liepājā. Biļetes uz festivāla koncertiem ir pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un arī internetā. Iegādājoties abonementu, vienu koncertu iespējams apmeklēt bez maksas.