scars of independencePiektdien, 25. septembrī, plkst. 18:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz sarunu vakaru un izstādes "Neatkarības rētas" aplūkošanu kopā ar autori – fotogrāfi no Krievijas – Olgu Ingurazovu. Maksa par ieeju 1,42 eiro (izstādes ieejas cena).
Izstāde "Neatkarības rētas" ir stāsts par diskutablo Abhāzijas reģionu Melnās jūras austrumkrastā, kuras pašpasludināto neatkarību no Gruzijas 1990. gadu sākumā ir atzinušas tikai četras valstis – Krievija, Venecuēla, Nikaragva un Nauru. ANO un citas starptautiskas organizācijas Abhāziju joprojām skata kā daļu no Gruzijas.
Par Abhāzijas dzīvi pirms un pēc militārā konflikta stāsta autore: "Manas ģimenes arhīvos ir daudz fotogrāfiju no vecvecāku atvaļinājuma Abhāzijā. Toreiz tā bija plaukstoša subtropu oāze un tūristu atpūtas vieta jūras krastā, pie kura ik nedēļu piestāja kruīza kuģi. Vietējās lauksaimniecības un tūrisms nodrošināja cilvēkus ar darbu, Abhāzijas dzīve sabruka pilsoņu kara laikā, reģionam atšķeļoties no Gruzijas. Valsts nespēj veiksmīgi cīnīties ar nabadzību, noziedzību, etnisko un reliģisko sašķeltību un cilvēktiesību pārkāpumiem." Olga Ingurazova ar šo projektu strādā vairāk nekā divus gadus.
Olga Ingurazova strādā ar ilgtermiņa dokumentālajiem projektiem, gan fotogrāfijā, gan multimediju mākslā. Galvenokārt viņa savos darbos atveido politisku, sociālu un vides procesu ietekmi uz cilvēku dzīvēm. Olgas Ingurazovas darbi ir saņēmuši atzinību no fotogrāfijas platformas "Visura", "Forward Thinking Museum", IAFOR Dokumentālās Fotogrāfijas balvas konkursā un citviet. 2015. gadā Olga Ingurazova tika nosaukta kā viena no "30 zem 30 ievērojamākajām sievietēm-fotogrāfēm", savukārt fotosavienība "Magnum" viņu iekļāva savā sarakstā "30 zem 30" kā vienu no jaunajiem dokumentālās fotogrāfijas pārstāvjiem.
AUTORE IZSAKA PATEICĪBU "THE AFTERMATH PROJECT", "FORWARD THINKING MUSEUM" un "INVISIBLE PHOTOGRAPHER ASIA".