Šodien biedrība "Lauvu klubs Liepāja" saņēma lietošanā no Canon piecas fotokameras, lai uzsāktu fotoprojektu "Es rādu Tev to, ko pats neesmu redzējis". Tā ietvaros vairāku mēnešu garumā pārstāvji no Liepājas Neredzīgo biedrības uzņems fotogrāfijas, kurās fiksēs lietas, vietas un sajūtas, kas viņiem ir īpašas. Projekta noslēgumā taps ceļojoša fotoizstāde, kas ar starptautiskā Lauvu kluba tīkla atbalstu 2012.gada pavasarī tiks eksponēta Latvijas pilsētās Liepājā, Rīgā, Valmierā un Alūksnē. Pēc tam izstāde sāks ceļu ap Baltijas jūru, piestājot Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Vācijā, bet ar vēstniecību atbalstu plānots to eksponēt arī Lielbritānijā un ASV.

"Mākslinieki, kuri strādā ar neredzīgajiem cilvēkiem, mums stāstīja par to, ar kādu aizrautību viņi apgūst jaunākās tehnoloģijas, diskutē par tām, reizēm pat iekarstot strīdos par to, ko un kā varētu labāk izmantot. Pārrunās radās šī inovatīvā ideja - dot neredzīgajiem cilvēkiem iespēju apvienot kaislību uz jaunākajām tehnoloģijām ar sava pasaules redzējuma nodošanu plašākai publikai. Mēs ticam, ka uzņemtās fotogrāfijas atspoguļos tādas nianses, kuras ikdienas skrējienā mēs nepiefiksējam," piebilst Jānis Ēlerts, biedrības "Lauvu klubs Liepāja" valdes priekšsēdētājs.

Fotoprojektā "Es rādu Tev to, ko pats neesmu redzējis" neredzīgi cilvēki tiks apmācīti darbam ar fotokamerām, lai 3 mēnešu laikā uzņemtu fotogrāfijas ar lietām, vietām un sajūtām, kas viņiem liekas īpašas un ar kurām viņi vēlētos dalīties ar citiem. Katru mēnesi Lauvu klubu biedru žūrija, kurā apvienoti gan mākslinieki, gan ar mākslas un uzņēmējdarbības vidi saistīti cilvēki, izvēlēsies 10 - 15 labākās fotogrāfijas, kopumā trīs mēnešos apkopojot 30 - 45 labākos veikumus.

Tiek plānots, ka ceļojošās fotoizstādes prezentācijas pasākums notiks 2012.gada aprīlī Liepājas biedrības namā. Canon fotoprojektam "Es rādu Tev to, ko pats neesmu redzējis" ne tikai nodeva lietošanā fotokameras, bet arī ar Canon IB serviss palīdzību nodrošinās labāko fotogrāfiju druku eksponēšanai izstādēs.

Lauvu kustība ir sākusies 1917.gadā ASV. "Lauvu klubs Liepāja" dibināts 1992.gadā un tā devīze ir "Mēs kalpojam". Kluba mērķis ir apvienot tos cilvēkus, kuri vēlas ar savām aktivitātēm darīt kaut ko labu sabiedrībai, tajā pašā laikā pietiekami strikti nodalot sevi no reliģiskajām organizācijām. "Lauvu klubs Liepāja" ieguvis atpazīstamību Liepājas pilsētā kā labdarības organizācija.


Papildu informācijai:
Jānis Ēlerts
"Lauvu klubs Liepāja" valdes priekšsēdētājs
Mob. tālr.: +371 29 10 7890
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.