Planar 0.7/50 mm1890. gada marta beigās tika tirgū izlaisti pirmie Carl Zeiss objektīvi. Par šiem objektīviem nav daudz jāstāsta, jo tā ir prasīgu profesionāļu izvēle no visas pasaules. ZEISS objektīvi parasti tika izmantoti, ja bija nepieciešama augsta bilžu kvalitāte un ekselents rezultāts. Tā, piemēram, fotogrāfijas no 1969. gada pirmā Mēness apmeklējuma laikā, tika radītas tieši ar Carl Zeiss objektīviem. Tāpat arī daudzas ar Oskaru nominētās filmas, tikušas filmētas ar Zeiss optiku, piemēram, "Gredzenu pavēlnieks", "Graustu miljonārs" u.c.

Fiziķis un matemātiķis Ernsts Abbe ielika labus pamatus optiskajās sistēmās, ko arī šodien vēl izmanto par pamatu modernajai optikai. Uz šiem pamatiem Carl Zeiss aprēķina metodes vēl vairāk perfekcionēja (uzlaboja) un šodien tā pasaulē ir vadošā optikas konstrukcijā.
Tessar objektīvsGalvenās mītnes vietas ir Vācijā Jēnā un Oberkohenā. 1902. gadā Carl Zeiss pieteica pirmo patentu, kas kļuva populārākais un visvairāk kopētais fotoobjektīvs visā foto vēsturē: Tessar objektīvs. Tam boja salīdzinoši augsta gaismasspēja un ar nelielu piepūli varēja iegūt ļoti asus attēlus. Ar šo objektīva tipu Carl Zeiss pirmo reizi pieļāva fotoaparātu minimizēšanas iespējas. Mūsdienās miljoniem objektīvu augstvērtīgajiem fotoaparātiem un mobilajiem telefoniem ir tapuši no Tessar pamatidejas - to vienkārši modificējot.
1935. gadā Carl Zeiss radīja otru apvērsumu foto industrijā - nereflektējošo optikas pārklājumu, kas šodienas objektīviem tiek marķēts kā T*. Vākumā uz stikla virsmas tiek uztvaikots pārklājums, kas reducē traucējošos atstarojumus un tiešos starus attēlā. Tas arī ir pamats mūsdienu sarežģītajām optiskajām sistēmām.
Kā pirmais Carl Zeiss jau 1943. gadā izstrādāja tā saucamās MTF (Modulation Transfer Function) līkņu tabulas, lai varētu novērtēt attēla kvalitāti. Daudzi ražotāji to izmanto līdz pat mūsdienām, lai kontrolētu kvalitāti.
Kā pionieris Carl Zeiss ir arī optikas izstrādē, izmantojot datortehnoloģijas. CAD atbalstīto objektīvu konstruēšanu jau veica 1961. gadā, kas ļāva izstrādāt daudz sarežģītāku optisko lēcu sistēmu. Pēdējos 15 gados ir bijusi cieša sadarbība ar Sony un Nokia. No 1996. gada Sony savās kompaktkamerās un videokamerās iestrādā Carl Ceiss optiku. Nokia Smartphone (viedtālruņi) un parastie mobilie telefoni no 2005. gada ir ar ZEISS objektīviem.