Nikon P90Arī Nikon kompakto fotoaparātu klasē tagad ir digitālais fotoaparāts ar 24x optisko tālummaiņu (zoom), kas 35mm standartā ir 26-624mm. Tātad tas nozīmē, ka fotoaparāts ļauj fotografēt no samērā plata leņķa līdz tele režīmam.
Nikon Coolpix P90 ir aprīkots ar 12.1 megapikseļu attēlu sensoru, 3 collu LCD ekrānu, tas spēj fotografēt līdz 45 kadriem 15 fps, kas varētu interesēt sporta fotogrāfus. Vēl ir iespēja ierakstīt attēlu pirms poga ir nospiesta. Vēl ir visādas Nikon augstās tehnoloģijas, piemēram, Anti-blur tehnoloģija, Auto Scene un Sejas prioritātes AF, kas var noteikt līdz pat 12 sejām vienā kadrā. Vēl ir smaidīšanas režīms un mirkšķināšanas brīdinājums, D-Lighting kontrasta optimizēšanai un Quick Retouch.
Pārdošanā fotoaparāts būšot no 2009. gada 13. marta par 400 USD.

Nikon Europe ar lepnumu paziņo par COOLPIX P90, pasaulē vienu no pirmajām platleņķa kompaktajām kamerām ar 24x tālummaiņu. Augstas veiktspējas īpašā telefoto tālummaiņa, platleņķa iespējas un citas jaudīgas funkcijas ir apvienotas viegli lietojamā kamerā, kas padara to piemērotu lietotājiem, kuri meklē Nikon izslavēto kvalitāti kamerā ar lielisku pārnesamību.

Nikon Europe B.V. klientu produktu daļas vadītājs Marks Pekelharings (Mark Pekelharing) saka: "Šī kamera kārtējo reizi pierāda to, cik svarīgas uzņēmumam Nikon ir visu fotokameru entuziastu vajadzības. Tās pārsteidzoši jaudīgā 24x tālummaiņa ar platleņķa iespējām, 3,0 collu LCD ekrāns ar maināma leņķa noliekšanas funkciju, vibrāciju samazināšana, Nikon EXPEED attēlu apstrādes iespējas un augsts jutīgums padara COOLPIX P90 par pārejas modeli starp kompaktajām un D-SLR kamerām."


Nikon P90Pārsteidzošas funkcijas

Kamera COOLPIX P90 ir aprīkota ar jaudīgu 24x optisko tālummaiņu, kas nodrošina 35 mm līdzvērtīgu iespēju no 26 mm platleņķa līdz 624 mm telefoto, kā arī attēlu uzņemšanas iespēju no 1 cm attāluma. Lielātruma nepārtrauktas uzņemšanas funkcija līdz pat 45 uzņēmumiem ar ātrumu 15 kadri sekundē ļauj šo kameru pavisam vienkārši izmantot sporta fotogrāfiju uzņemšanai. Ar šo kameru pat var ierakstīt attēlus, pirms ir nospiesta poga. Turklāt, ņemot vērā tās 12,1 faktisko megapikseli un jutīgumu līdz pat ISO 6400, ir skaidrs, kādēļ šī kamera ir izcili piemērota teju vai katrai fotografēšanas situācijai. Lietotāji var izmantot pilnībā automātiskus iestatījumus vai dažādus manuālos iestatījumus, izmantojot četrus kameras ekspozīcijas režīmus (PSAM), un izveidot vēlamos attēlus, izmantojot elektronisko skatu meklētāju. Kamera piedāvā daudzas citas Nikon kvalitatīvās funkcijas, piemēram, pretizplūšanas tehnoloģijas, automātiskā sižeta funkciju un sejas prioritātes AF, kas atpazīst līdz pat divpadsmit sejām. Tā ir aprīkota arī ar jaunākajām funkcijām, piemēram, smaida režīmu un mirkšķināšanas brīdinājumu perfektu portretu uzņemšanai, Nikon patentēto D gaismas funkciju kontrasta uzlabošanai un ātro retušu. Ar šo kameru var arī ierakstīt filmas, ieskaitot noilguma filmas. Kameras 3 collu maināma leņķa LCD ekrāns atvieglo attēlu uzņemšanu pat problemātiskos apstākļos.

COOLPIX LP90 komplektā ietilpst USB kabelis, audio/video kabelis, siksna un Nikon COOLPIX programmatūras komplekta CD-ROM.