canon powershot G11Arī kompānija Canon kompaktklases fotoaparātu lauciņā izskatās ir padevušies un vairs nedzenās pēc vairāk megapikseļiem nekā optika un matrica tehniski spēj sniegt. Salīdzinot iepriekšējo PowerShot G10 modeli ar šo jauno modeli, samazinājušies megapikseļi - no 14.7 uz 10. Laikam ražotāji apjēguši, ka fotoattēla kvalitāti nevar uzlabot tikai ar megapikseļu palielināšanu.
Canon PowerShot G11 fotoaparātam ir 5x reizes maināms fokusa attālums (35mm ekvivalents: 28-140mm) un diafragmas atvērums f/2.8-4.5. Tāpat ir arī optiskā stabilizācijas sistēma, kas pēc ražotāja vārdiem garantē 4 stopu efektivitāti.

Canon apgalvo, ka ar jauno DiGiC 4 procesoru un jauno matricu viņi spējuši būtiski uzlabot iegūstamā attēla dinamisko diapazonu. Tāpat kā ar iepriekšējiem modeļiem, arī ar šo var fotografēt RAW formātā un fotoaparātam ir ārējās zibspuldzes pieslēgšanas iespēja. Un kā otrs būtiskākais uzlabojums ir 2,8 collu grozāmais ekrāns ar izšķirtspēju 460 000 pikseļu. Tat atliek izdomāt vai iegādāties jauno modeli ar kvalitatīvāku attēlu vai iepriekšējo modeli ar vairāk megapikseļiem.
PowerShot G11 pārdošanā parādīsies ap septembri un ieteicamā pārdošanas cena esot ap 500 USD (ASV) vai 589 EUR (Eiropā).
canon powershot G11