Aivars Rozenbahs Ciano vīzijaGalerijā "Krāsu Aplis", Liepājā, Katoļu ielā, no 14.augusta līdz 9.septembrim būs skatāma fotogrāfa Aivara Rozenbaha personālizstāde "Ciano vīzija". Izstādi veido 17 cianotipijas tehnikā veidoti darbi.

Cianotipiju (cyanotype), vienu no pirmajiem foto procesiem, 19.gs vidū atklāja angļu astronoms Džons Heršels. Iesākumā šo fotoprocesu pārsvarā lietoja amatieri - botāniķi fotogrammu izgatavošanai. Vēlāk to, sauktu arī par "blueprint" (zilā izdruka), izmantoja fotoreprodukciju izgatavošanai no rasējumiem utt. Mūsdienās fotomāksliniekiem cianotipija un tai līdzīgas fototehnikas ir alternatīva digitālajai fotogrāfijai.

A.Rozenbahs savos darbos eksperimentē ar tehnoloģiju, veidojot kolāžas, kurās cianotipija izmantota savienojumā ar citām fototehnikām.

Uzsvērtā attiecība starp fotogrāfiju, kā mākslas darbu un stāstu par pašu attēlu, kā fotoprocesa rezultātu, iekļaujas mūsdienu mākslas procesā, kur nemitīgi tiek meklēti jauni veidi kā vērot un uztvert mākslu.

Fotogrāfs Aivars Rozenbahs (dz. 1954.) dzīvo un strādā Liepājā. Ieguvis profesionālo maģistra grādu mākslā. Lektors Liepājas Universitātē, pasniedz fotomācību Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā un vada fotomākslas laboratoriju Liepājas jauniešu tehniskās jaunrades centrā.

Pats fotogrāfs par izstādi: "Cianotipiju turpinu izmantot tieši pateicoties tam, ka tā ietver sevī pretrunu starp informāciju un izteiksmīgumu, starp dokumentalitāti un metaforismu, atklātu tehnoloģiskumu un tīru mākslu- pretstatiem, kuri ir dziļi fotogrāfijas sirdī."

Izstādes atklāšana piektdien, 14.augustā plkst.18:00

Visi laipni gaidīti Galerijā "Krāsu Aplis", Liepājā, Katoļu ielā.

Papildu informācija:
tel./fax. 63427927,
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.