VeloFoto Liepājas domeDānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Dānijas Karalistes vēstniecību Rīgā rīko vairākas zaļo un veselīgo dzīvesveidu atbalstošas un popularizējošas aktivitātes Latvijā. 2013. gada 16. janvārī pulksten 12:00 Liepājā, tirdzniecības centrā "Ostmala" sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi tiks atklāta Mikaela Kolville - Andersena foto izstāde "Monumentālā virzība/kustība", kas ir kā nepastarpināts pilsētas kustības attēlojums.

Mikaels Kolville - Andersens ir urbānās mobilitātes un pilsētvides eksperts no Dānijas, kas sevi dēvē par "velosipēdu antropologu". M. Kolville - Andersens ir vadījis lekcijas gan Eiropā, gan ārpus tās, stāstot, kā pilsētas spēj un kā tām vajadzētu savā vidē iekļaut velosipēdu kā akceptētu un respektētu transporta veidu. M. Kolville - Andersens ir arī izstādes autors un savos darbos apliecina, ka urbānā mobilitāte nav tikai vispārīgs jēdziens. Lai pilsēta kļūtu draudzīga riteņbraukšanai, ir jāsadarbojas dažādām pusēm. Šajā izstādē M. Kolville - Andersens piedāvā universālu lingvistisku pieeju, izmantojot dizainu, kā kopsaucēju visam, sākot no aktīvas propagandas līdz satiksmes regulācijai.

Autors uzdod virkni retorisku jautājumu, - varbūt vajadzētu riteņbraukšanas infrastruktūru radīt pēc dizaina, kā mēs radām tosterus un zobu birstes? Izmantojot pamata dizaina principus plānošanā un inženierzinātnē, riteņbraukšanas kultūra un infrastruktūra kļūst labāk saprotama un tiešākā veidā norāda uz nepilnībām, kam būtu jāpievērš uzmanība.

Ikviens interesents un mediju pārstāvji šī gada 16. janvārī pulksten 12:00 tiek aicināti uz izstādes atklāšanas preses konferenci, kurā piedalīsies Dānijas Kultūras institūta direktors Simons Drevsens Holmbergs, Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna, Liepājas pilsētas Attīstības pārvaldes vadītājs Vilnis Vitkovskis un Liepājas Reģiona tūrisma un informācijas centra vadītāja Ieva Hmielevska.

Klātesošie dalīsies pieredzē par velo kultūras attīstību, realizētajiem projektiem Dānijā un Liepājā, kā arī tiks ieskicētas 2013. gada ieceres, turpinot attīstīt Liepājas velo kultūru.

Liepājas Kultūras pārvalde saka paldies tirdzniecības centra "Ostmala" pārstāvjiem par iespēju eksponēt izstādi, kā arī Liepājas muzeja darbiniekiem, kas nodrošina izstādes uzstādīšanu.

Vairāk informācijas interneta portālā www.liepajaskultura.lv