Strokins cilvēki kāpās2. oktobrī Baltkrievijas galvaspilsētā sāksies Minskas Fotomēnesis, kurā piedalās arī latviešu fotogrāfs Andrejs Strokins ar personālizstādi Cilvēki kāpās. Izstādi organizē Rīgas Fotomēnesis sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Baltkrievijā un žurnālu Foto Kvartāls.
Andrejs Strokins (1984) ir viens no redzamākajiem jaunajiem Latvijas fotogrāfiem, viņa darbi guvuši atzinību dažādos starptautiskos foto konkursos, piemēram, La Quatrieme Image, Photo Annual Awards, LensCulture Emerging Talents. Projektā Cilvēki kāpās Strokins pēta robežu starp pilsētvidi un dabu Rīgas piejūras nomalē – Bolderājā un Daugavgrīvā. Izstādē ietvertās fotogrāfijas, instalācijas un objekti šovasar bija skatāmi arī Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Minskā izstāde norisināsies laikmetīgās mākslas telpā Ceh, kur vienlaikus notiks deviņas fotoizstādes, lekcijas, semināri un prezentācijas. Strokina izstāde būs skatāma līdz 31. oktobrim.
Minskas Fotomēnesis norisinās jau otro gadu, un tas kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem foto festivāliem reģionā. Tajā piedalījušies Martins Pārs, Rafals Milahs, Rimalds Vikšraitis un citi slaveni fotogrāfi.
Rīgas un Minskas fotomēneši vienojušies par ilgtermiņa sadarbību. Rīgas Fotomēnesis ir starptautisks fotofestivāls Latvijas galvaspilsētā, kas norisinās kopš 2014. gada. Nākamais Rīgas Fotomēnesis paredzēts 2016. gada maijā, un to organizē biedrība Rīgas fotomēnesis, ISSP un žurnāls Foto Kvartāls sadarbībā ar vēl citiem vietējiem un starptautiskiem partneriem.

Strokins cilvēki kāpās