Melnbalts un krāsainsOlaines Vēstures un mākslas muzejs aicina uz Jāņa Vējkrīgera un Andra Apšenieka fotogrāfiju izstādes "Melnbalts un krāsains" atklāšanu 06.01.2016. plkst. 18:00. Izstāde apskatāma līdz 02.02.2016.
 
Jāņa Vējkrīgera un Andra Apšenieka fotogrāfiju izstādē "Melnbalts un krāsains" būs apskatāmi darbi portretu un mākslas kailfoto žanrā. Sievišķība un trauslums akcentēts darbos, kuri radīti pilnīgi pretējā tehniskajā izpildījumā. Sievietes fotografētas vairāku gadu garumā. Izstādē apskatāmi darbi gan gaišos, saulainos toņos, gan pretstatam apskatāmas melnbaltās fotogrāfijas, kur darbs ar gaismu rada noslēpumainību.
Ideja par kopīgu izstādi autoriem radās jau pirms vairākiem gadiem - sapazīstoties un vēlāk kopā fotografējot fotogrāfu apvienībā "Usmas darba grupa".
Jānis Vējkrīgers  dzimis 1971. gadā Rūjienā. Jaunību pavadījis Dikļos, kur mācījies Dikļu pamatskolā, pēc tam izglītojies tālāk Valmierā. Kopš 1990. gada dzīvo Olainē. Fotografē no 2005. gada un ir eksponējis divas personālizstādes, kā arī ar saviem darbiem piedalījies dažādās fotomākslas izstādēs. Fotomākslu apguvis studijā Alianse, kā arī papildus zināšanas ieguvis meistarklasēs pie Latvijas un ārzemju fotogrāfiem.
Jāņa moto – "Ir svarīgi piepildīt mirkli, jo tas mums ir dāvāts kopā ar dzīvību. Nebaidīties eksperimentēt nozīmē iegūt jaunas emocijas un piedzīvojumus. Tādēļ es vēlos, lai katrs neatkārtojamais, vienreizējais un neatgūstamais mirklis paliek ne tikai mūsu atmiņās, bet arī fotogrāfijā."
 
Andris Apšenieks ir dzimis 1979.gadā Rīgā. Studējis informatīvās tehnoloģijas un uzņēmējdarbības vadību, pamatnodarbošanās ir saistīta ar informācijas tehnoloģijām. Fotografēšana ir autora hobijs kopš 2007.gada, kad, gan pašmācības ceļā, gan mācoties pie speciālistiem Latvijā un ārzemēs, tika apgūtas zināšanas par fotogrāfiju.
Fotografē portretu un aktu žanrā, darbi pārsvarā ir melnbaltā izpildījumā.
2014.gadā ar saviem darbiem piedalījies fotogrāfu apvienības "Usmas darba grupa" izstādē Saldū. 2015.gadā autors eksponēja savu pirmo personālizstādi "Baltajā dūmakā", kā arī piedalās dažādās autoru grupu izstādēs.