Vika EkstaPirmdien, 15. jūnijā plkst. 20.00, festivāla “Rīgas Fotomēnesis” Facebook lapā būs skatāma mākslinieces Vikas Ekstas performance 33. “Šajā dienā es sasniegšu Jēzus vecumu. Ir laiks nomest veco ādu, atbrīvojot ceļu tai, kas nāks. Ļaut vaļu zemapziņai – lai tā runā caur improvizētu darbību,” par performanci stāsta pati autore.
Video fiksētas četras performatīvas epizodes, kas dienas garumā tapušas mākslinieces vecāku laukos tuvākajā pilnmēness dienā un vakarā. Darbs saistās ar tādām eksistenciālām tēmām, kā piedzimšana, izdzīvošana un nāve, par ko reflektē vairums mākslinieku šī gada festivālā “Rīgas Fotomēnesis 2020”, kas vēl norisinās līdz jūnija beigām.
Performances ilgums būs pusstunda un to varēs skatīt - https://www.facebook.com/RigaPhotomonth
Vika Eksta (dzimusi 1987. gadā) izmanto fotogrāfiju, kino un performanci, lai pievērstos gan eksistenciālām tēmām – novecošana, dzimums un attiecības –, gan vizuālām rotaļām un medija sagādātajām nejaušībām. Eksta ir ieguvusi bakalaura grādu mākslās, studējot audiovizuālās kultūras programmā Latvijas Kultūras akadēmijā, maģistra grādu vizuālajā komunikācijā Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī studējusi fotogrāfiju EFTI skolā Madridē. Eksta arī ir pirmās FK Balvas ieguvēja 2015. gadā, bet šogad viņas darbi būs skatāmi arī FK gada izdevumā “Latvijas fotogrāfija 2020”, kas iznāks jūnija beigās.
Par citiem Rīgas Fotomēneša pasākumiem un jau notikušo pasākumu video dokumentācijas un atkārtojumus var skatīt http://dikstave.lv

Vika Eksta