Nikon COOLPIX P7100Nikon Europe iepazīstina ar jaunāko augstas veiktspējas COOLPIX modeli - P7100. Silti uzņemtā P7000 pēctecis COOLPIX P7100 piedāvā uzlabotas kvalitātes attēlus, samazinātu laika aizturi, ātrāku autofokusu un īsāku startēšanas laiku. Jauna veida pagriežams 7,5 cm (3 collu) LCD monitors ļauj ērtāk iekadrēt attēlu un uzņemt saistošus videoklipus no neparasta skata leņķa vai kāda neierasta uzņemšanas punkta.

Jebkura D-SLR kameru entuziasta perfekts kompakts kompanjons, COOLPIX P7100 garantē nepārspējamus attēlus, pateicoties platleņķa NIKKOR objektīvam ar 7,1x tālummaiņu (35 mm filmas ekvivalents: no 28 mm līdz 200 mm), RAW failu formātam, ātrajai EXPEED C2 apstrādes sistēmai, ātrajai reaģēšanai un pilnajai manuālajai vadībai. Lielais 10,1 efektīvo megapikseļu 1/1,7" CCD sensors garantē plašu dinamisko diapazonu un nepārspējamu veiktspēju nepietiekama apgaismojuma apstākļos, ļauj veikt radošu attēlu apgriešanu un nodrošina apbrīnojami skaidrus palielinājumus līdz pat plakāta izmēriem.

Komentē Nikolā Žilē, Nikon Europe Patēriņa produktu ražošanas menedžeris: "COOLPIX P7100 ir kompakts mākslinieks. Tie, kuri iepazinuši P7000, uzreiz pamanīs šīs kameras tendenci nodot visu vadību lietotāja rokās, par ko jāpateicas priekšējai un aizmugurējai vadības ciparripai un pielāgojamai tālummaiņas atmiņai, kura ļauj jums iestatīt maksimāli 7 dažādus fokusa attālumus un pēc tam ātri tos pārslēgt, tādējādi radot objektīvu nomaiņas efektu. Mēs ceram, ka jaunās iezīmes, piemēram, pagriežamais displejs un ātrāka reaģēšana, padarīs šo kameru par vispiemērotāko izvēli gadījumos, kad nepieciešama D-SLR līdzīga vadība apvienojumā ar nepārspējamu mobilitāti."

Nepārspējama attēla kvalitāte

COOLPIX P7100 lepojas ar plašāku jaunāko tehnoloģiju klāstu nekā tas parasti mēdz būt D-SLR kamerām, lai nodrošinātu labāko iespējamo attēlu kvalitāti. Kameras lielais 1/1,7" sensors un EXPEED C2 attēlu apstrādes sistēma nodrošina uzlabotu veiktspēju nepietiekama apgaismojuma apstākļos un filmu uzņemšanas laikā. NIKKOR objektīvs ar 7,1x tālummaiņu un diviem ED stikla elementiem hromatisko izkropļojumu un interferences samazināšanai, kā arī neitrālās gaismas (Neutral Density) filtru, kurš nodrošina plašākas ekspozīcijas iespējas. Ātrdarbīgais EXPEED C2 attēlu apstrādes dzinis lieliski sadarbojas ar lielo CCD attēla sensoru, tādējādi nodrošinot nepārspējamu izšķirtspēju, skaidras detaļas un tīrākus attēlus ar samazinātu troksni neatkarīgi no tā, vai jūs uzņemat ar augstiem (līdz pat 3200 vai 12800 ISO) vai zemiem jutības iestatījumiem.

Ja vēlaties izpausties radoši, COOLPIX P7100 piedāvā plašu speciālo efektu klāstu, tajā skaitā jaukto apstrādi, kura ļauj iegūt attēlus ar ievērojamu krāsu nobīdi un palielinātu kontrastu un piesātinājumu, kā arī krāsas izvēli, kas ļauj izcelt krāsu pēc jūsu izvēles, bet pārējo attēlu padara melnbaltu. Lai nodrošinātu to, ka jūsu attēls būs tieši tāds, kā iecerēts, pirms uzņemšanas izvēlēto efektu varat apskatīt LCD displejā.

Uzlabota video uzņemšana

Lai nodrošinātu iespēju uzņemt augstas kvalitātes filmas, jums atrodoties kustībā, COOLPIX P7100 veic ierakstu HD (720p) formātā ar optisko tālummaiņu un autofokusu, nodrošinot ieraksta ātrumu 24 kadri sekundē. Lai uzņemtās ainavas izskatītos tieši tādas, kā jūs esat iecerējis, baltā balansu iespējams iestatīt pirms uzņemšanas sākuma, bet, lai jebkurā ieraksta brīdī iestatītu jums vajadzīgo automātisko ekspozīciju, var izmantot Autoekspozīcijas fiksatoru (AE).

COOLPIX P7100 ir iebūvēts arī HDMI savienojums ar HDMI-CEC atbalstu HDTV pieslēgšanai, kā arī paredzēta iespēja pieslēgt ārējo mikrofonu.

Modeli COOLPIX P7100 varēs iegādāties par Ls 399.

EXPEED C2

Oriģinālā EXPEED attēlu apstrādes sistēma ietver visu pieredzi un tehnoloģijas, kuras Nikon uzkrājusi un veidojusi savā garajā darbības vēsturē. Tagad visjaunākajā Nikon izstrādātajā sistēmā EXPEED C2 tālāk pilnveidotas attēlu uzņemšanas iespējas, uzlabota filmu uzņemšana, paaugstināta jutība un attēlu kvalitāte. EXPEED C2 maksimāli pastiprina sensora veiktspēju, ļaujot uzņemt lieliskus attēlus un videoklipus ar skaidrām, dzīvīgām krāsām, samazinātu troksni un vienmērīgu toņu pāreju.

ViewNX 2

ViewNX 2 ir visaptveroša programmatūras pakete, kas ļauj lietotājiem ātri un ērti importēt, pārlūkot, rediģēt un kopīgot attēlus un filmas. ViewNX 2, kas izstrādāta pamatojoties uz populārās programmatūras ViewNX, ir lietotājam draudzīgs komplekts, kas piedāvā daudz plašākas iespējas nekā datora operētājsistēmā iekļautās lietotnes. Programmatūrā iestrādātās jaunās filmu rediģēšanas funkcijas aizgūtas tiešā veidā no godalgoto Nikon digitālo spoguļkameru piedāvājuma un dod lietotājam iespēju montēt videoklipus un uzņemt pārsteidzošus videokadrus. ViewNX 2 instalēta visās Nikon digitālajās kamerās un to var arī lejupielādēt bez maksas.

Nikon my Picturetown

Tagad jūs varat veidot un droši saglabāt savu fotoattēlu kopijas, izmantojot my Picturetown - bezmaksas tiešsaistes digitālo fotoattēlu uzglabāšanas un kopīgošanas servisu, ko jums nodrošina Nikon. Tas ļauj ērti dalīties savās fotoatmiņās ar draugiem un sakārtot vērtīgos attēlus tiešsaistes kolekcijās. Jūsu rīcībā bez maksas tiek nodota vieta uz servera 2 GB apjomā, kuru jūs varat izmantot tūkstošiem fotoatmiņu fragmentu glabāšanai, bet, ja pietrūkst brīvajas vietas, jūs jebkurā brīdī varat savu kontu paplašināt līdz Zelta kontam, lai gūtu iespēju uzglabāt vēl vairāk fotoattēlu.

Galvenās funkcijas

  • Liels 1/1,7 collu, 10 megapikseļu CCD matricas attēla sensors nodrošina iespēju uzņemt īpaši detalizētus attēlus, radoši apgriezt to malas un saglabāt pārsteidzošu asumu, attēlus palielinot līdz plakāta izmēram.
  • Noliecams augstas izšķirtspējas 7,5 cm (3 collas) un 921 tūkst. punktu šķidro kristālu monitors nodrošina iespēju uzņemt fotogrāfijas no neierastiem leņķiem vai sarežģītiem skatu punktiem. Kamerai tiek nodrošināta 100 % RGB krāsu atveide un augsts kontrasta koeficients. Kamera ir aprīkota ar Nikon skaidru krāsu displeja tehnoloģiju, kas samazina atspīdumu pat spilgtā saules gaismā.
  • NIKKOR platleņķa 7,1x tālummaiņas objektīvs ir aprīkots ar diviem ED stikla elementiem, lai samazinātu krāsu aberāciju, un neitrālu gaismas filtru, nodrošinot labāku ekspozīcijas vadību. Tādējādi pat vājā apgaismojumā tiek nodrošināta izcila precizitāte, asa izšķirtspēja un augsts kontrasts. (35 mm filmas formāta ekvivalents: 80-200 mm)
  • Ātra EXPEED C2 attēlu apstrādes sistēma nodrošina uzlabotu attēla kvalitāti un video ierakstīšanu, īpaši augstas jutības veiktspēju un samazinātu trokšņu līmeni pat tad, ja ir iestatīta augsta ISO jutība.
  • Ātra reaģēšana nodrošina plūstošu darbu un nesaspringtu uzņemšanu. Kamera tiek ieslēgta gandrīz acumirklī, tās funkcijas tiek ātri pārslēgtas, kā arī tai ir iespaidīgs AF ātrums un īss aizvara atbrīvošanas aizkaves laiks.
  • Uzlabotas HD (720 p) video iespējas: filmējot ar ātrumu 24 kadri/s, ir pieejama optiskā tālummaiņa un autofokuss. Baltā balansu varat iestatīt pirms ierakstīšanas, savukārt, izmantojot AE (automātiskā ekspozīcija) fiksatoru, jebkurā laikā varat iestatīt nepieciešamo automātisko ekspozīciju. Kamerai ir ārējs mikrofons un HDMI savienotājs, kas atbalsta HDMI-CEC interfeisu, lai nodrošinātu izvadi uz HDTV.
  • Kameras pretizplūšanas tehnoloģija četros dažādos veidos automātiski novērš izplūdušu attēlu rašanos. Izmantojot objektīva pārbīdes VS (vibrāciju samazināšana) funkciju, tiek samazināts kameras drebēšanas efekts. Augsta ISO gaismas jutība (līdz pat 3200 un 12 800 nakts režīmā ar zemu trokšņu līmeni) samazina izplūdušu attēlu rašanās iespējamību, fotografējot ātri kustīgus objektus vai vājā apgaismojumā. Kustības uztveršana kompensē kameras un objektu kustību. Labākā uzņēmuma atlasītājs (BSS) automātiski atlasa asāko no līdz pat 10 secīgi uzņemtiem attēliem.
  • Izmantojot priekšējo un aizmugurējo komandu ciparripu, varat viegli piekļūt galvenajiem kameras iestatījumiem un manuāli vadīt kameru.
  • RAW formāta uzņemšana: attēlus var uzņemt un saglabāt augstas kvalitātes NRW formātā, pat izmantojot tādas kameras funkcijas kā nepārtraukta uzņemšana un Picture Control.
  • Kamera ir aprīkota ar specefektu uzņemšanas režīmu. Šis režīms ir piemērots nekustīgu attēlu uzņemšanai, izmantojot tālāk aprakstītos specefektus. Izmantojot jauktās apstrādes efektu, varat manipulēt ar tādu attēlu krāsām, kuriem ir īpaši augstas krāsu novirzes, palielināts kontrasts un piesātinājums. Izmantojot izvēles krāsas efektu, varat izcelt izvēlēto krāsu, bet pārējo attēlu iestatīt vienkrāsainu. Pirms uzņemšanas izvēlēto efektu varat pārskatīt šķidro kristālu ekrānā.
  • Pilnīgi manuāla vadība: ir pieejama tāda vadības iespēja kā pielāgojama tālummaiņas atmiņa, kurā var iepriekš iestatīt līdz pat 6 atšķirīgiem fokusa attālumiem, un pēc tam tos var ātri pārslēgt, līdzīgi kā izmantojot maināmos objektīvus.
  • Virtuālais redzesloks: tiek parādīts uz attēla šķidro kristālu monitorā, lai reāllaikā varētu apstiprināt kameras pozīciju attiecībā uz horizontālo plakni.
  • Kamera ir saderīga ar Eye-Fi kartēm, lai tieši pārsūtītu datus uz viedtālruņiem un SD, SDHC, SDXC un UHS-1 atmiņas kartēm.

Tehniskie dati

Faktiskie pikseļi 10,1 miljoni
Attēla sensors Tips: 2,5/4,4 cm (1/1,7 collu) tipa rindu pārneses CCD matrica; krāsas filtra klāsts: RGB pamatkrāsu filtri; kopējie pikseļi: 10,39 miljoni; ierakstīšanas pikseļu skaits: 9,98 miljoni (3648 x 2736)
Objektīvs Palielinājums: 7,1x optiskā tālummaiņa, NIKKOR objektīvs; fokusa attālums: 6,0-42,6 mm; skata leņķis: skata leņķis, kas ir ekvivalents 35 mm [135] formātam: 28 līdz 200 mm Maksimālais apertūras atvērums: f/2,8-5,6 Objektīva konstrukcija: 11 elementi 9 grupās; ED stikls: 2 elementi
Vibrāciju samazināšana Nekustīgi attēli: objektīva pārbīde (optiskā sistēma) Video: objektīva pārbīde (optiskā sistēma)
Fokusa diapazons (no objektīva) Normāla uzņemšana (platleņķa pozīcija): no aptuveni 50 cm (1 pēda un 8 collas) līdz bezgalībai; normāla uzņemšana (telefoto pozīcija): no aptuveni 80 cm (2 pēdas 8 collas) līdz bezgalībai; makro režīmā (platleņķa pozīcija): no aptuveni 2 cm (0,8 collas) līdz bezgalībai; īsākais fokusa attālums makro režīmā: no aptuveni 2 cm (0,8 collas) līdz bezgalībai; makro režīmā (telefoto pozīcija): no aptuveni 50 cm (1 pēda un 8 collas) līdz bezgalībai
Apertūras atvērums Diapazons: 13 darbības; apertūras atvēruma vadība; elektroniski vadāma 6 lapiņu īrisdiafragma; f skaitlis: T (f/5,6, f/8); platleņķis: W (f/2,8, f/8)
Manuālais fokuss Jā (centra daļa ir palielināta un redzama, autofokusu var iespējot, veicot vienu darbību)
Aizvars Aizvara ātrums: 1/4000-8 s, 1/4000-60 s (M režīms) un 4 s (salūta sižeta režīms)
Mērīšana Metode: TTL ekspozīcijas mērītājs, izmantojot attēla sensoru; režīms; matricas mērīšana, centra svērtā mērīšana, punkta mērīšana, punkta AF apgabals (atbalsta līdz pat 99 fokusa apgabalus); ekspozīcijas režīms: P,S,A un M
Skatu meklētājs Optiskais skatu meklētājs: jā; dioptrijas regulēšana: jā
Monitors Izmēri (diagonāles garums): 7,5 cm (3 collas) Tips: TFT šķidro kristālu monitors; aptuveni 921 tūkst. punktu (VGA), sRGB 100 %
Video HD 720 p stereo, optiskā tālummaiņa, ārējā mikrofona ievade
Ierakstīšanas datu nesējs Iekšējā atmiņa: 94 MB
ISO jutības iestatījumi Manuālais režīms: ISO 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, HI 1; automātiskais režīms: automātiska palielināšana no ISO 100 līdz 800; fiksēta diapazona automātiskais režīms: no ISO 100 līdz 200, no 100 līdz 400; augstas ISO jutības automātiskais režīms: no ISO 100 līdz 1600; nakts režīms ar zemu trokšņu līmeni līdz pat ISO 12 800
Filtri Kontrasta mazināšana, nostalģiskā sēpija, gaiša tonalitāte, tumša tonalitāte, augsta kontrasta vienkrāsains, izvēles krāsa, jauktā apstrāde, tālummaiņas ekspozīcija, defokusēšana ekspozīcijas laikā, radoši vienkrāsains, glezna
Iebūvēta zibspuldze Jaudas skaitlis: 7,0 (ISO 100 m); zibspuldzes vadības diapazons: platleņķa, no aptuveni 0,3 līdz 8 m, Telefoto No aptuveni 0,3 līdz 4 m Režīms: automātisks, automātisks ar sarkano acu efekta samazināšanu, piespiedu zibspuldze, izslēgts, manuāls, lēna sinhronizācija, aizmugurējā aizkara sinhronizācija
Baltā balanss Režīms: Auto1,2 Manuāls iepriekšējs iestatījums Dienasgaismas Spilgts apgaismojums Fluorescējošs: FL 1, FL 2 un FL 3 Mākoņains Iebūvētā zibspuldze Izvēlēties krāsas temp. (K) Baltā balansa vairākkadru dublēšana
Attēla apstrāde Picture control: standarta, neitrāls, košs, vienkrāsains, pielāgots attēls un vadības elementi; aktīvā D-Lighting
Attēlu formāts 4:3, 16:9, 3:2 un 1:1
Ierakstīšanas formāts Video: MOV (video: MPEG-4 AVC/H.264, audio: AAC stereo) Audio: stereo WAV (22,050 kHz, 16 bitu)
RAW izstrāde Baltā balanss, ekspozīcijas kompensācija, Picture Control, attēla kvalitāte, attēla izmērs, kropļojuma kontrole un D-Lighting
Video rediģēšanas funkcija (ar atskaņošanu) Saglabā tikai nepieciešamo video daļu (sākuma/beigu punktu iestatīšana) un viena video kadra saglabāšana nekustīga attēla formātā
Interfeiss Lielātruma USB, PictBridge, HDMI
Barošanas avots Akumulators: uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL14 (7.4 V, 1030 mAh) ar ID funkciju; akumulatora veiktspēja: aptuveni 450 uzņēmumu (izmantojot akumulatoru EN-EL14)
Svars Aptuveni 395 g (14 unces)
Izmēri (P x A x D) Apmēram 117 × 99 × 483 mm (4,6 × 3,9 × 1,9 collas)
Komplektā iekļautie piederumi Kameras siksna AN-CP21, uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL14 (7,4 V, 1030 mAh) ar ID funkciju, UC-E6, EG-CP16, objektīva vāciņš, programmas ViewNX 2 kompaktdisks
Izvēles piederumi Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL14, MH-24, maiņstrāvas adapteris EH-5b un barošanas savienotājs EP-5A, platleņķa pārveidotājs WC-E75A, adaptera gredzens UR-E22, SB-400, SB-600, SB-700, SB-800, SB-900, bezvadu zibspuldzes vadības ierīce SU-800