COOLPIX S30Nikon Europe šodien iepazīstina ar pirmo kameru, kuru var izmantot ikviens ģimenes loceklis – no mazbērniem līdz pat vecvecākiem. Ūdensizturīga, trieciendroša, aprīkota ar lielām pogām un ērtām izvēlnēm COOLPIX S30 ir kamera, ar kuru bez problēmām var tikt galā ikviens ģimenes loceklis. Tostarp 10 megapikseļu sensors, NIKKOR objektīvs ar 3x optisko tālummaiņu, 6,7 cm (2,7 collu) augstas izšķirtspējas LCD displejs, 720p videoieraksts un aizraujoši, kamerā iebūvēti filtri nozīmē, ka gan bērni, gan pieaugušie spēs tvert apkārtējo pasauli ar kameru, kura viņus nepievils.

"Tiklīdz jūs ieraudzīsit attēlus, kurus ar S30 spēj uzņemt ikviens ģimenes loceklis, jums kļūs skaidrs, ka šī ir patiešām īpaša kamera," komentē Nikolā Žilē (Nicolas Gillet), Nikon Europe patēriņa produktu ražošanas menedžeris. "Pateicoties 10 megapikseļu sensoram un 3x optiskajai tālummaiņai, šo kameru nevar uzskatīt par rotaļlietu, un to apliecina gan nekustīgo attēlu, gan videofilmu teicamā kvalitāte. Mūs sevišķi sajūsmina kameras ergonomika – ar paceltu objektīvu un iebūvētu zibspuldzi COOLPIX S30 ir ideāli piemērota, lai dalītos ar bērniem dzīves skaistākajos brīžos."

Izturīga, vienkārša un parocīga

COOLPIX S30 ir piemērota dažādām aktivitātēm un tās konstrukcija ir pietiekami izturīga, lai to varētu intensīvi lietot mājās, rotaļu laukumā, pludmalē un citur. Kamera ir ūdensdroša līdz 3 m dziļumam un triecienizturīga, krītot no līdz pat 0,8 m augstuma, tāpēc jūs varat būt pārliecināts, ka ikviens ģimenes loceklis varēs baudīt fotografēšanas prieku jebkurā situācijā.

Korpuss konstruēts tā, lai tas labi iegultu arī mazā plaukstā, bet S30 lielās, viena skāriena pogas ļauj ērti uzņemt attēlu vai sākt skaidra 720p videoklipa filmēšanu. Kamera ir kosntruēta tā, lai tās tehnoloģijas lietošana bērniem būtu pēc iespējas ērta, vadības elementi izvietoti simetriski un katrā pusē atrastos liela aizvara atbrīvošanas poga – viena nekustīgo attēlu uzņemšanai, bet otra – video, kas ļauj kameru lietot intuitīvi. Paceltais objektīvs un iebūvētā zibspuldze izvietoti korpusa vidusdaļā, lai mazie pirkstiņi neiekļūtu kadrā.

Vadības interfeiss ir saīsināts un vienkāršots, ērtai navigācijai izvēlnē izmantotas skaidras, krāsainas ikonas. Automātiskās izslēgšanās funkcija izslēdz kameru, ja ar to triju minūšu laikā netiek veiktas darbības, un tādējādi tiek ietaupīts kameras AA bateriju lādiņš.

Visradošākajiem ģimenes locekļiem radoši izpausties ļauj kamerā iebūvētie, ērti lietojamie efektu filtri, kas dod iespēju bērniem uzņemtos attēlus pārveidot pēc savas gaumes.

Izcila attēla kvalitāte

S30 ir aprīkots ar dažādām attēlveidošanas tehnoloģijām, kā jau to var gaidīt no Nikon COOLPIX kameras, tāpēc attēli vienmēr atstāj iespaidu. Automātiskā pretizplūšanas tehnoloģija, tajā skaitā e-VR (automātiskā vibrāciju samazināšana) un kustības uztveršana vienmēr nodrošina asus attēlus, pat uzņemot draugus visātrākajās kustībās. Papildus tam NIKKOR objektīvs ar 3x optisko tālummaiņu (29–87 mm) ļauj rast izeju dažādās situācijās – sākot ar ikdienas notikumu tuvinātiem attēliem līdz pat draugu un ģimenes grupu portretiem.

COOLPIX S30 tiek piedāvāts četrās krāsās: baltā, melnā, rozā un zilā.

ViewNX 2

ViewNX 2 ir visaptveroša programmatūras pakete, kas ļauj lietotājiem ātri un ērti lejupielādēt, pārskatīt, rediģēt un kopīgot attēlus un filmas. ViewNX 2, kas izstrādāta pamatojoties uz populārās programmatūras ViewNX, ir lietotājam draudzīgs komplekts, kas piedāvā daudz plašākas iespējas nekā datora operētājsistēmā iekļautās lietotnes. Programmatūrā iestrādātās jaunās filmu rediģēšanas funkcijas tiešā veidā ir aizgūtas no godalgotā Nikon digitālo spoguļkameru piedāvājuma un dod lietotājam iespēju uzņemt pārsteidzošus videokadrus. ViewNX 2 ir instalēta visās Nikon digitālajās kamerās un to var arī lejupielādēt bez maksas.

EXPEED C2

Oriģinālā EXPEED attēlu apstrādes sistēma ietver visu pieredzi un tehnoloģijas, ko Nikon uzkrājusi un veidojusi savā garajā darbības vēsturē. Tagad visjaunākajā Nikon izstrādātajā sistēmā EXPEED C2 tālāk pilnveidotas attēlu uzņemšanas iespējas, uzlabota filmu uzņemšana, paaugstināta jutība un attēlu kvalitāte. EXPEED C2 pastiprina sensora veiktspēju, ļaujot uzņemt nepārspējamus attēlus un videoklipus ar skaidrām, dzīvīgām krāsām, samazinātu troksni un vienmērīgu toņu pāreju.

Nikon my Picturetown

Tagad jūs varat veidot un droši saglabāt savu fotoattēlu kopijas, izmantojot my Picturetown (www.mypicturetown.com) – bezmaksas tiešsaistes digitālo fotoattēlu uzglabāšanas un kopīgošanas servisu, ko jums nodrošina Nikon. Tas ļauj ērti dalīties fotoatmiņās ar draugiem un sakārtot vērtīgos attēlus tiešsaistes kolekcijās. Jūsu rīcībā bez maksas tiek nodota vieta uz servera 2 GB apjomā, kuru varat izmantot tūkstošiem fotoatmiņu fragmentu glabāšanai, bet, ja pietrūkst brīvas vietas, jebkurā brīdī varat savu kontu paplašināt līdz Zelta kontam, lai gūtu iespēju uzglabāt vēl vairāk fotoattēlu.

Tehniskie dati

Produkta nosaukums COOLPIX S30
Veids Kompakta digitālā kamera
Faktiskie pikseļi 10,1 miljons
Attēla sensors 1/3 collu tipa CCD matrica; kopējais pikseļu skaits: aptuveni 10,44 miljoni
Objektīvs NIKKOR objektīvs ar trīskāršu tālummaiņu
Fokusa attālums 4,1–12,3 mm (skata leņķis, kas ir līdzvērtīgs 35 mm [135] formāta 29,1–87,3 mm objektīvam)
f/ skaitlis f/3,3–5,9
Uzbūve 6 elementi 5 grupās
Digitālā tālummaiņa Līdz 4x (skata leņķis, kas ir līdzvērtīgs aptuveni 35 mm [135] formāta 349 mm objektīvam)
Vibrāciju samazināšana Elektroniskā VR (nekustīgi attēli)
Autofokuss (AF) Kontrasta noteikšanas AF
Fokusa diapazons (no aizsargstikla) : [W]: no aptuveni 30 cm līdz bezgalībai, [T]: no aptuveni 50 cm līdz bezgalībai, tuvplānu uzņemšana: no aptuveni 5 cm (platleņķa pozīcijā) līdz bezgalībai
Fokusa apgabala izvēle Centrs, seju uztveršana
Monitors 6,7 cm, aptuveni 230 tūkst. punktu, TFT šķidro kristālu displejs ar 5 līmeņu spilgtuma pielāgošanas funkciju
Kadra aptvērums (uzņemšanas režīmā) Aptuveni 98% horizontāli un 98% vertikāli
Kadra aptvērums (atskaņošanas režīmā) Aptuveni 100% horizontāli un 100% vertikāli
Vide/datu nesējs Iekšējā atmiņa (aptuveni 47 MB), SD/SDHC/SDXC atmiņas karte
Failu sistēma saderīga ar DCF, Exif 2.3 un DPOF
Failu formāti Nekustīgi attēli: JPEG Ziņojumi: WAV Video: AVI (saderīgs ar Motion-JPEG)
Attēla režīms (attēlu veidi) 10M [3648 × 2736] 4M [2272 × 1704] 2M [1600 × 1200]
Uzņemšanas režīmi automātisks, stila izvēle (“Notēmēt un uzņemt”, tuvplānu uzņemšana, uzņemšana zem ūdens, fotoattēlu sērijas uzņemšana, uzņemšana intervālos, ēdienu fotografēšana, krāsu izcelšana, attēlu uzņemšana ar mazinātu kontrastu, diorāmas efekta izveide, salūta fotografēšana)
Attēlu sērijas uzņemšana Līdz 4 attēliem ar aptuveno ātrumu 1,5 kadri/s
Video Liels (720p) (noklusējuma iestatījums): 1280 × 720/aptuveni 30 kadri/s, mazs (640): 640 × 480/aptuveni 30 kadri/s
ISO jutība (standarta izvades jutība) Automātiski (automātiska palielināšana no ISO 80 uz 1600)
Mērīšana 256 segmentu matricas mērīšana, centra svērtā mērīšana (digitālās tālummaiņas iestatījums mazāks par 2x), punkta mērīšana (digitālās tālummaiņas iestatījums vismaz 2x)
Ekspozīcijas vadība Programmēta automātiskā ekspozīcija ar kustības uztveršanu un ekspozīcijas kompensāciju (no –2,0 līdz +2,0 EV ar 1/3 EV soli)
Aizvars Mehāniska un elektroniska savienojuma elektronisks aizvars
Ātrums 1/2000–1 s (4 s, ja kā stils ir iestatīta salūtu fotografēšana)
Diafragmas atvērums Elektroniski vadāma ND filtra (–3 AV) izvēle
Diapazons 2 pakāpes (f/3,3 un f/9,3 [W])
Automātiskais taimeris Aptuveni 10 s, smaida taimeris
Diapazons (aptuveni) (ISO jutība: automātiska) [W]: no 0,3 līdz 3,5 m [T]: no 0,5 līdz 2,0 m
Zibspuldzes vadība TTL automātiskā zibspuldze ar monitora iepriekšējiem zibšņiem
Interfeiss Ātrdarbīgs USB
Datu pārsūtīšanas protokols MTP, PTP
Videoizvade Var atlasīt NTSC vai PAL.
Ievadizvades kontakts Audio/video (A/V) izvade; digitālais I/O (USB)
Atbalstītās valodas Angļu, arābu, čehu, dāņu, franču, grieķu, hindi, holandiešu, indonēziešu, itāliešu, japāņu, korejiešu, krievu, ķīniešu (vienkāršotā un tradicionālā), norvēģu, poļu, portugāļu (Eiropas un Brazīlijas), rumāņu, somu, spāņu, taju, turku, ukraiņu, ungāru, vācu, vjetnamiešu, zviedru
Barošanas avoti Divas (AA izmēra) sārma baterijas LR6/L40, divas (AA izmēra) litija baterijas FR6/L91, divi uzlādējami Ni-MH akumulatori EN-MH2 (nav iekļauti komplektācijā)
Baterijas/akumulatora darbmūžs Nekustīgi attēli*: aptuveni 240 attēlu, izmantojot sārma baterijas aptuveni 700 attēlu, izmantojot litija baterijas aptuveni 410 attēlu, izmantojot EN-MH2 baterijas Video: aptuveni 50 min., izmantojot sārma baterijas (liels (720p)) aptuveni 3 st. 45 min., izmantojot litija baterijas (liels (720p)) aptuveni 2 st. 25 min., izmantojot EN-MH2 akumulatorus (liels (720p)) Viena video faila maksimālais lielums ir 4 GB, kas atbilst 29 minūšu ierakstam, pat ja atmiņas kartē pietiek vietas ilgāka ieraksta saglabāšanai.
Trijkāja ligzda 1/4 (ISO 1222)
Izmēri (P × A × D) Aptuveni 101,9 × 64,8 × 39,4 mm (bez projekcijām)
Svars Aptuveni 214 g (ar akumulatoru un SD atmiņas karti)
Temperatūra No 0 °C līdz 40 °C
Mitrums Mazāk par 85% (nav kondensācijas)
Ūdensdrošība Līdzvērtīga JIS/IEC 8. aizsardzības klasei (IPX8) (saskaņā ar mūsu pārbaužu nosacījumiem) Attēlu uzņemšanas spēja zem ūdens līdz 3 m dziļumā un 60 minūšu ilgumā.
Aizsardzība pret putekļiem Līdzvērtīga JIS/IEC 6. aizsardzības klasei (IP6X) (saskaņā ar mūsu pārbaužu nosacījumiem)
Triecienizturība Pārbaudīta saskaņā ar mūsu pārbaužu nosacījumiem**
Komplektācijā iekļautie piederumi Kameras siksna, divas LR6/L40 (AA izmēra) sārma baterijas, USB vads UC-E16, otiņa, programmas ViewNX 2 instalēšanas kompaktdisks, atsauces rokasgrāmatas kompaktdisks
Papildu piederumi Atkārtoti uzlādējami Ni-MH akumulatori EN-MH2-B2 (divu akumulatoru EN-MH2 komplekts), uzlādējami Ni-MH akumulatori EN-MH2-B4 (četru akumulatoru EN-MH2 komplekts), akumulatoru lādētājs MH-72 (ar diviem slotiem Ni-MH akumulatoru EN-MH2 uzlādei) un akumulatoru lādētājs MH-73 (ar četriem slotiem Ni-MH akumulatoru EN-MH2 uzlādei), audio/video vads EG-CP14

* Ja vien nav norādīts citādi, visi dati ir norādīti pilnībā uzlādētam uzlādējamam litija jonu akumulatoram, kas darbojas vidē, kuras temperatūra ir 25 °C.

** Atbilst MIL-STD 810F metodei 516.5-Shock.