Canon EOS-1D XŠodien Canon paziņo, ka uzņēmums ir ieguvis sešas Tehnisko attēlu preses asociācijas (TIPA) balvas. TIPA ir Eiropas vadošā foto attēlveidošanas un preses asociācija. TIPA balvas ir paredzētas iepriekšējā gadā izlaisto labāko izstrādājumu apbalvošanai un ir visā pasaulē visvairāk kārotais pagodinājums attēlveidošanas jomā. 2012.gada balvas apliecina kvalitāti, kas raksturo visu plašo Canon ražojumu klāstu, arī revolucionāro jauno Cinema EOS sēriju.

TIPA žūrija, ko veido Eiropas vadošo fotogrāfijas izdevumu redaktori, tiekas reizi gadā, lai apspriestu jaunākos izstrādājumus, ņemot vērā visus aspektus – no jauninājumiem līdz dizainam un vispārējai izstrādājuma kvalitātei. Žūrija izvēlas un apbalvo izcilus attēlveidošanas izstrādājumus no iepriekšējo 12 mēnešu perioda. Šajā gadā prestižās balvas ir ieguvuši šādi Canon izstrādājumi:

• Vislabākā profesionālā DSLR kamera: Canon EOS-1D X

• Vislabākā kompaktkamera lietpratējiem: Canon PowerShot G1 X

• Vislabākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 8-15 mm f/4L USM Fisheye

• Vislabākais daudzfunkciju foto printeris: Canon PIXMA MG8250

• Vislabākā Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III

• Vislabākā profesionālā videokamera: Canon EOS C300 digitālā kino kamera

"Sešas TIPA balvas ir izcils novērtējums. Pagājušais gads Canon bija īpašs, jo mēs laidām klajā dažādus satriecošus izstrādājumus, tostarp revolucionāro EOS C300 un ļoti gaidīto EOS 5D Mark III," teica Kīrans Magī [Kieran Magee], Canon Europe profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors. "TIPA žūrijas neparastā atzinība izceļ Canon ieguldījumu attēlveidošanas izcilībā un mūsu izstrādāto patērētāju un profesionāļu produktu augsto kvalitāti."

TIPA žūrijas komentāri Canon izstrādājumiem:

Vislabākā profesionālā DSLR kamera: Canon EOS-1D X

Canon jaunā, savā sērijā labākā profesionālā DSLR apvieno pilnkadra sensora priekšrocības, kā arī liela ātruma un augstas jutības tehnoloģiju, tādējādi apmierinot profesionālu ziņu, sporta un savvaļas dzīves fotogrāfu vajadzības. EOS-1D X ir 18 MP CMOS sensors, un tā darbojas ar Dual DIGIC 5+ attēlu procesoriem, nodrošinot attēla kvalitātes un fotografēšanas ātruma, kas var sasniegt pat 14 kadrus sekundē, izlīdzsvarotu apvienojumu. Tā standarta 100 – 51 200 ISO diapazonu var paplašināt līdz ISO 50 un 204 800. Jaunā 61 punkta AF sistēma ar 41 krusteniskā tipa sensoru ir ātrāka un precīzāka nekā jebkad, ļaujot kamerai noteikt un izsekot kustīgus objektus pat vājā apgaismojumā. Profesionālo modeli papildina Full HD video ierakstīšanas funkcija un iebūvēts Ethernet.

Vislabākā kompaktkamera lietpratējiem: Canon PowerShot G1 X

Attēlu kvalitāti bieži saista ar maināmiem objektīviem, taču patiesībā šī saikne nav obligāta. Canon ir sapratis, ka daudzi fotogrāfi vēlas DSLR attēlu kvalitāti kompaktkameras veida korpusā ar izcilu fiksētas tālummaiņas objektīvu. PowerShot G1 X ir liels, 4:3 paplašinājuma 14,3 MP 18,7 mm x 14 mm CMOS sensors, kura izmērs ir līdzīgs EOS DSLR modeļu APS-C sensoriem. Rezultāts ir kompaktkamera, kas nodrošina izcilu attēlu kvalitāti pat vājā apgaismojumā.

Vislabākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 8-15 mm f/4L USM Fisheye

Fisheye objektīvi ļauj fotogrāfiem uzņemt fantastiskus attēlus no neparastiem skatu leņķiem. Apvienojumā ar 24 x 36 mm pilnkadra sensora DSLR kameru Canon EF 8-15 mm ļauj uzņemt pilnkadra vai apļveida Fisheye attēlus; ar mazākiem sensoriem tas ietver pilnu kadru. Tā 180 grādu skatu leņķis piedāvā neticamas radošās iespējas. Šim Canon izcilajam L sērijas objektīvam ir lielisks optiskais dizains, kvalitāte un izturība. Patentētais SubWavelength Structure pārklājums (SWC) samazina dubultošanās un mirgošanas efektus, savukārt papildu fluora pārklājums palīdz viegli notīrīt lielo priekšējo elementu.

Vislabākais daudzfunkciju foto printeris: Canon PIXMA MG8250

Ar smalko dizainu un uzlabotu savienojamību, kas nodrošina piekļuvi jaunajai PIXMA Cloud Link funkcijai un bezvadu drukāšanai no mobilām ierīcēm, Canon PIXMA MG8250 piedāvā liela ātruma foto laboratorijas kvalitātes drukāšanu. Drukas galviņa ar 1 pikolitra tintes pilieniem nodrošina drukāšanas izšķirtspēju līdz 9600 dpi. 6 krāsu tintes sistēma ietver pigmenta melno tinti, melnās krāsas, fuksīna, ciāna, dzeltenās un pelēkās krāsas tintes, kas nodrošina 10 x 15 cm izmēra krāsu fotogrāfiju izdruku bez graudainuma un ar vienmērīgiem krāsu toņiem tikai 20 sekundēs. To papildina CCD skeneris ar 35 mm filmu skenēšanu 4800 x 9600 dpi izšķirtspējā – šis daudzfunkciju printeris ir katra foto fana kārots aprīkojums.

Vislabākā Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark II mainīja digitālās fotogrāfijas iespējas. Digitālā foto un video uzņemšana vairs nav strikti nodalīta, izmantojot divas krasi atšķirīgas sistēmas. Tagad lietotāji var vienā mirklī izvēlēties, vai uzņemt foto vai video (vai abus), ņemot līdzi tikai vienu kameras sistēmu. EOS 5D Mark III vēl vairāk uzlabo šo pieredzi, pateicoties jaunajai 61 punkta AF un 63 zonu mērīšanas sistēmai, kā arī jaunajam 22 MP sensoram ar neticami lielu ISO jutību. Papildu filmēšanas funkcijas ietver manuālu ekspozīcijas vadību un palielinātu liela bitu ātruma video saspiešanas opciju klāstu ar atbalstītām iekškadra (ALL-I) un starpkadra (IPB) metodēm.

Vislabākā profesionālā videokamera: Canon EOS C300 digitālā kino kamera

Lai izstrādātu revolucionāro C300, Canon pieaicināja dažādu jomu, piemēram, sensoru, attēlu apstrādes un optikas, speciālistus. Rezultāts ir izcila video kameras tehnoloģija, kas pieejama divās versijās: EOS C300 ar maināmu EF objektīvu stiprinājumu un EOS C300 PL ar PL stiprinājumu. Īpaši šai sistēmai ir izstrādāts augstas izšķirtspējas 8,3 MP Super 35 mm ekvivalents sensors. Abām versijām ir modulāra arhitektūra un pieejams jauns video objektīvu klāsts.