Canon EOS 5D mIIIŠodien Canon paziņo, ka Eiropas Attēlveidošanas un skaņas asociācija (EISA) pagodinājusi uzņēmumu ar četrām balvām. EOS 5D Mark III Digital SLR piešķirts "2012. – 2013. gada Eiropas modernizētās SLR kameras" tituls, PowerShot G1 X ir nodēvēta par "2012. – 2013. gada Eiropas kompaktkameru", LEGRIA HF M52 videokamera kļuvusi par "2012. – 2013. gada Eiropas videokameru", savukārt PIXMA PRO-1 ir izcīnījis "2012. – 2013. gada Eiropas fotoprintera" nosaukumu, apliecinot Canon foto un video izstrādājumu augsto, tirgū vadošo kvalitāti.

Par EISA balvas piešķiršanu balsojumā lemj komisija, kuras sastāvā ir vairāk nekā 50 ievērojamu žurnālu izdevēju no 18 valstīm. Piešķirot apbalvojumus, tiek atzinīgi novērtēti izstrādājumi, kas apvieno visprogresīvāko tehnoloģiju, noderīgas funkcijas un vadošu dizainu ar patiesu vērtību. Šī gada žūrijas komisija četrus minētos Canon izstrādājumus ir pasludinājusi par labākajiem attiecīgajās kategorijās.

"Mēs vēlamies ikvienam nodrošināt iespēju uzņemt un dalīties ar īpašajiem dzīves mirkļiem gan foto, gan video ar tādu kvalitāti, lai katrs skatītājs justos kā notikuma liecinieks," stāsta Stīvs Māršals [Steve Marshall], Canon Europe Patērētāju attēlveidošanas izstrādājumu tirdzniecības direktors. "Nozares atzinība, ko apliecina šīs EISA balvas, godina mūsu izstrādājumu komandu smago darbu, kas nepārtraukti tiecas piedāvāt vadošo kvalitāti tirgū patērētājiem un profesionāļiem katrā procesa posmā."

2012. – 2013. gada Eiropas modernizētā SLR kamera: Canon EOS 5D Mark III

Balstoties uz atzītās EOS 5D Mark II panākumiem un ņemot vērā atsauksmes no profesionāliem fotogrāfiem visur pasaulē, EOS 5D Mark III piedāvā neticamu māksliniecisko brīvību pat vissarežģītākajiem kadriem.

Komentējot EOS 5D Mark III, EISA žūrijas komisija teica: "Canon EOS 5D Mark III ir ārkārtīgi daudzveidīga fotokamera, kā arī viegli lietojama profesionālas kvalitātes DSLR videokamera. Lai gan specifikācijas šķiet līdzīgas kā tās priekšgājējai, Canon EOS 5D Mark III ir ievērojami uzlabota gan reālistiska fotografēšana, gan sniegums. Tā 22 miljonu pikseļu CMOS sensors nodrošina izcilus rezultātus gan parastā, gan vājā apgaismojumā, un kameras modernā 61 punkta AF sistēma ir aizgūta no Canon jaunajiem profesionālajiem modeļiem. Turklāt jaunajai EOS 5D paaudzei ir ievērojami uzlabota aizsardzība pret laika apstākļiem un 6 kadru sekundē nepārtrauktās uzņemšanas ātrums."

2012. – 2013. gada Eiropas kompaktkamera: Canon PowerShot G1 X

PowerShot G1 X nosaka jaunus kompaktkameras snieguma standartus un ir Canon visu laiku jaudīgākā kompaktkamera. Izstrādāta, lai ideāli papildinātu profesionālu DSLR, kā arī, vienkārši būdama izcila kamera, PowerShot G1 X ieņem vadošo vietu Canon atzītajā G sērijā. Tā ir lieliski piemērota profesionāļiem un aizrautīgiem fotogrāfiem, kuri no kompaktkameras vēlas profesionālu kvalitāti.

Komentējot Canon PowerShot G1 X, EISA žūrijas komisija teica: "Canon PowerShot G1 X attēlu kvalitāte var sacensties ar daudzām DSLR kamerām. Tā ir satriecoša kamera ārkārtīgi kompaktā korpusā. Izmantojot sensora izmēru starp APS-C un mikro četru trešdaļu formātu, šī PowerShot kamera kontrolē traucējumus, pat ja ISO iestatījumu līmenis ir 12 800. Arī jaudīgajam DIGIC 5 procesoram ir nozīmīga loma attēla traucējumu mazināšanā, kā arī tas palīdz apstrādāt kameras 14,3 miljonu pikseļu, 14 bitu attēlus maksimālā ātrumā. Nopietni amatieri un profesionāļi vienlīdz augstu novērtēs kameras spēju saglabāt failus RAW un JPEG formātos. Atbilstoši EISA žurnāla pārbaudēm 4x tālummaiņa nodrošina lielisku attēlu kvalitāti tik kompaktam dizainam. Iebūvētais IS, kas izmanto tādu pašu hibrīda IS tehnoloģiju kā daži profesionālie Canon objektīvi, ir ļoti efektīvs."

2012. – 2013. gada Eiropas videokamera: Canon LEGRIA HF M52

Izstrādāta, lai viegli uzņemtu un kopīgotu augstas kvalitātes Full HD filmas, LEGRIA HF M52 izceļas vājā apgaismojumā un ar Wi-Fi (MPEG4) funkcijām. Jaunais inteliģentais IS ļauj viegli uzņemt stabilus kadrus bez izkustēšanās efekta, bet Story Creator darbojas kā personiskais filmu režisors, vadot lietotāju caur ainu veidiem, lai būtu iespējams filmēt, izstāstot noteiktu stāstu.

Komentējot Canon LEGRIA HF M52, EISA žūrijas komisija teica: "Kompaktā rokas videokamera Canon HF M52 sniedz iespēju uzņemt augstas kvalitātes video ar sevišķi ātru fokusēšanu un efektīvu attēlu stabilizāciju. 32 GB iebūvētā zibatmiņa nodrošina iespēju filmēt līdz pat trīs stundām ar augstāko attēla kvalitāti, turklāt var izmantot arī ārējās SD zibatmiņas kartes, ieskaitot SDXC, lai nekad nepietrūktu vietas. Iebūvēts Wi-Fi ļauj viegli kopīgot uzņemto materiālu sociālajos tīklos, DLNA sertificētos TV ekrānos un iOS ierīcēs. Foto kamerai ir izcila attēlu kvalitāte, Canon HD CMOS Pro sensors un iespēja uzlabot skaņas kvalitāti, pievienojot ārējo mikrofonu."

2012. – 2013. gada Eiropas fotoprinteris: Canon PIXMA PRO-1

PIXMA PRO-1 ir pasaulē pirmais A3+ printeris ar 12 krāsu tintes sistēmu; tas ir kļuvis par uzņēmuma atzītās Pro sērijas jauno labāko modeli. PIXMA PRO-1 ir izstrādāts profesionāliem fotogrāfiem, tā dizains ir veidots iedvesmojoties no EOS un tam ir visaugstākā iespējamā drukas kvalitāte, gan krāsu, gan vienkrāsas režīmā. Printeris ir ideāli piemērots lietošanai studijās un komercizstādēm.

Komentējot Canon PIXMA PRO-1, EISA žūrijas komisija teica: "Ar 12 ietilpīgām pigmentu tintes kasetnēm PIXMA PRO-1 ir ideāla izvēle, lai izgatavotu ilgmūžīgas izdrukas ar pārsteidzoši labu kvalitāti. Printeris ir paredzēts aizrautīgiem amatieriem un profesionāliem fotogrāfiem. Ne tikai krāsu atveide ir izcila un konsekventa, bet arī, pateicoties piecām īpašām vienkrāsas tintēm, izdrukas ir ārkārtīgi detalizētas un izceļas. Krāsainajās izdrukās ādas toņi ir dabiski un tiek atainoti ārkārtīgi precīzi. Printeris atbalsta drukas medijus līdz A3+ formātam un darbojas ātri - A3 fotoattēls tiek izgatavots mazāk nekā trīs minūtēs, bet otrais papīra padevējs piedāvā papildu pielāgojamību tiem, kuri izmanto īpaši biezus materiālus. PIXMA PRO-1 piedāvā dažādas modernas tehnoloģijas, kuras nodrošina izcilu kvalitāti par salīdzinoši zemām izmaksām."