LUMIX GF7Jaunā, elegantā, modernā viena objektīva bezspoguļa digitālā (DSLM) fotokamera LUMIX GF7 ar paceļamu displeju un plašu funkciju klāstu pašbilžu uzņemšanai
ļauj uzņemt augstas kvalitātes fotoattēlus pat iesācējiem

Panasonic ar prieku iepazīstina ar jauno kompaktās sērijas LUMIX G GF viena objektīva bezspoguļa digitālo (DSLM) fotokameru DMC-GF7. Fotokameras DMC-GF7 ekrāns ir paceļams par 180 grādiem, kas savienojumā ar plašo radošo funkciju klāstu padara šo kameru par lieliski piemērotu pašbilžu uzņemšanai, kas šobrīd ir viena no pasaules izteiktākajām fotografēšanas tendencēm.

Fotokameras DMC-GF7 vispārējais fotoattēlu uzņemšanas sniegums ir izcils. Pateicoties kameras izcilajai izšķirtspējai, attēla renderēšanai un krāsu reprodukcijai, lietotāji var uzņemt augstas kvalitātes attēlus ar reālistiskām detaļām. Pilnīgi izmantojot visas 16,00 megapikseļu sensora Digital Live MOS un procesora Venus Engine sniegtās iespējas, tiek uzņemti ļoti asas izšķirtspējas attēli pat vājā apgaismojumā, un iespējams izvēlēties maksimālo ISO jutības vērtību — ISO 25600. DMC-GF7 automātiskā fokusa sistēmai ar kontrasta noteikšanu ir raksturīgs gan liels ātrums, gan arī augsta precizitāte, pārraidot digitālo signālu starp kameru un objektīvu ar maksimālo ātrumu 240 kadri sekundē. Plašais automātiskā fokusa funkciju klāsts, kurā ietilpst Face / Eye Detection AF (Sejas/acu noteikšanas automātiskais fokuss), Low Light AF (Vāja apgaismojuma automātiskais fokuss), Pinpoint AF (Īpaši precīzais automātiskais fokuss) un One-shot AF (Viena kadra automātiskais fokuss), ļauj izmantot kameru visdažādākajās fotografēšanas situācijās.

Aizmugures displejam tiek izmantots 3,0 collu 1 040 000 punktu izšķirtspējas
In-cell tipa LCD displejs. Tas nodrošina ne vien labu redzamību, bet arī intuitīvu skārienvadību. Displejs ir noliecams par aptuveni 180 grādiem, un, tiklīdz displejs tiek pagriezts, kamera automātiski pārslēdzas režīmā Self Shoot (Pašportreti). Kamerai DMC-GF7 pašportretu režīmā ir pieejams plašs funkciju klāsts pašbilžu uzņemšanai — Face Shutter (Aizvara aktivizēšana, atpazīstot seju), Buddy shutter (Aizvara aktivizēšana, atpazīstot draugu) un skaistuma efektu funkcijas. Visas šīs funkcijas ļauj izbaudīt jaunu pašbilžu uzņemšanas veidu, piemēram, „brīvroku pašbilžu" uzņemšanu.

Izmantojot Wi-Fi® savietojamības funkciju, lietotāji var pievienot kameru viedtālrunim/planšetdatoram, tādējādi paplašinot attēlu uzņemšanas iespējas. Kameras un viedtālruņa savienošana ir ātra un vienkārša; tās laikā pat nav nepieciešams ievadīt paroli. Viedtālruni/planšetdatoru var izmantot kā multifunkcionālu attālās vadības aizvaru ar displeju. Izmantojot funkciju Instant Transfer (Tūlītēja nosūtīšana), fotoattēli uzreiz pēc fotografēšanas tiek automātiski nosūtīti uz viedtālruni/planšetdatoru. Gan fotoattēlus, gan arī video var automātiski saglabāt iepriekš reģistrētā digitālajā ierīcē, piemēram, datorā, arī ar mājas bezvadu piekļuves punkta (maršrutētāja) starpniecību. Fotokamerā DMC-GF7 ir iekļauta jauna funkcija Jump Snap (Lēciena momentuzņēmums), kas ļauj lietotājiem uzņemt pašportretus lēciena brīdī, radot iespaidu par planēšanu gaisā, izmantojot ar Wi-Fi starpniecību pieejamo kameras attālinātās vadības funkciju.

Fotokamera DMC-GF7 ir aprīkota ar augstas kvalitātes video ierakstīšanas funkciju Full-HD 1920 x 1080, 60p (60 Hz) / 50p (50 Hz) failu formātos AVCHD progressive un MP4 ar stereo skaņu. Praktiskās nepārtrauktā automātiskā fokusa un sekošanas automātiskā fokusa funkcijas ir pieejamas arī video uzņemšanas režīmā. Kinoteātrim pielīdzināmā 24p video kvalitāte ar maksimālo bitu pārraides ātrumu 24 megabiti sekundē nodrošina bagātīgu un izteiksmīgu pēcattēlu ar satriecošu attēla kvalitāti. Kamerai DMC-GF7 ir pieejama jauna video ierakstīšanas opcija Snap Movie Mode (Īsfilmas ieraksta režīms), kas lietotājiem ļauj uzņemt video noteiktos īsos laika posmos (2/4/6/8 sekundes), tādējādi uzņemot „kustīgus fotoattēlus".

Visbeidzot, režīms iA (intelektuālais automātiskais) un funkcija Scene Guide (Attēla uzņemšanas palīgs) padara kameras DMC-GF7 lietošanu ērtu pat maināmo objektīvu sistēmas digitālo kameru lietošanas iesācējiem. Bieži lietotiem režīmiem — Portrait (Portrets), Child (Bērns), Scenery (Ainava) — uz grozāmā slēdža ir izvietoti atbilstoši īsceļi. Pārvietojot grozāmo slēdzi attiecīgajā režīmā, katram uzņemamajam attēlam automātiski tiek pielāgoti piemērotākie parametri, ļaujot uzņemt šos attēlus vislabākajā iespējamajā veidā.

Fotokamera DMC-GF7 ir pieejama sudraba, brūnā, rozā un baltā krāsā, un tai ir elegantas un modernas aprises, kas apvienotas tradicionālā fotokameras dizainā. Kameras augstā mobilitāte ļauj lietotājiem paņemt to līdzi un baudīt radošu augstas kvalitātes fotogrāfiju, ko sniedz maināmo objektīvu sistēmas kameras neierobežotās iespējas.

1. Jauns pašbilžu uzņemšanas veids, izmantojot brīvroku pašbilžu režīmu
Jaunā fotokamera DMC-GF7 pilnīgi noteikti ir lieliski piemērota pašbilžu uzņemšanai. 3,0 collu 1 040 000 punktu statiskā veida skārienvadības ekrāns nodrošina lielisku redzamību jebkurā apgaismojumā, un tas ir paceļams/noliecams par 180 grādiem. Tiklīdz ekrāns tiek pagriezts uz augšu, kamera automātiski ieslēdz režīmu Self Shot (Pašportrets). Režīmā Self Shot Mode (Pašportretu uzņemšanas režīms) aizvara aktivizēšanai ir integrētas funkcijas Face Shutter (Aizvara aktivizēšana, atpazīstot seju) un Buddy Shutter (Aizvara aktivizēšana, atpazīstot draugu). Tās tiek aktivizētas, ja seja vienu reizi tiek aizsegta, pamājot ar roku, kā arī tad, ja kadrā divas sejas tiek tuvinātas viena otrai. Uzņemot tradicionālās pašbildes, lietotājam ir jāizstiepj roka, lai noturētu kameru, tādējādi uzņemtās pašbildes līdzinās viena otrai. Savukārt, uzņemot brīvroku pašbildes, lietotājiem rokas nav aizņemtas, sniedzot iespēju pozēt brīvi un izteiksmīgi. Turklāt attēla uzlabošanas funkcijas ļauj lietotājiem uzņemt vēl skaistākas portretu fotogrāfijas. Šajā režīmā. Režīms Soft Skin (Maiga āda) liek ādai izskatīties gludākai, režīmā Defocusing (Defokusēšana) apkārt sejai tiek radīts dabisks ārpus fokusa esošs efekts, un režīmā Slimming (Notievēšana) objekts tiek vizuāli uzlabots.

2. Izcila attēlu kvalitāte pārsniedz gaidīto
Fotokamerā DMC-GF7 ir integrēts liels 16,00 megapikseļu sensors Digital Live MOS, kas atbilst sistēmas Micro Four Thirds standartam, nodrošinot augstākas izšķirtspējas un lielāka jutīguma attēlu uzņemšanu ar mazāku trokšņu līmeni. Fotodiode katrā pikselī tiek palielināta, izmantojot mūsdienīgo tehnoloģiju Semiconductor Fine Technology, kas uzlabo krāsu piesātinājumu, un pārveidotais tehnoloģijas on-chip objektīvs uzlabo gaismas koncentrēšanu, ļaujot izmantot augstu jutības līmeni. Turklāt trokšņu veidošanās iespēja ir samazināta gan pikseļu shēmā, gan digitālā signāla nolasīšanas shēmā, panākot izcilu signāla/trokšņu attiecību.

Attēlu procesorā Venus Engine ir iekļautas uzlabotas trokšņu samazināšanas sistēmas. Tajās tiek nodrošināta augsta līmeņa trokšņu vadība, pateicoties paplašinātai trokšņu vadāmības zonai. Tas ļauj atbrīvoties no apjomīgiem trokšņiem, kurus bija formāli sarežģīti atklāt, un ļauj izveidot skaidru, vienmērīgu attēlu, it īpaši uzņemot attēlus naktī. Turklāt vairāku procesu trokšņu samazināšanas sistēma (NR jeb Noise Reduction) darbojas divos atsevišķos posmos, nodrošinot vēl precīzāku trokšņu līmeņa vadību. Ar šīs pārdomātās trokšņu vadības sistēmas palīdzību trokšņu tekstūra tiek uzlabota neatkarīgi no trokšņu līmeņa, un tāpēc cilvēka āda tiek atveidota gluda, arī uzņemot attēlus ar augstiem jutīguma iestatījumiem.

Turklāt jaunā funkcija Detail Reproduction Filter Process (Detalizētās atveides filtra process) uzlabo robežas izšķirtspēju un vidējā līdz augstā diapazona kontrastu. Savukārt uzlabotā funkcija Intelligent D-range Control (Inteliģentā dinamiskā diapazona vadība) piedāvā plašāku dinamisko diapazonu un, pateicoties augstas precizitātes signālu apstrādei, vienlaikus saglabā vienmērīgu gradāciju. Nomācot tumšos ēnas apgabalus un izgaismotos laukumus, tiek ticami atveidota ikviena attēla detaļa — no tumšas līdz gaišai. Sensors Digital Live MOS kopā ar Venus Engine nodrošina detalizētu atveidojumu, ļaujot uzņemt skaidrus attēlus arī trūcīgā apgaismojumā, kā arī sniedz iespēju iestatīt maksimālo jutīgumu ISO 25600 un minimālo — ISO 100 (paplašināts ISO diapazons).

3. Augstākā līmeņa automātiskā fokusa veiktspēja standarta DSLR un bezspoguļa kameru klasē
Visās kamerās LUMIX G, kā arī jaunajā kamerā DMC-GF7 kā fokusa sistēma tiek izmantota kontrasta automātiskā fokusa sistēma. Salīdzinājumā ar fāzes nobīdes sistēmas automātisko fokusu kontrasta automātiskais fokuss nodrošina lielāku precizitāti, īpaši uzņemot fotoattēlus ar „gaišu" objektīvu, kuram ir maza F vērtība. Fotokamerai DMC-GF7 ir liela ātruma automātiskais fokuss Light Speed AF, kas ļauj skaidri uzņemt arī tādus objektus, kas atrodas straujā kustībā. Fotokameras DMC-GF7 automātiskā fokusa sistēma pārspēj augstākās klases DSLR fotokameras ar fāzes nobīdes sistēmu ne tikai attiecībā uz precizitāti, bet arī uz darbības ātrumu. Lai samazinātu fokusēšanas laiku, starp kameru un objektīvu pārraidītā digitālā signāla maksimālais pārraides ātrums ir 240 kadri sekundē. Fotokamera DMC-GF7 ar elektroniska aizvara palīdzību ļauj veikt ātru vairākkadru uzņemšanu ar ātrumu apm. 5,8 kadri sekundē (AFS) / apm. 5 kadri sekundē (AFC, 1 zonas automātiskais fokuss), ar 16,00 megapikseļiem un maksimālo ātrumu 40 kadri sekundē. Savukārt sekošanas automātiskā fokusa funkcija ļauj veikt secīgu fotografēšanu, uzņemot kustībā esošu objektu asā fokusā ar ātrumu apm. 4 kadri sekundē*.

Vāja apgaismojuma automātiskais fokuss, kas ir populārs LUMIX G DSLM kamerās, ļauj precīzāk iestatīt fokusu uz objektu, piemēram, mēness gaismā, neizmantojot automātiskā fokusa palīglampu. Tas vēl vairāk uzlabo kameras veiktspēju, strādājot -4EV vāja apgaismojuma apstākļos, kas atbilst zvaigžņotām debesīm bez papildu gaismas avota.

Papildus standarta funkcijai Face Recognition AF (Sejas atpazīšanas automātiskais fokuss) DMC-GF7 fotokamerā ir iekļauta funkcija Face / Eye Detection AF (Sejas/acu noteikšanas automātiskais fokuss), kas automātiski iestata fokusu uz cilvēka acīm. Izmantojot funkciju Pinpoint AF (Precīzais automātiskais fokuss), lietotājs var 5 reizes palielināt mērķa zonu un veikt precīzu fokusa iestatīšanu, vienkārši pieskaroties zonai displejā. No trīskārtīgas līdz desmitkārtīgai palielināšanai ar soli 0,1x iespējams panākt, arī izmantojot regulēšanas ripu. Ir pieejams „attēls attēlā" tipa displejs, un tajā iespējams izvēlēties no trīskārtīga līdz seškārtīgam kadrā ietvertā attēla palielinājumam, ļaujot lietotājam iestatīt precīzu fokusu uz mērķa punktu, vienlaicīgi pārredzot visu attēla kompozīciju. Viena kadra automātiskais fokuss ļauj izmantot automātisko fokusu arī manuālā fokusa režīmā, vienkārši nospiežot ikonu ekrānā, tādējādi iestatot aptuvenu fokusu uz objektu, un pēc tam atgriežoties manuālā fokusa režīmā, lai fokusu precizētu.
*1 zonas fokusēšanas automātiskā fokusa režīmā.

4. Plašs uzlabotu funkciju klāsts elegantā, vienkārši lietojamā fotokamerā
Ievērojami samazinātajai jaunajai fotokamerai DMC-GF7 ir raksturīgas elegantas un modernas aprises un augsta mobilitāte. Ikviena fotokameras detaļa, tostarp poga un grozāmais slēdzis, ir rūpīgi izvēlēta, lai atbilstu augstas kvalitātes dizaina un lietošanas ērtuma prasībām. Ādas rokturis ir ergonomisks un ērti satverams. Fotokamera DMC-GF7 ir pieejama elegantās krāsās — pelēkā, brūnā, rozā un baltā —, un tā lieliski piestāv pilsētvides unisex lietotājiem, ļaujot ikdienā baudīt augstas kvalitātes fotoattēlu uzņemšanu.

Jaunākās fotokameras DMC-GF7 ir aprīkotas ar pogu Rec.Setting Reset (Uzņemšanas iestatījumu atiestatīšana), kas atrodas fotokameras aizmugurē. Ar šīs pogas palīdzību var veikt visu uzņemšanas iestatījumu atiestatīšanu, un tā ir noderīga lietotājiem, kas nejauši ir uzstādījuši nepareizus fotokameras iestatījumus.

Bieži lietotiem režīmiem — Portrait (Portrets), Child (Bērns), Scenery (Ainava) — uz grozāmā slēdža ir izvietoti atbilstoši īsceļi. Pārvietojot grozāmo slēdzi attiecīgajā režīmā, uzņemamajam attēlam automātiski tiek pielāgoti piemērotākie parametri, ļaujot iesācējam uzņemt šos attēlus vislabākajā iespējamajā veidā. Piemēram, izvēloties režīmu Child (Bērns), tiek aktivizēta vairākkadru uzņemšanas funkcija ar lielu aizvara ātrumu, lai nepalaistu garām kādu negaidītu acumirkli.

5. Vienkārša bezvadu savienojuma izveide ar viedtālruņiem, izmantojot Wi-Fi®
Fotokamerai DMC-GF7 ir paredzēta Wi-Fi® savienojamība (IEEE 802.11 b/g/n), piedāvājot lietotājiem elastīgākas attēlu uzņemšanas iespējas un ar vienkāršu darbību palīdzību ļaujot veikt tūlītēju attēlu kopīgošanu. Izveidojot fotokameras savienojumu ar viedtālruni vai planšetdatoru ar instalētu Panasonic lietotni Panasonic Image App operētājsistēmai iOS/Android, lietotāji var attālināti uzņemt/meklēt/kopīgot attēlus.

Fotokameru var ātri un vienkārši pievienot viedtālrunim/planšetdatoram, nospiežot pogu Fn1/Wi-Fi* vai nolasot QR kodu. Lai šo procesu padarītu vēl vienkāršāku, var izlaist paroles ievadīšanas soli. Turklāt, aktivizējot lietotni Panasonic Image, sākumā tiek parādīta konsultatīva izvēlne, ļaujot lietotājiem piekļūt vadības izvēlnei. Pateicoties jaunajai tiešās augšupielādes funkcijai, attēla kopīgošana pārlūkošanas laikā tagad ir kļuvusi ātrāka.

Izmantojot viedtālruni/planšetdatoru kā attālinātās vadības slēdzi ar displeju, kurā tiek attēlotie tiešsaistes dati ar ātrumu 30 kadri sekundē, var veikt attālinātu fotoattēlu un video* uzņemšanu. Ar viedtālruņa/planšetdatora starpniecību iespējams vadīt ne vien aizvara aktivizēšanu, bet arī tālummaiņu, fokusu, aizvara ātruma un diafragmas atvēruma iestatījumu maiņu un ekspozīcijas kompensēšanu. Fotokamerā DMC-GF7 tagad ir iekļauta arī funkcija Jump Snap (Lēciena momentuzņēmums). Lietotājs palecas, turot rokā vai kabatā viedtālruni, un viedtālrunis nosaka brīdi, kad tas atrodas augstākajā punktā, un aktivizē jau iepriekš pozīcijā novietotas fotokameras aizvaru. Šādā veidā lietotāji var uzņemt attēlus lēciena brīdi, radot iespaidu par lidošanu.
Tūlītējās nosūtīšanas funkcija ļauj kamerai pārsūtīt fotoattēlu datus izraudzītajām elektroniskajām ierīcēm automātiski, kad vien tiek nospiests aizvars. Attēlu aplūkošanas režīmā lietotāji var pieskarties fotokameras ekrānā redzamajam attēlam un pārsūtīt to tieši uz viedtālruni/planšetdatoru vai izvēlēto sabiedrisko mediju pakalpojumu sniedzēju, tādējādi nekavējoties kopīgojot attēlu. Turklāt attēlam ir iespējams pievienot atrašanās vietas informāciju, izmantojot viedtālruņa/planšetdatora GPS (globālās pozicionēšanas sistēmas) reģistra informāciju.

*Ja aizmugures displejs tiek pagriezts uz augšu, poga Fn1/Wi-Fi darbojas kā fotokameras aizvars (Self-shot Mode (Pašportretu režīms)).
**Video uzņemšanas režīmā atsevišķas vadības funkcijas nav pieejamas.

6. Full HD 60p (60 Hz) / 50p (50 Hz) augstas kvalitātes video ierakstīšanas veiktspēja
Fotokamera DMC-GF7 ieraksta apbrīnojami vienmērīgus 60p (60 Hz) / 50p (50 Hz) video Full-HD kvalitātē ar 1920 x 1080 izšķirtspēju, formātā AVCHD Progressive vai MP4 (MPEG-4/H.264). DMC-GF7 atbalsta arī 1080/24p oriģinālo režīmu ar 24 megabitu sekundē ātrumu formātā AVCHD, nodrošinot uzņemtajam filmas materiālam iespaidīgu pēcattēlu. Full-HD 1920 x 1080 izšķirtspējas, 60p (60 Hz) / 50p (50 Hz) video iespējams ierakstīt arī formātā AVCHD progressive / MP4 ar ātrumu 28 megabiti sekundē. Optimālas pikseļu kombinācijas tehnoloģija, ko nodrošina uzlabotais sensora jutīgums, palielina arī video attēlu asumu un skaidrību.

Papildus praktiskajam nepārtrauktajam automātiskajam fokusam ir pieejams arī pieskāriena automātiskais fokuss, kas kadra uzņemšanas laikā ļauj lietotājiem profesionāli pārslēgt fokusu no viena objekta uz citu. Izmantojot funkciju AF Tracking (Sekošanas automātiskais fokuss), objekts tiks noturēts fokusā, pat ja pārvietosies.

Ar Dolby® Digital palīdzību var ierakstīt augstas kvalitātes skaņu. Ir pieejama arī funkcija Wind Cut (Vēja novēršana), kas novērš lielāko daļu trokšņu, ko fonā rada vējš. Funkcija Extra Tele Conversion (Teleskopiskā pārveide) virtuāli paplašina tālummaiņas diapazonu līdz 4,8 reizēm, nepazeminot attēla kvalitāti mazākas izšķirtspējas gadījumā.

Fotokamerā DMC-GF7 ir iekļauta jaunu video ierakstīšanas funkcija ar nosaukumu Snap Movie Mode (Īsās filmas ieraksta režīms). Šī funkcija lietotājiem ļauj uzņemt video noteiktos īsos laika posmos (2/4/6/8 sekundes), tādējādi uzņemot „kustīgus fotoattēlus". Šajā funkcijā ir pieejama fokusa pārslēgšanas funkcija no viena objekta uz citu, kā arī pakāpeniskas pārejas efektu (krāsas pāreja, pāreja caur melnu, pāreja caur baltu) pievienošana. Šos īsos videoklipus var vienkārši kopīgot, izmantojot lietotni Panasonic Image, kā arī apvienot, izvietojot jebkurā vēlamā secībā, un ierakstītās skaņas vietā šim saliktajam failam pievienot mūzikas pavadījumu.

Funkcija Time Lapse Shot (Laika intervāla uzņemšana) automātiski uzsāk fotoattēlu uzņemšanu pēc secīgiem laika intervāliem, tiklīdz ir iestatīts uzņemšanas sākuma laiks, starplaiks un kopējais attēlu skaits. Funkcija Stop Motion Animation (Apturētas kustības animācija) ļauj veidot apturētas kustības (apturēta kadra) video, izmantojot fotokameras attēlus, kas ir secīgi uzņemti, pārvietojot objektu noteiktos intervālos. Izmantojot šo funkciju, tiek panākts efekts, ka objekts šķietami patstāvīgi pārvietojas.

- Maksimālais nepārtraukta video uzņemšanas ilgums [AVCHD] formātā ir 29 minūtes un 59 sekundes (Eiropā un dažos Āzijas reģionos).
- Maksimālais nepārtraukta video uzņemšanas ilgums [MP4] formātā ir 29 minūtes un 59 sekundes vai līdz 4 GB.
- Ierakstāmā laika ilgumu var redzēt displejā. (Ierakstot [FHD] video [MP4] formātā, faila izmērs ir liels, tādēļ ierakstāmais laiks ir mazāks par 29 minūtēm un 59 sekundēm.)

7. Radošās vadības funkcijas un radošā panorāma vēl plašākām izpausmes iespējām
Fotokamerā DMC-GF7 ir pieejams plašs māksliniecisko funkciju klāsts, kas padara digitālo fotogrāfiju interesantāku. Iecienītajā režīmā Creative Control (Radošā vadība) ir iekļauti 22 filtri — Expressive (Izteiksmīgums) / Retro (Retro) / Old Days (Vecās dienas) / High Key (Liels kontrasts) / Low Key (Pazemināts kontrasts) / Sepia (Sēpija) / Monochrome (Monohroms) / Dynamic Monochrome (Dinamisks monohroms) / Rough Monochrome (Raupjš monohroms)*1 / Silky Monochrome (Zīdaini monohroms)*1 / Impressive Art (Iespaidīgā māksla) / High Dynamic (Īpaši dinamisks) / Cross Process (Krāsu nobīde) / Toy Effect (Rotaļlietu efekts) / Toy Pop (Rotaļlietu paukšķis) / Bleach Bypass (Balināšana) / Miniature Effect (Miniatūras efekts)*2 / Soft Focus (Maigais fokuss)*1 / Fantasy (Fantāzija) / Star Filter (Zvaigžņu filtrs)*1 / One Point Color (Viena punkta krāsa) / Sunshine (Saules gaisma)*1 režīms. Katrā režīmā var veikt arī efekta parametru pielāgošanu. Tagad jebkuru no šiem filtriem var izmantot arī režīmā P/A/S/M. Lai uzņemtu vēlamo attēlu, kameras lietotājs var apvienot atbilstošāko iestatījumu un filtru. Tāpat fotokamera DMC-GF7 spēj vienlaicīgi uzņemt attēlus „ar" filtra efektu un „bez" tā, lai lietotājs šos attēlus varētu salīdzināt un vēlāk izvēlēties atbilstošāko.

Izmantojot funkciju Creative Panorama (Radošā panorāma), var uzņemt horizontālu vai vertikālu panorāmas skatu ar secīgiem uzņēmumiem, kas veikti, pārklājot iepriekšējo attēlu, kā arī pielietot 18 filtru efektus. Funkcija Photo Style (Fotostils) ļauj mainīt fotoattēla tekstūru, un tā ir papildināta ar monohromo filtru (dzeltens/oranžs/sarkans/zaļš), ļaujot iegūt izteiksmīgākus monohromus fotoattēlus.

*1 Tikai fotoattēliem.
*2 Izmantojot radošās vadības režīma filtru [MINIATURE EFFECT], netiek ierakstīta skaņa un no kopējā ierakstīšanas laika perioda tiek ierakstīta tikai aptuveni 1/10 daļa. (Ja tiek ierakstītas 10 minūtes, gala rezultātā filmas ieraksts ilgst aptuveni 1 minūti.)

8. Citas funkcijas
Režīms iA+ (intelektuālais automātiskais) fotoattēliem un video
Režīms iA+ (intelektuālais automātiskais) ar dažādu palīgfunkciju starpniecību palīdz iesācējiem uzņemt brīnišķīgus attēlus. Šīs funkcijas ir: AF Tracking (Sekošanas automātiskais fokuss), Intelligent Scene Selector (Inteliģentais ainas meklētājs), Face Recognition (Sejas atpazīšana), Intelligent ISO Control (Inteliģentā ISO vadība) un Food Recognition (Ēdiena atpazīšanas funkcija).

Attēla uzņemšanas palīgs
Funkcija Scene Guide (Attēla uzņemšanas palīgs)* piedāvā 20 parauga fotoattēlus, kurus ir uzņēmuši profesionāli fotogrāfi. Lietotāji var izvēlēties attēlu, kas visvairāk atbilst plānotajiem uzņemšanas apstākļiem, un automātiski tiks iestatīti optimālie šāda attēla uzņemšanas parametri. Turklāt šīs funkcijas ietvaros var parādīt attēla uzņemšanas procesu, sniegt tehniskus padomus un ieteikt attiecīgā attēla uzņemšanai piemērotāko maināmo objektīvu. Tā īpaši var noderēt lietotājiem, kas vēl tikai apgūst fotografēšanas prasmes.
* Atsevišķos gadījumos video ierakstīšana, izmantojot attēla uzņemšanas palīgu, nav iespējama.

Maksimālais aizvara ātrums 1/16 000 sekundes
Fotokameras DMC-GF7 lielākais aizvara ātrums ir 1/16 000 sekundes (elektroniski), un tas ir paredzēts ne vien objekta acumirklīgas, straujas kustības uzņemšanai, bet arī ātrdarbīga objektīva izmantošanai ar lielu diafragmas atvērumu ārpus telpām, lai nodrošinātu iespaidīgu defokusēšanu.

Laiks (ilga ekspozīcija)
Lai varētu uzņemt plašāka spektra fotoattēlus, fotokamerai ir pievienota funkcija Time (Laiks), kas fotogrāfam ļauj iestatīt ekspozīcijas laiku līdz pat 60 sekundēm. Ekspozīcija sākas, nospiežot aizvara pogu, un tiek apturēta, kad aizvara poga tiek nospiesta atkārtoti.

Maksimālais fokuss
Lai iegūtu praktiskākas fokusa vadības iespējas, DMC-GF7 ir iekļauta funkcija Focus Peaking (Maksimālais fokuss), kas uzrāda maksimālo fokusu manuālā fokusa un automātiskā + manuālā fokusa režīmos. Lietotāji var redzēt maksimālo fokusu, vienlaikus vērojot objektu tiešajā skatā. Maksimālajam fokusam iespējams izvēlēties iestatījumus HIGH/LOW/OFF (AUGSTS/ZEMS/IZSLĒGT), kā arī mainīt tā krāsu, izvēloties zilu, baltu vai oranžu, atbilstoši uzņemšanas ainas krāsai tiešajā skatā. Fotokameras lietotāji var izmantot šo funkciju gan fotoattēlu, gan video uzņemšanas laikā, vadot kameru ar viedtālruņa vai planšetdatora palīdzību, izmantojot Wi-Fi®.

Klusuma režīms
Šajā režīmā, atlasot tikai vienu īpašo uzņemšanas apstākļu iestatījumu, aizvara darbība tiek pārslēgta no mehāniskās vadības uz elektronisko vadību un tiek izslēgtas visas skaņas (automātiskais fokuss, vadība), vienlaicīgi nomācot automātiskā fokusa palīglampas un zibspuldzes darbību.

Līmeņa mērītājs
Fotokamera DMC-GF7 ir aprīkota ar funkciju Level Gauge (Līmeņa mērītājs), kas nosaka skata horizontālo/vertikālo leņķi, izmantojot iebūvēto līmeņrādi, kas darbojas kopā ar paātrinājuma sensoru, un šī funkcija ir noderīga precīzas horizontālas kompozīcijas saglabāšanai.

Baltā balansa braketēšana
Izmantojot digitālās fotogrāfijas piedāvātās iespējas, ir pieejama baltā balansa braketēšana, kas aizvara vienas nospiešanas reizē ieraksta 3 attēlus ar atšķirīgiem baltās krāsas balansa parametriem.

• AVCHD ir augstas izšķirtspējas (HD) digitālās video ierakstīšanas/atskaņošanas formāts, ko kopīgiem spēkiem izveidojis Panasonic Corporation un Sony Corporation.
• AVCHD Progressive, AVCHD, AVCHD Progressive logotips un AVCHD logotips ir Panasonic Corporation un Sony Corporation preču zīmes.
• Android un Google Play ir Google Inc. preču zīmes vai reģistrētas preču zīmes.
• IOS ir Cisco preču zīme vai reģistrēta preču zīme ASV un citās valstīs, un tā tiek izmantota saskaņā ar licenci.
• Visi pārējie uzņēmumu un produktu nosaukumi ir to attiecīgo korporāciju preču zīmes.
• Šī ierīce ir saderīga ar SD/SDHC/SDXC atmiņas kartēm. SDHC/SDXC atmiņas kartes jūs varat izmantot tikai ierīcēs, kas ir saderīgas ar tām. Jūs nevarat izmantot SDHC/SDXC atmiņas kartes ierīcēs, kas ir saderīgas tikai ar SD atmiņas kartēm. (Izmantojot SDHC/SDXC atmiņas karti citā ierīcē, izlasiet šīs ierīces ekspluatācijas instrukciju.)
• SDHC atmiņas kartes un SDXC atmiņas kartes var lietot tikai tādā aprīkojumā, kas ir saderīgs ar šo karšu formātiem.
• Ja lietotais dators neatbalsta SDXC atmiņas kartes, var parādīties ziņojums ar formatēšanas vaicājumu. (Tā rezultātā ierakstītie attēli tiks dzēsti, tādēļ neveiciet formatēšanu.) Ja karte netiek atpazīta, lūdzu, apmeklējiet tālāk minēto atbalsta vietni.
http://panasonic.net/avc/sdcard/information/SDXC.html [Atvērt jaunā logā]
• Daži piederumi nav pieejami atsevišķās valstīs.
• Ar autortiesībām aizsargāto ierakstīto vai drukāto materiālu izmantošana citiem mērķiem, izņemot personīgo izklaidi, ir aizliegta, jo var pārkāpt autortiesību īpašnieka tiesības.
• Produktu dizains un specifikācijas var tikt mainīti bez iepriekšēja brīdinājuma.