Jā, šādi skaļi nosaukumi tiek minēti katru gadu vairākas reizes un parastam lasītājam vairs nav skaidrs kurš tad tas ir un vai vispār tāds ir. Varētu īsumā apkopot cik tad Latvijā gada laikā tiek nominēti no dažādām kompānijām (sponsoriem) šie labākie gada fotogrāfi. Vai ir kādi kritēriji, lai šādi skaļi paziņotu? Protams, ka nav. Kultūras ministrija to nenosaka, nav arī kādi vienoti kritēriji, piemēram, cik nopelnījis, cik izstādes, cik valstīs, cik konkursos gūtas uzvaras utt. Tie kas strādā un pelna naudu ar savu fotografēšanas darbu, vispār netiek nominēti gada labākā fotogrāfa titulam. Tādēļ interesanti apskatīties kādas mums ir līdz šim bijušas nominācijas.
1. Viena no pēdējām bija FK Balva – "Labākais jaunais Latvijas fotogrāfs".
2. Pasaules lielākais fotokonkurss ir Sony World Photography Award, kur arī ir Latvijas nacionālajais konkurss un tiek izvēlēts labākais no Latvijas.
3. Latvijas valsts meži arī pasniedz "Gada balvu fotogrāfijā" labākajam fotogrāfam.
4. Latio pasniedz "Mākslas fotogrāfijas balvu" labākajam Latvijas fotogrāfam.
5. Viens no Baltijā lielākajiem un nopietnākajiem foto konkursiem ar lielāko konkurenci (daži to apšauba) ir "I AM Photograher", kur piedalās spēcīgi fotogrāfi no Lietuvas, Igaunijas, Latvijas un tagad arī no citām valstīm. Tur arī noskaidro labāko Latvijas fotogrāfu.
6. Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācija (LKFA) arī noskaidro labāko Latvijas fotogrāfu, tikai šoreiz kāzu fotogafēšanā.
Ātrumā domājot varbūt kaut kas tika piemirsts, it īpaši par kādiem mazākiem konkursiem, bet tāpat jums viena gada laikā ir vismaz 6 iespējas kļūt par Latvijas labāko fotogrāfu pat ikdienā ar to nenodarbojoties. Sekojiet līdzi šiem konkursiem, aktīvi ņemiet dalību un gan jau kādu reizi paveiksies kļūt par Latvijas labāko fotogrāfu, ja fotogrāfijas būs interesantas. Veiksmi visiem.