I AM Photographer komanda gatavojas 4. Baltijas valstu fotokonkursam.

Līdz 2013.gadam šis konkurss no savas dibināšanas reizes būs izaudzis par festivālu un norisināsies Tallinā, tāpat kā 2010.gadā. 2011.gadā mēs bijām Rīgā, bet 2012.gadā - Traķos, Lietuvā.

Ar šo vēlamies paziņot, ka I AM Photographer festivāls norisināsies Tallinā, Igaunijā, 2013.gada 28.-31. martā. Nākamais festivāls būs vēl plašāks – tiks apvienoti kāzu, portretu, dabas un lauksaimniecības fotokonkursi.

Uz šo starptautisko festivālu piedalīties ir aicināti fotogrāfi no visas pasaules, un fotogrāfiju augšupielāde konkursam tiks atklāta 2013. gada janvārī.

KONKURSĀ IESNIEGTOS DARBUS VĒRTĒS STARPTAUTISKA ŽŪRIJA

Kāzu foto žūrija:

Dennis Orchard, Lielbritānija

Roberto Valenzuela, ASV

Annika Metsla, Igaunija

Andris Kozlovskis, Latvija

Matas Juras, Lietuva

Tomas Kauneckas, Lietuva

Portreta foto žūrija:

Kaupo Kikkas, Igaunija

Joe McNally, ASV

Bella West, Lielbritānija

Gatis Rozenfelds, Latvija

Madis Palm, Igaunija

Jonas Staselis, Lietuva

Dabas foto žūrija:

Peeter Ellis, Lielbritānija

Staffan Widstrand, Zviedrija

Roy Mangersners, Norvēģija

Jari Peltomäki, Somija

Sven Zacek, Igaunija

Raimo Lielbriedis, Latvija

Par žūrijas locekļiem uzziniet vairāk mūsu mājaslapā internetā.

GALVENAIS KONKURSA SPONSORS IR NIKON

Galvenā balva Kāzu fotogrāfijas kategorijā ir Nikon D4 fotokamera, 24-70mm f/2.8G ED AF-S objektīvs un SB-910 zibspuldze. Šīs kategorijas uzvarētājs tiks pasludināts kā „Labākais Kāzu fotogrāfs 2013“.

Galvenā balva Portretu fotogrāfijas kategorijā ir Nikon D800E fotokamera, 24-70mm f/2.8G ED AF-S objektīvs un SB-910 zibspuldze. Šīs kategorijas uzvarētājs tiks pasludināts kā „Labākais Portretu fotogrāfs 2013“.

Galvenā balva Dabas fotogrāfijas kategorijā ir Nikon D800E fotokamera, 24-70mm f/2.8G ED AF-S objektīvs un SB-910 zibspuldze. Šīs kategorijas uzvarētājs tiks pasludināts kā „Labākais Dabas fotogrāfs 2013“.

Galvenā balva Saimniecības fotogrāfijas kategorijā ir Nikon D600 fotokamera, Nikkor 24-85mm VR objektīvs un SB 910 zibspuldze, ko iegūs labākais darbs visās konkursa kategorijās un tiks godināts kā „Labākā saimniecības fotogrāfija 2013“.

SEMINĀROS VĒL IR PIEEJAMAS BRĪVAS VIETAS!

Pirmās divas festivāla dienas tiks veltītas semināriem mazās grupās. Semināru dalībniekiem nav obligāti jāiegādājas festivāla dalības biļete, tomēr reģistrēties semināriem nepieciešams atsevišķi un dalība tajos nav iekļauta festivāla dalības maksā. Biļetes uz semināriem jau pieejamas no 01. Novembra.

"Fotografēšanas vietas apgaismošana", JOE MCNALLY, 4 stundas

Džo Maknallija demonstrācijā piedalīsies modeļi un tiks pielietotas dažādas apgaismojuma metodes un tehnika. Džo cenšas apgāzt priekšstatu par vienu zibspuldzi kā pietiekamu gaismas avotu, jo ar gaismu ir jārunā un jāparāda tās dažadās nianses. Šīs enerģiskās prezentācijas laikā redzēsiet, kā viens no indstrijas labākajiem fotogrāfiem un pasniedzējiem rod atbildi uz senseno jautājumu: „Kā saspringtos apstākļos pareizi un ātri uzstādīt apgaismojumu?".

Reģistrācija un vairāk informācijas

"Vieta, iestatījumi un fotografēšana", ROBERTO VALENZUELA, 8 stundas

Šis seminārs tiks veltīts analīzei un sapratnei, kā nolasīt un izprast fotografēšanas vietu tā, lai izmantotu tās maksimālo potenciālu. Roberto Valenzuela praktiski parādīs, kā iemūžināt vajadzīgās no nebeidzamajām līgavas un līgavaiņa pozām, kuras derēs jebkurai lokācijai. Semināra noslēgumā uzzināsiet par īpaši Jums sagatavotiem unikāliem priekšdarbiem, kas uzlabos Jūsu zināšanas un prasmes. Fotogrāfija tāpat kā jebkurš mūzikas instruments vai sporta veids prasa nepārtrauktu praksi. Ar vienkāršu praksi gadu garumā un tūkstošiem slēdža nospiešanas reizēm būs par maz, lai apgūtu fotogrāfijas mākslu. Tāpēc šī semināra programma ir balstīta uz pierādītām revolucionārām metodēm, kas mainīs veidu, kā sagatavojaties darbam un padarīs Jūs par izsmalcinātu un pārliecinātu fotogrāfu.

Reģistrācija un vairāk informācijas

"Savvaļas fotogrāfija - veids, kā es to daru", STAFFAN WIDSTRAND, 4 stundas

Četru stundu garais seminārs sniegs informāciju par šīm tēmām:

Attieksme – kā domāt plašāk, ar lielākiem mērķiem, kā domāt „ārpus kastes“. Kāda ir Jūsu ziņa?

Komandas darbs

Partneri un sponsori – darījumi un vienošanās

Kvalitāte un attiecības

Reģistrācija un vairāk informācijas

CIK MAKSĀ DALĪBA FESTIVĀLĀ?

Dalība konkursa kāzu, portreta vai dabas kategorijās ir priekšnosacījums, lai piedalītos festivāla pēdējo divu dienu pasākumos.

Festivāla dalības maksa šajās kategorijās ir 45 EUR, kas iekļauj:

1. Trīs darbu iesniegšana konkursam. Iesniegtās fotogrāfijas var sūtīt dažādām kategorijām: kāzas, portrets un daba.

Uzmanību! Fotogrāfiju druka dalības maksā nav iekļauta, tāpēc pievērsiet uzmanību, iesniedzot darbus kāzu un portreta kategorijai – darbus jāiesniedz drukātā veidā.

2. Iespēja piedalīties vērtēšanā (kāzas, portrets un daba), kur būs iespējams klātienē dzirdēt tiesnešu viedokli un apskatīt fotogrāfijas.

3. Iespēja apmeklēt seminārus.

4. Ieeja gala apbalvošanas pasākumā un svinīgajās vakariņās.

Konkursam iesniedzamo fotogrāfiju skaits nav ierobežots. Sākot ar 4.fotogrāfiju, ko iesniegsiet konkursam, katrs darbs Jums izmaksās 10 EUR (plus attēla drukas izmaksas Kāzu un portreta kategorijā).

Apskatiet konkursa noteikumus šeit!

NB! Lauksaimniecības kategorijas dalībniekiem!

Dalība lauksaimniecības kategorijā ir bezmaksas. Viens dalībnieks var iesniegt konkursam līdz 10 fotogrāfiju, un darbu vērtēšana notiks internetā. Ja vēlaties piedalīties lauksaimniecības konkursā, Jums jāiegādājas festivāla dalības biļete.

Apskatiet konkursa noteikumus šeit!

Iesakām Jums ieplānot festivāla dienas savā kalendārā, izskatīt savu portfolio konkursam, pievienot papildus informāciju Jūsu iamphotographer.eu kontā un izdarīt nepieciešamās izmaiņas, lai Jūsu personīgā informācija, kas redzama citiem, būtu tāda, kādu vēlaties to parādīt. Jūsu konts ir redzams best.iamphotographer.eu.

NB! Fotogrāfijas konkursam augšupielādēt iespējams no 2013.gada 1.janvāra!