EOS 5DS FSLŠodien Canon atzīmē savas ikoniskās EOS 5D sērijas 10. gadadienu. EOS 5D, kas pirmo reizi tika laista klajā 2005. gada septembrī, pārvērta DSLR kameru tirgu, jo tā bija pirmā modernā amatieru DSLR kamera ar pilnkadra CMOS sensoru (35,8 x 23,9 mm). Ar kameras palīdzību amatieri-entuziasti varēja izmantot iespaidīgo attēla kvalitāti un radošos fotografēšanas rīkus, kas tradicionāli bija raksturīgi tikai profesionālajām DSLR kamerām ar 35 mm sensoriem. Līdz ar to EOS 5D uzsāka pilnkadra sensora kameru veiksmes stāstu.


2008. gada novembrī Canon laida klajā šīs sērijas modeļa otro paaudzi – pazīstamo EOS 5D Mark II, kas pavēra ceļu filmēšanai. Šī kamera radīja apvērsumu Full HD video uzņemšanā un sekmēja to, ka DSLR kameras sāka plaši izmantot kā filmu uzņemšanas rīku. EOS 5D Mark II sabangoja pilnmetrāžas filmu un video uzņemšanas nozaru ūdeņus,, piedāvājot liela sensora video sniegumu par konkurētspējīgu cenu. Kamera, apvienojumā ar lielisku attēla kvalitāti un lielāku kontroli pār lauka dziļumu, ļauj filmu veidotājiem izmantot priekšrocības, ko sniedz Canon daudzveidīgais maināmo EF objektīvu klāsts, kas tobrīd aptvēra 64 modeļus , tādējādi paverot plašas attēlveidošanas iespējas.
eos5D 10
2012. gada martā Canon laida klajā EOS 5D Mark III, kuram salīdzinājumā ar tā priekštečiem veikti būtiski uzlabojumi fotoattēlu un video uzņemšanā, kā arī palielināta AF sistēmas precizitāte un maksimālais nepārtrauktās fotografēšanas ātrums. Kopš klajā laišanas EOS 5D Mark III guvusi ļoti labas atsauksmes tirgū un kā viena no uzņēmuma DSLR flagmanēm kļuvusi arī par EOS sērijas nepārtrauktās inovācijas dzinējspēku.
Pavisam nesen, 2015. gada februārī, Canon laida klajā EOS 5DS un EOS 5DS R – pārveidojot EOS sistēmu ar jauna veida īpaši augstas izšķirtspējas pilnkadra DSLR kamerām. Paplašinot 35 mm sensoru iespēju robežas, jaunās kameras piedāvā visu laiku lielāko megapikseļu skaitu, kāds jebkad redzēts pilnkadra sensorā – satriecošus 50.6 MP.
Ražojot visas EOS sērijas digitālo kameru detaļas savā uzņēmumā, Canon radījis ārkārtīgi izturīgu kameru klāstu. Pateicoties inovatīvas tehnoloģijas attīstībai, pilnīgi visi šīs sērijas modeļi, ieskaitot EOS 5D, ir aprīkoti tā, lai nodrošinātu vislabāko attēla kvalitāti. Canon apmierinot dažādās fotogrāfu vajadzības turpinās stiprināt savu EOS DSLR kameru klāstu, ko šobrīd vienlīdz augstu novērtē gan profesionāļi, gan amatieri.