Nikon Nikkor objektīvs afs 105mm f/1.4 edUzņēmums Nikon laiž klajā AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED — jauno objektīvu, kas lieliski papildina ātrdarbīgo FX formāta f/1,4 fiksēta fokusa objektīvu klāstu. Šis objektīvs nevainojami iederas NIKKOR objektīvu saimē, un tas ir vienīgais 105 mm autofokusa objektīvs mūsdienu tirgū ar f/1,4 maksimālo diafragmas atvērumu. Profesionāļiem, kuri vēlas sasniegt jaunus meistarības un stila līmeņus portretu fotografēšanā, objektīvs kalpos kā nepārspēts estētiskās interpretācijas līdzeklis.
Objektīvs AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED ir slavenā Nikon objektīva NIKKOR 105mm f/2.5 cienīgais pēctecis. Neatkarīgi no apgaismojuma — dabiskā vai studijas — pilnīgi jaunā optikas konstrukcija nodrošina nesalīdzināmu un visaptverošu asumu un izsmalcinātu izplūduma efektu. Fotogrāfijas vairs nebūs jāapcērp — izmantojot 105 mm fokusa garuma un īsākā (1 m) fokusa attāluma iestatījumus, var uzņemt pilnrāmja tuvplāna portretus. Uzņemot ar platleņķa iestatījumiem, objektīva veiktspēja ir nepārspējama, un objekti tiek atveidoti īpaši skaidri pat tad, kad uzņemšanai izmantojat vislielāko apertūru.
Lai nodrošinātu optimālo objektīva veiktspēju portretu uzņemšanas režīmā, Nikon inženieri īpašu uzmanību ir pievērsuši izšķirtspējai kadra ārējos apgabalos. Tādējādi izdevās efektīvi samazināt sagitāla komas uzplaiksnījuma iespējamību un panākt, lai punktveida gaismas avoti tiktu nevainojami atveidoti kā smalki, apaļi punkti — pat attēla malās. Gaismas samazināšanās kadra malās tiek kontrolēta, lai spilgtums tiktu saglabāts visā kadrā, pat tad, ja uzņemšanai izmantojat maksimālo apertūras atvērumu un fokuss ir iestatīts uz bezgalību. Unikālais optikas dizains nodrošina attēla izplūduma pāreju intensitātes maiņas pakāpenību, un līdz ar to tiek izlīdzinātas pārejas un panākts vienmērīgs izplūduma efekts. Savukārt atveidoto attēlu dziļums un telpiskums būs patiešām neaizmirstami.
Nikon Europe produktu mārketinga vadītājs Dērks Džespers (Dirk Jasper) stāsta: "Objektīvs AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED lieliski papildina Nikon leģendāro f/1,4 objektīvu sēriju. Šī objektīva izstrādes pamatā ir funkcionālā pilnība, kuras aizsākumi meklējami pašā pirmajā Nikon F savienojuma objektīvā, savukārt kopējā optikas veiktspēja un izšķirtspēja ir teicamas — tās pārsniedz Nikon augstas kvalitātes 85 mm portretu objektīva funkcionālās iespējas. Lai ko jūs arī vēlētos uzņemt — no smalka auduma rakstiem līdz fotografējamās personas matu krāsas toņiem —, ar šo patiesi īpašo objektīvu varat uzņemt ļoti personiskus portretus."

Svarīgas papildu funkcijas


9 lapiņu diafragma ar apaļu atvērumu

Kameras 9 lapiņu diafragma ar apaļu atvērumu samazina difrakciju, izcili atveidojot sižetu elementus.


Ātrums, stabilitāte, vienmērīga uzņemšana

Apertūras elektromagnētiskās vadības mehānisms nodrošina īpaši stabilu automātiskās ekspozīcijas vadību pat lielātruma sērijveida uzņemšanas laikā. Savukārt Nikon klusais viļņu motors (SWM) nodrošina vienmērīgu, klusu un ātru autofokusa darbību.


Leģendārā NIKKOR optika

Nanokristālu pārklājums samazina attēlu dubultošanos un uzplaiksnījumu. Kameras 3 īpaši zemas dispersijas (ED) stikla elementi samazina aksiālo krāsu aberāciju. Nikon fluora pārklājums aizsargā priekšējos un aizmugurējos objektīva elementus un vienkāršo to tīrīšanu.