AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VRNikon laiž klajā profesionāliem fotogrāfiem piemērotu FX formāta telefoto tālummaiņas objektīvu, kas ir ātrāks, vieglāks un veiklāks nekā jebkad iepriekš. Jaunais objektīvs AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR ir radīts izcila rezultāta iegūšanai, tādēļ fotogrāfi, kas šo objektīvu izmanto kopā ar Nikon liela uzņemšanas ātruma digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām, būs soli priekšā citiem.
Šī slavenā objektīva jaunākā versija ir aprīkota ar dažādiem uzlabojumiem, kam ir liela nozīme, fotografējot ārpus telpām — sporta un dažādas citas aktivitātes, gatavojot ziņas vai reportāžas. Uzlabotā AF paredzēšana, ekspozīcijas vadība un režīms VR SPORT kopā nodrošina izcilu sērijveida uzņemšanu. Salīdzinot ar objektīva iepriekšējo versiju, ir uzlabota tā visaptverošā veiktspēja, un ir samazināta gaismas mazināšanās. Tuvākais fokusa attālums tagad ir 1,1 m, un maksimālais atveides koeficients ir palielināts no 0,11x līdz 0,21x. Konfigurējamās pogas uz cilindra nodrošina ērtāku lietošanu, un tālummaiņas un fokusa gredzena pozīcijas ir apvērstas, lai objektīva lietošana būtu līdzsvarotāka. Šis jaunais objektīva cilindrs izgatavots no magnija sakausējuma, kā arī tajā izmantoti HRI un fluorīta elementi, tāpēc šis objektīvs ir vieglāks nekā jebkad agrāk, taču korpuss ir vēl neredzēti izturīgs.
Nikon Europe produktu mārketinga vadītājs Dērks Džespers (Dirk Jasper) stāsta: “Jaunais objektīvs NIKKOR 70–200mm f/2.8E nodrošina neticami lielu attēla kvalitātes uzlabojumu, kā arī ātrāku un vienmērīgāku uzņemšanu. Režīms VR SPORT un ergonomika, kas ir pārmantota no Nikon nesen klajā laistajiem 400 mm, 500 mm un 600 mm telefoto objektīviem, būtiski uzlabos to fotogrāfu darbu, kuri ar profesionālu digitālu vienobjektīva spoguļkameru, piemēram, D5, uzņem ātras un neparedzamas darbības.”


Galveno funkciju kopsavilkums

Uzlabota vibrāciju samazināšanas (VR) sistēma un objektīva un kameras precīza sadarbība
Jaunākā Nikon VR paaudze ļauj uzņemt ar aizvara ātrumu, kas ir līdz pat 4 soļiem mazāks nekā bez VR¹, un sistēma tiek ieslēgta, kad slēdzis ir nospiests līdz pusei. Režīms VR SPORT skatu meklētājā nodrošina stabilāku attēlu, kad tiek uzņemta īpaši ātra darbība. Uzlabotā AF paredzēšana ļauj fotogrāfiem ātri un precīzi reaģēt uz autofokusa izmaiņām. Apertūras elektromagnētiskās vadības mehānisms nodrošina īpaši stabilu AE vadību pat lielātruma sērijveida uzņemšanas laikā.
Izcils viendabīgums: optiska precizitāte līdz pat kadra malai
Pilnīgi jauna optikas uzbūve nodrošina teicamu visaptverošu veiktspēju. Jaunajā optiskajā dizainā ietverti seši ED stikla elementi, fluorīta objektīva elements un augsta laušanas koeficienta (HRI) elements. Nanokristālu pārklājums mazina dubultošanos un uzplaiksnījumus, nodrošinot skaidrāku attēlu, savukārt krāsu interference, krāsu aberācija un deformācija tiek kontrolētas visā tālummaiņas diapazonā.
¹ Parastajā režīmā, pamatojoties uz CIPA standartu.