PC NIKKOR 19mm f/4E EDNikon ievērojami uzlabo kompozīcijas elastīgumu, izstrādājot pirmo FX formāta perspektīvas vadības (PC) objektīvu, kurā ir iebūvēti divi PC rotācijas mehānismi. Objektīvs PC NIKKOR 19mm f/4E ED ir ideāli piemērots arhitektūras, mākslas un ainavu fotografēšanai, tādēļ tas ir kā radīts fotogrāfiem, kuriem ir laba telpas izjūta.
Attēla leņķis un unikālās slīpuma maiņas, pārbīdes un dubultslāņa rotācijas iespējas ļauj fotogrāfiem ar šo manuālā fokusa objektīvu uzņemt fotogrāfijas ideāli piemērotā sākuma punktā. Slīpuma maiņu un pārbīdi var veikt atsevišķi vai kopā, atdarinot lielformāta skatu kameras kustības. Fotogrāfi var detalizēti kontrolēt objektīva fokusa plakni un ērti veikt pārbīdi, lai radītu attēlus, kurus neietekmē saplūšana. Slīpuma maiņas funkcija ļauj uzņemt ainavas, kurās ass ir gan priekšplāns, gan fons, un fotografējot nav nepieciešams aizvērt apertūru (salīdzinot ar standarta objektīva lietošanu). 19 mm skata leņķis ir ideāli piemērots lielu objektu un telpu uzņemšanai, un unikālā optiskā uzbūve samazina platleņķa objektīviem raksturīgo deformāciju pat kadra malās.
Nikon Europe produktu mārketinga vadītājs Dērks Džespers (Dirk Jasper) stāsta: “Šis FX formāta objektīvs ir ilgi gaidīts Nikon papildinājums NIKKOR perspektīvas vadības objektīvu klāstam. Šis objektīvs ir izstrādāts, reaģējot uz to profesionālo fotogrāfu vēlmēm, kuri izmanto PC objektīvus, un tas nodrošina lielisku kombināciju: attēla leņķi un nevainojamu attēla kvalitāti līdz pat kadra malām.”


Galveno funkciju kopsavilkums

19 mm īpaši plašs skata leņķis
19 mm skata leņķis ļauj fotogrāfiem uzņemt objekta patiesās proporcijas vai kadrā iekļaut vairāk objekta un mazāk priekšplāna.
Augsta precizitāte: leģendārā NIKKOR kvalitāte
Divi asfēriski objektīva elementi ievērojami samazina komas efektu un citu veidu aberāciju. Trīs īpaši zemas dispersijas stikla elementi samazina aksiālo krāsu aberāciju. Nikon nanokristālu pārklājums gandrīz pilnībā novērš dubultošanos un uzplaiksnījumus visā kadrā — pat fotografējot pretgaismā.
Dubultslāņa PC rotācija: fotogrāfiju uzņemšana no ideāli piemērota sākuma punkta
Slīpuma maiņu un pārbīdi var veikt atsevišķi vai kopā. Objektīva slīpumu var mainīt līdz 90° leņķim katrā virzienā, un visu objektīvu arī var rotēt līdz 90° leņķim.
Ērta lietošana: lielisks korpuss, izcila ergonomika
Izturīgais pārbīdes mehānisms nodrošina ērtu lietošanu. Šis objektīvs ir kompakts un sver aptuveni 885 g. Turklāt tam ir Nikon fluora pārklājums, kas aktīvi aizsargā pret ūdeni, putekļiem un netīrumiem, neietekmējot attēla kvalitāti.